DIY Canvas Kraamcadeau #11

kraamcadeau canvas met knopen
Reclame

kraamcadeau canvas met knopen
Weer tijd voor een nieuwe DIY! Vandaag een DIY die makkelijk te maken is en ik denk ook erg leuk is om cadeau te geven op bijvoorbeeld een kraamvisite of babyshower. Zelf gemaakt en dus heel persoonlijk. Maar je kunt de canvas natuurlijk ook gewoon zelf houden :-).

Benodigdheden

Voor deze DIY heb je nodig:
– Verf, deze verf had ik nog liggen. Ik gebruik wit, blauw en zwart.
– Kwast, mijn kwast was eigenlijk net iets te dik.
– Bordje om verf te mengen
– Lijm, alleslijm werkt goed.
– Canvas, deze kocht ik bij de Action voor € 1,52, 2 stuks.
– Knopen, € 0,89 bij de Action. Je ziet op de foto 3 zakjes liggen. Uiteindelijk had ik aan één zakje genoeg. Maar dat ligt ook aan het formaat canvas dat je kiest.
benodigdheden DIY cadeau
lijn

Aan de slag

1. Als eerste heb ik de ondergrond licht blauw geverfd. Hiervoor heb ik een beetje blauw en heel veel wit gebruikt. Ik heb de verf niet heel goed gemengd zodat je nog wat kleurverschil ziet en niet één blauw vlak. Vergeet de zijkanten niet mee te schilderen! Laat het canvas goed drogen voor je aan stap 2 begint.
canvas achtergrond geverfd
lijn
2. Dan is het nu tijd om de boom erop te gaan schilderen. Ik heb gekozen voor zwart, een mooi contrast tegenover de lichte ondergrond. Ik heb deze boom uit de hand getekend. Heel nauwkeurig hoeft het ook niet. Je plakt er straks heel veel knopen op. Laat de boom ook weer goed drogen voor stap 3.
boom geschilderd
lijn
3. Ik heb eerst wat knoopjes op het canvas gelegd om te kijken hoe ik de compositie wilde hebben, daarna heb ik ze pas vastgelijmd. Dat is best wel even een werkje. Ik heb heel standaard gekozen voor groene knoopjes, maar je zou bijvoorbeeld ook kunnen denken aan een boom met veel rode en oranje knoopjes voor bijvoorbeeld de herfst.
knopen plakken
lijn

Klaar, het eindresultaat

Na het plakken is de canvas klaar. Nou ja, voor mij nu dan. Je zou er nog voor kunnen kiezen als het een cadeautje is voor een kraamvisite of babyshower om er een naam en geboortedatum op te schilderen. Dat maakt het nog persoonlijker :-). Zou jij het leuk vinden om zo’n canvas cadeau te geven?
boom canvas knopen DIY
lijn
DIY_kraamcadeau_canvas_boom_knopen_8_close_up

Advertentie

lijn

Gerelateerde artikelen:

DIY Roosjes van vilt #10
DIY Etagère #9
DIY Moederdag cadeau #8
DIY Pasen Kuikentjes op tak #7
DIY Pasen Kuiken in pot #6
DIY Pinterest Haasje #5
DIY Bloempotjes versieren #4
DIY Herinneringsbord 2015 #3
DIY Kersttafereel in een potje #2
DIY String Art #1

© Nobody ELSe

16 reacties

  1. jee, ik heb nog een boom liggen… hahahaha kan ik zo de knopen op plakken eventueel 😉 Ik zit mij ook ineens te bedenken, mixed media, heb nog een hoop kraaltjes liggen heel fijn, om eens een schilderij te maken van een vrouw met sieraad om de nek of hals en dan met echte kraaltjes afmaken 😉

  2. Wat een leuk idee, het ziet er heel leuk uit! Ik zie vaker op Pinterest dit soort schilderijen tegenkomen, zo leuk, ik zag er ooit eentje met een olifantje die vond ik heel schattig!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.