Borduren #2: Compleet borduursetje poes AliExpress

Borduren Poes kat borduurset AliExpress
Een paar weken geleden plaatste ik een artikel over mijn eerste borduurpakkertje wat ik heb gemaakt. Het borduurpakketje met de tijger viel helaas wat tegen, maar het borduren vond ik wel erg leuk. Vandaag deel ik mijn tweede ervaring met borduren en vertel ik wat ik vond van het tweede borduursetje van AliExpress wat ik kocht, een poesje met bloemetjes.

Eerste indruk borduursetje poes AliExpress

De eerste indruk van dit setje was eigenlijk gelijk goed. De stof was in vergelijking met mijn eerste pakketje niet voorgedrukt met een patroon. In dit pakketje zat een patroon op papier, mooie kleuren borduurgaren, stof en een naald. Één nadeel was dat er één hardnekkige vouw in de stof zat, met strijken ging deze helaas niet weg.

Het patroon zag er wel wat ingewikkelder uit dan die van de Tijger. In dit pakketje zaten veel meer kleuren en sommige kleuren moesten ook nog gemengd worden.
Borduren Poes kat borduurset benodigdheden

Mijn tweede ervaring met borduren

Zoals ik bij de tijger al merkte kost borduren best veel tijd. Bij dit pakketje was dat niet anders. In het begin vond ik het wisselen van de vele kleuren ook best lastig. Maar dat wende snel en kreeg ik de smaak te pakken. Het werkt zo motiverend om steeds weer een stukje meer te zien van de poes op de stof.

Hieronder de foto van week 1. Dit deed ik in een vijf lange avonden.
Borduren vorderingen week 1 poes kat

Vol enthousiasme begon ik aan week 2 :-). De kleuren en het patroon maakte het borduren erg leuk. Ik wilde steeds meer opschieten om het eindresultaat te zien.
Week 2 borduren poes kat ALiexpress review

In de derde week van dit borduurproject heb ik alles afgemaakt. De bloemen vond ik nog best lastig met al die kleurwissels. Ik moet ook eerlijk bekennen dat daarin ook wel wat foutjes zitten. Maar… dat ziet niemand zonder het patroon er langs te houden :-P.
Borduren af met borduurpatroon

Het geborduurde eindresultaat

Na vele uren was de poes dan eindelijk af. En eerlijk is eerlijk ik was best trots op mijzelf. Het patroon vond ik erg goed te volgen en het eindresultaat lijkt ook erg op het voorbeeld. Natuurlijk is de poes niet perfect, maar ja, het is natuurlijk ook nog maar mijn tweede borduurproject. En er volgen er binnenkort vast nog wel meer… er staan zulke leuke moderne borduurpatronen op Pinterest :-).

Dit borduursetje van AliExpress zou ik zeker aanraden om te kopen. Voor weinig geld heb ik uren borduurplezier gehad :-).
Borduren inlijsten eindresultaat

Heb je nog tips voor mij qua borduren? Dan zijn deze altijd welkom :-).

Lijkt borduren iets voor jou?

Gerelateerde artikelen:

Borduren #1: Compleet borduurset Tijger AliExpress

© Nobody ELSe

Tags: , , ,

18 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

Sites That Link to this Post

 1. Homepage | 12 april 2018
 1. Tonny Vermeer schreef:

  je hebt wel een lastig patroontje gemaakt, knap hoor als je nog maar net begint! hij is erg goed gelukt, echt een leukerd. ik ben al jaren echt verslaafd aan borduren, als ik een paar dagen niet kan borduren word ik niet vrolijk haha. ik ben gisteren aan een 2e pakket van Aliexpress begonnen, een kerstsok. mooi patroon, fijn garen alleen gebruik ik de stof voor kleine werkjes zoals kaartjes, die verknip ik dus want ik vind die hele stijve stof niet fijn werken. dus ik pak altijd mijn eigen stof, maar dan ben je nog goedkoop uit ;-).
  nog veel borduurplezier!

 2. ziet er prachtig uit, doe zo voort.

 3. ziet er prachtig uit, doe zo voort

 4. Morgaine schreef:

  De hardnekkige vouwen, gewoon laten zitten, omdat je het constant in je handen hebt, wordt de stof vanzelf soepeler, mocht je het nu echt heel vervelend vinden? Dan, al heb ik dat nooit gedaan overigens, zou je het eerst kunnen wassen op de hand, er zit nu eenmaal een laagje over het stramien om het stijf te houden en bij grote werken als het slap wordt doordat je het telkens in je hand houdt, kan het juist erg irritant zijn om te borduren. Als je het gewassen hebt, dan moet je het ook weer opstijven dus, erg belangrijk!

  Dan, altijd, het patroon, ‘wij’ kruisen af wat we hebben gehad om niet in de war te geraken, misschien bij dit kleine patroon niet zo nodig, doen we ook met potlood om terug te kunnen blijven kijken, maar we maken ook altijd een copy van het patroon zodat het origineel altijd goed blijft, want je kunt stramien ook los kopen per meter en dan zelf nog een keer het patroon gebruiken als je dat zou willen.

  X

 5. Anna Maria schreef:

  Oh wat is die leuk geworden zeg

 6. Inge schreef:

  Wat een leukerd zeg! Het is zo lang geleden dat ik heb geborduurd. 🙂

 7. Kreanimo schreef:

  Wat schattig. Borduren is niet echt mijn ding…

 8. Borduren is nit mijn ding maar wat een cutie zeg!

 9. Sammie schreef:

  Mooi gedaan en wat een geduld! Ik zou het na 2 dagen al zat zijn denk ik 🙂 grappig om die kat te zien! Ik had vroeger stempels (bij het maken van scrap kaarten) van het merk Penny Black en dit lijkt daar sprekend op!

 10. M.Th. schreef:

  Borduren is niet echt mijn ding maar jouw creatie ziet er perfect uit, Els.

 11. Thea schreef:

  Echt prachtig geworden! Dank je wel voor het delen van je ervaringen. Gezellig en heerlijk verhelderend eerlijk. 🙂

 12. Michelle schreef:

  Super leuk! En als borduurster die al jaren lang borduur verklap ik je een geheimpje: iedereen die borduurt, jong of oud maakt foutjes. Het is en blijft handwerk en wordt daarom ook niet perfect. Het hoort erbij, maar maakt het niet minder mooi of leuk. Je borduurt netjes!

 13. Connie schreef:

  Leuk patroontje. En….borduren kost heel veel tijd, maar een mooi resultaat. En wat Christien zegt, inderdaad strijken met een vochtige doek, dan gaat de vouw er vast en zeker uit.

 14. Simone schreef:

  Borduren zou echt niks voor mij zijn. Daar heb ik dan weer net niet het geduld voor. Wel mooi gemaakt zeg!

 15. Christien schreef:

  Heb je geprobeerd het borduurwerk vochtig te maken en op de achterkant met een vochtige doek strijken meestal krijg je dan de vouwen er wel uit.
  Het ziet er keileuk uit en wel veel geduld gehad hoor.

 16. Romy schreef:

  Wat een prachtig resultaat! Leuk om te horen dat je dit setje met veel plezier hebt geborduurd!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top