Tag #3: De blogspiratietag

fotografie trapJenniek tagde mij voor de blogspiratietag die bedacht is door Patricia. Het blijft toch leuk om getagd te worden en ik vul deze tag dan ook weer met plezier in.

De regels van de blogspiratietag:
• Link naar deze blogpost
• Gebruik als illustratie een afbeelding die je inspireert
• Beantwoord alle vragen op jouw manier
• Nomineer vijf andere bloggers en laat hen weten dat je ze genomineerd hebt.

De foto

Nu denk je vast, waarom een foto van een trap? Maar deze trap is niet zomaar een huis, tuin of keuken trap. Het is een mooie statige trap waarvan vele mensen vele jaren al de treden hebben beklommen. Wie hebben de treden beschadigd en afgesleten? Wie zijn die mensen? Waar gingen ze naar toe? Waren ze blij of juist verdrietig? Deze trap heeft al veel gehoord en gezien, maar zal altijd zwijgen. Alleen de gebruikssporen blijven zichtbaar achter. De dingen die de trap heeft meegemaakt vind ik interessant en vind ik leuk om over na te denken en dat inspireert mij dan weer. (zie eerder artikel over de trap).

De vragen

1. Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writer’s- of bloggersblock aan?
Meestal heb ik genoeg inspiratie. Zelfs zoveel dat ik nu heb besloten om eerst al mijn gestarte artikelen af te maken voor nieuwe artikelen te beginnen :-).

2. Als de woorden even niet uit je vingers komen, hoe voel je je dan?
Dan ben ik niet zo blij met mijzelf. Ik moet mezelf nog echt aanleren om dan te zeggen, dan niet, volgende keer beter. Zonder verwijtend naar mijzelf te zijn. Soms leg ik mezelf best veel druk op om iets “goeds” te schrijven. En ben ik niet gauw tevreden.

3. Hoe blijf je gefocust tijdens het schrijven van een bericht?

Ik sluit mezelf zoveel mogelijk af van de rest van de wereld. Maar dat lukt niet altijd. Vaak maak ik dan eerst een ruwe schets van mijn artikel om het artikel later op een rustiger moment nogmaals door te lezen en te verbeteren.

4. Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor inspiratie?

Als ik echt niks weet om een artikel over te schrijven ga ik eerst internetten. Allereerst kijk ik rond op Pinterest, Instagram (Wist je dat ik nu ook op Instagram te vinden ben?) of andere blogs. Niet om anderen na te doen hoor 😉 maar juist om inspiratie op te doen en deze om te zetten naar een eigen idee. Vaak kijk ik ook graag naar de kalender. Ik probeer mijn creatieve tutorials en DIY artikelen te richten op speciale en bijzondere dagen.

5. Helpt muziek ook als je bloginspiratie zoekt?

Eigenlijk heb ik weinig met muziek. Ik krijg er ook geen inspiratie van. Ik vind het wel altijd lekker om iets van geluid op de achtergrond te hebben, maar dat kan ook gewoon de TV zijn.

6. Waar ontstaan de beste ideeën?

In mijn bed. Al vergeet ik ze wel vaak op te schrijven en ben ik ze de volgende ochtend helaas weer vergeten. Ook schiet vaak een idee ineens door mijn hoofd overdag en dan schrijf ik het als het kan gelijk op in mijn eigen blogboekje.

7. In welke inspirerende omgeving werk je graag?

Momenteel heb ik niet echt een omgeving waarin ik graag werk. Als straks ons huisje af is, hoop ik een mooie eigen blogplek te hebben :-).

8. Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het niet meer weet?
Nee, ik heb geen blogbijbel. Soms was het vast wel handig geweest. Mijn blog ben ik ongeveer een jaartje geleden begonnen en ik was een totale leek op bloggebied. Nu heb ik alles zelf moeten ontdekken en weet ik lang nog niet alles over de blogwereld. Ook toen ik voor het eerste werd getagd moest ik even kijken wat dat precies inhield ;-). Maar ik vind het groeien daarin ook leuk, zo volg ik mijn eigen pad.

9. Welke bloggers inspireren jou?
Dat is een moeilijke vraag. Heel veel bloggers inspireren mij. Zo volg ik persoonlijke blogs, blog met creatieve dingen en lifestyle blogs. Allemaal hebben ze hun eigen kracht en zijn ze niet te vergelijken met elkaar.

10. Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?
Ik heb verder niet echt bijzondere inspiratiebronnen. De belangrijkste is mijn eigen hoofd met soms hele gekke ideeën ;-). Oh ja, en de natuur. Ik vind het heerlijk om te wandelen en mijn hoofd leeg te maken voor nieuwe ideeën.

Taggen

Ik tag hierbij (hopelijk heb je de tag niet al eerder ingevuld):
– Xaviera
Anita
Lies
Kim
– Judith
Ik ben benieuwd waar jullie je inspiratie vandaan halen. Hopelijk vind je het leuk dat je getagd bent :-). Maar voel je zeker niet verplicht om de tag in te vullen hoor!

lijn

Gerelateerde artikelen:

Project Positief Challenge 2.0
#Secretvalentijn
Liebster Award
Tag #2: De blog top 3 tag
Mijn eerste tag #1: “The Questions of Life” tag

© Nobody ELSe

Tags: , , ,

24 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

Sites That Link to this Post

 1. Blogspiratie Tag: zij vulden ‘m in - BlogQueen | 14 maart 2015
 1. Nathalie schreef:

  Leuke tag en ook zeker leuk ingevuld!
  Liefs Nathalie

 2. peachlifenl schreef:

  Leuke tag! Ik ga overigens meestal een writersblock aan door lekker naar buiten te gaan! 🙂

 3. Northflix schreef:

  Wat leuk om jouw antwoorden te lezen!
  Zo zie je maar, ieder doet het op een andere manier, maar bepaalde dingen komen toch ook weer overeen.
  Nog gefeliciteerd trouwens met de 3 punten. “Wij” waren knap kansloos 🙁

 4. Lies schreef:

  Wat is dit een ontzettend leuk tag om te lezen! Ook heel erg bedankt voor het taggen! Ik heb hem nog niet eerder ingevuld, dus zal dat zeker snel eens gaan doen.

 5. Super leuke tag dit om te lezen! Ik heb hem ook gekregen, ga hem alleen even wat anders aanpakken.

 6. Jasmine schreef:

  Een blogbijbel, hmm ken het niet echt maar het klinkt wel handig bij het bloggen en net iets sneller achter de trucs van het bloggen te komen.

 7. Nicolish schreef:

  Hele leuke tag! Erg inspirerend en leuk om te lezen.

 8. Wat leuk dat je mijn tag hebt overgenomen. Heb je aan het overzicht toegevoegd.

 9. Inge schreef:

  Leuke invulling en de foto van de trap vind ik erg mooi. Ik stel mezelf dezelfde vragen bij zo’n trap, wat grappig dat we hetzelfde denken! 🙂

 10. Xaviera schreef:

  Wat een leuke antwoorden heb je allemaal gegeven. Ik ben blij dat je nu ook een Instagram account hebt, je maakt prachtige foto’s altijd. 🙂 Dankjewel voor het taggen, ik neem hem zeker over binnenkort!

 11. kim schreef:

  Hé wat lief dat je me hebt getagd Els 🙂 Ik vrees alleen dat ik niet echt zinnige antwoorden op die vragen kan geven!
  Jij daarentegen hebt ze heel leuk ingevuld!

 12. Vlijtig Liesje schreef:

  Het lijkt me best lastig om geen eigen plek te hebben om te bloggen. Ik ben erg blij met mijn kantoortje.

 13. Anita | Mindjoy schreef:

  Mooie kijk op de trap. Thnx voor het taggen, ik ga hem invullen hoor! Ik herken heel erg het antwoord op vraag 2, best frustrerend soms 😉

 14. Marion schreef:

  Tags blijven leuk om te lezen. Wandelen in de natuur is voor mij ook een hele fijne inspiratiebron.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top