Achter de wolken schijnt de zon, weerfoto’s

zonsopkomstOmdat mijn blog bijna een jaartje bestaat, was ik door mijn artikelen aan het scrollen. Het viel me op dat ik veel artikelen heb met foto’s van het weer: sneeuw, zonsopkomst, regenbogen enzovoorts. Vandaag een verzamelingartikel met mijn persoonlijke favoriete top 10 van mijn weerfoto’s.

Iedereen houdt natuurlijk van een ander type weer, maar over het algemeen houden de meeste mensen wel van zonnig weer met een lekkere temperatuur. Wat is jouw lievelings weer? Ik heb het liefst een zonnetje bij 26-27 graden en een strak blauwe lucht. Toch heeft elk weertype wel weer iets om te fotograferen. Bij mijn weerfoto top 10 heb ik dus niet gelet op wat voor weer het was. Anders werd het een beetje saai ;-).

Mijn top 10

Hieronder vind je mijn persoonlijke top 10 weerfoto’s van het afgelopen jaar.

1. Foto zonsopkomst
Dit is mijn favoriet van het afgelopen jaar. Een foto die ik maakte op weg naar mijn werk. De zon scheen sprookjesachtig door de bomen heen met een beetje mist. Meer foto’s van de zonsopkomst, klik hier –>
zonsopkomst
lijn
2. Regenboog.
Het afgelopen zomer was het niet al te best weer, maar er was één voordeel, veel regenbogen. Deze foto heb ik gemaakt toen het zelf nog regende. Maar zo’n duidelijke regenboog moest ik gewoon fotograferen. Speciaal voor de foto’s van regenbogen heb ik deze zomer een artikel geschreven, het waren er zoeveel, benieuwd? Klik hier–>
foto regenboog
lijn
3. Mist over weilanden bij Den Bosch
Deze foto heb ik gebruikt bij de “The Questions of Life” tag.
Den Bosch
lijn
4. Sneeuw
Wat kan sneeuw toch prachtig zijn. Op 3de kerstdag werd ik verrast door een dik pak sneeuw. Snel aangekleed en foto’s gaan maken :-). Meer sneeuwfoto’s zien, klik hier –>
sneeuw foto
lijn
5. Foto van mist
Een mistige dag is vaak grauw en somber, maar heeft ook wel iets. In de vroege ochtend heb ik deze foto gemaakt. De foto’s heb ik gebruik voor een fotoreportage over de mist.
Mist Het landgoed de Wamberg
lijn
6. Zonsondergang Zeeland
Deze foto heb ik gemaakt toen mijn vriend en ik een weekendje naar Zeeland zijn geweest. En als je bij het strand bent, moet je natuurlijk naar de zonsondergang gaan kijken :-).
Sfeerfoto_zeeland_6
lijn
7. Regenboog
Ik vind regenbogen prachtig en wat is dat leuker, een dubbele regenboog op de foto. Vandaar twee foto’s in mijn top 10 met regenbogen.
foto regenboog
lijn
8. Zonsondergang
In augustus ging ik met vriendinnen mee naar de manege en daar ging de zon heel mooi onder.
Sfeerfoto_augustus_2014_7
lijn
9. Sneeuw en zon
Sneeuw en zon eigenlijk de prefecte combinatie, helaas was er al best veel sneeuw gesmolten.
sfeer sneeuw
lijn
10. Zonsondergang
En als laatste nog een foto van de zonsondergang in Zeeland.
Zeeland zon
lijn

Wat vind jij?

En wat vind je van mijn top 10? Ben je er mee eens? Heb je zelf een mooie foto van het weer? En waarom vind je die mooi? Je mag deze foto altijd met mij delen op mijn Facebook, Instagram of via Twitter.

© Nobody ELSe

Tags: , , , , , ,

22 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. Lieke schreef:

  Wat een ontzettende mooie foto’s weer!
  Mooi dat je je inspiratie kan halen uit iets wat altijd aanwezig is, maar waar we vaak naar vergeten te kijken. Vooral de strandfoto vind ik prachtig!

 2. Angèlique schreef:

  Hele mooie foto’s. Ik hou van zonnig weer, strakke blauwe lucht en niet te warm. 22 graden vind ik ideaal!

 3. Northflix schreef:

  Jemig Els, wat zitten daar prachtige plaatjes tussen!
  Ik kan niet kiezen welke ik het mooiste vind!

 4. Laura schreef:

  Ik ben het eens met je nummer 1. Hoewel die dubbele regenboog ook erg fotogeniek is!

 5. Petra schreef:

  Hele mooie foto’s. De eerste en de laatste zijn mijn favorieten. Ik ben een echt zomermens dus ik kan me volledig vinden in 26-27 graden, blauwe lucht en zon.

 6. indian2day schreef:

  Wat een mooie foto’s. Ik kan hier echt naar blijven staren en bewonderen.

 7. kim schreef:

  Wauw, prachtig! Ik kan niet zo goed tegen hitte, dus 25+ graden in NL trek ik echt niet. Doe mij maar 22/23 graden en zon 🙂

 8. Anita | Mindjoy schreef:

  Zo ontzettend mooi en prachtig! 10 is echt mijn favoriet.

 9. Morgaine schreef:

  Foto 1, 2, 4, 6 en 10, zijn prachtige foto’s, ik hou van nevelig in de vroege ochtend op zomerse dagen, als de zon opkomt, of in andere seizoenen. Mist of nevel is zeldzaam als het de hele dag blijft hangen, ze zijn er wel die dagen. Maar meestal is het juist een voorteken dat later op de dag de zon zal staan. 😉

  En Avalon, het eiland wat altijd in de mist gehuld is… waar Morgaine Le Faye getraind werd om Priesteres te worden, ja dat spreekt mij aan 😉

 10. Xaviera schreef:

  Foto 10 is mijn favoriet! Maar het zijn stuk voor stuk prachtige foto’s Els, heel erg mooi! Ik vind eigenlijk verschillende weer soorten heel erg fijn, 22 graden is voor mij ideaal qua warmte met daarbij een mooi zonnetje. Maar ook van een hevige regenbui of sneeuw kan ik heel erg genieten!

 11. Marion schreef:

  Ik kan maar op een woord komen: Wauw!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top