DIY #71: Het schilderij met een beer maken, gratis patroon

Action paintmarkers DIY
Reclame

Action paintmarkers DIY
Vandaag laat ik stap voor stap zien hoe je een schilderijtje met een schattig beertje kunt maken. Door het gratis patroon in dit artikel is deze DIY erg makkelijk en geschikt voor iedereen. Ook als je net zoals ik niet kunt schilderen :-).

Een schilderij met een beer maken

Een tijdje geleden maakte ik een DIY van een canvas met een panda. In dit artikel laat ik stap voor stap zien hoe je een schilderij met een schattige beer maakt. Om het makkelijk te maken heb ik een gratis patroon gemaakt van de beer, zo hoef je niks zelf te tekenen:
Gratis patroon van de beer

Verder gebruikte ik nog:

  • Printer om het gratis patroon uit te printen
  • Carbonpapier of schaar en potlood
  • Canvas 20 x 20 cm
  • Verf en kwast om de achtergrond van de canvas een kleurtje te geven. Ik koos voor licht blauw.
  • Paint markers (acrylverf markers) te koop bij Action, per set € 3,95. Paint markers gebruik ik graag omdat je daarmee vrij nauwkeurig kunt schilderen en het werkt heel schoon. Het zijn een soort stiften met verf erin. Ik gebruikte kleuren uit de roze, paarse en oranje set. Maar je kunt ook andere kleuren gebruiken als je wilt.

Action paintmarkers verpakking

Advertentie

Stap 1, de achtergrond van de canvas een kleurtje geven
Als eerste maakte ik de canvas helemaal licht blauw. Daar bovenop schilderen we straks de beer. Deze stap zou je ook kunnen overslaan als je gewoon een witte achtergrond wilt. Laat alles goed drogen.
Action paintmarkers canvas verven

Stap 2, de beer op de canvas tekenen
Print het gratis patroon van de beer op 100% als je een canvas hebt van 20×20 cm. Heb je een kleiner canvas, dan kun je het patroon ook iets verkleind printen.

De makkelijkste manier om de beer op het canvas te krijgen is door carbonpapier te gebruiken. Je legt carbonpapier op het canvas, daarop het patroon van de beer en trekt deze over. Heb je geen carbonpapier? Dan kun je de beer uitknippen en om de beer een lijn trekken met potlood op het canvas.
Action paintmarkers schilderij beer carbonpapier

Stap 3, beginnen met schilderen
Als eerste schilderde ik met de paint markers de oren, neus en buik. De lichte delen van de beer. Mocht ik een foutje maken dan verdoezel ik dat mooi door met de donkere kleur bruin er overheen te gaan. Maar zoals je ziet op de foto kun je heel nauwkeurig werken met de paint markers. Laat alles goed drogen.
Action paint markers review inspiratie

Stap 4, de beer schilderen
Na de kleinere onderdelen besloot ik de beer verder af te maken. Ik koos voor een donkerbruine paint marker. Laat alles weer goed drogen.
Schilderij met beer maken gratis patroon

Action paintmarkers beer schilderij

Advertentie

Stap 5, de ogen, neus en mond
Als laatste tekende ik met een zwarte paint marker de ogen, neus en mond. Om de ogen te laten schitteren maakte ik met wit nog een pupil.
Paint markers action beer canvas

Het schilderijtje met beer afmaken

Je schilderijtje met beer is nu klaar. Ik laat mijn schilderij zo. Al zou je de achtergrond nog verder kunnen versieren met bijvoorbeeld bloemen of een landschap. Misschien is het ook leuk om er een naam op te zetten en een geboortedatum. Ik zou zeggen, leef je uit :-).
Action paintmarkers DIY schilderij Beer

Bram de Beer

Komt je de beer bekend voor? Deze beer heb ikzelf getekend en daarna heb ik er een haakpatroon van gemaakt. Het gratis haakpatroon vind je ook op mijn blog: Haken: Bram de beer.
Haken bram de beer gratis haakpatoon zelfgemaakt

Gerelateerde artikelen:

DIY #70: Cupcake maken van filigraan (Quilling)
DIY #69: Uitleg kleine en grote volle pompons maken
DIY #68: Kleine cadeaudoosjes maken (gratis printables)
DIY #67: Houten onderzetter maken (makkelijk en budgetproof)
DIY #66: Moederdag cadeau, een persoonlijke tegoedbon incl. gratis printable
DIY #65: Zelf een slinger maken van papier (Action)
DIY #64: Maak je eigen drip bloempotjes
DIY #63: Een schilderijtje voor Pasen met konijntje

Meer DIY, klik hier >

De paint markers in dit artikel heb ik gekregen.

Advertentie

© Nobody ELSe

3 reacties

  1. Wat leuk dat je nu in dezelfde stijl een knuffelbeer en een berenschilderij hebt! Het schilderij is prachtig. En ook een superleuke manier om de markers te gebruiken!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.