Zoek
Sluit dit zoekvak.

Borduren #7: Pasen, bloemen cirkel met konijntje

Borduren pasen bloemen konijn
Reclame

Borduren pasen bloemen konijn
Een paar dagen geleden liet ik al een gehaakt konijntje zien dat ik gemaakt heb voor Pasen. Omdat ik tegenwoordig naast haakverslaafd, ook borduurverslaafd ben, wilde ik ook iets borduren voor Pasen. Op Sew French zag ik een gratis borduurpatroon waarmee ik aan de slag ben gegaan.

Borduurpatroon Pasen

Op de site van Sew French kun je dit gratis borduurpatroon voor Pasen downloaden. Ik heb het patroon geprint en ben aan de slag gegaan. De kleuren DMC die ik gebruikte komen van de vlinder die ik eerder maakte. Hiervan heb ik nog veel kleuren over. Ik vond het zonde om nieuw borduurgaren te kopen. Ik zocht 5 DMC kleuren die ik goed bij elkaar vond passen.

Ik gebruikte:
– DMC 3326 (roze)
– DMC 3824 (oranje)
– DMC 813 (Blauw)
– DMC 598 (Mint)
– DMC 335 (Donker roze)

Aan de slag met het borduurpatroon

Als eerste ben ik begonnen met de cirkel van bloemen. Dit borduurde erg fijn. Niet te veel kleurwissels :-).
Borduren pasen bloemen konijn borduurpatroon
De cirkel van bloemen was dan ook best snel af. De cirkel is niet helemaal rond zoals je ziet. Het is meer een ovaal. Dit is ook zo op het patroon. Dat vind ik wel een beetje jammer.
Borduren pasen bloemen konijn cirkel bloemen borduurring
Het konijntje in het midden kostte meer tijd dan verwacht. Ik blijf het moeilijk vinden om in te schatten hoe lang ik met borduren bezig ben. Omdat ik vond dat er te veel wit tussen het borduurwerk en de borduurring zat heb ik ervoor gekozen om een kleinere ring te gebruiken. Deze is 13 cm.
Borduren pasen bloemen konijn eindresultaat

Het eindresultaat

Advertentie

Ik ben erg blij met het eindresultaat. Het patroon vind ik leuk om te borduren. Is het konijntje niet schattig?
Borduren Pasen konijn borduurpatroon

Is borduren ook iets voor jou?

Gerelateerde artikelen:

Borduren #6: Grafische Olifant
Borduren #5: Veer van Xenos
Borduren #4: Kerstmis
Borduren #3: Geometrische vlinder
Borduren #2: Compleet borduursetje poes AliExpress
Borduren #1: Compleet borduurset Tijger AliExpress

© Nobody ELSe

13 reacties

  1. Verdorie, Els! Weer zo’n leuk project! En ik ben nog niet eens begonnen met haken (of het afmaken van mijn kerst-tafelkleed borduren). Haal ik dit nog voor pasen?

  2. Och deze patroon heb je heel erg leuk gedaan. Echt voor ons. Maar ik heb geen geduld voor. Ook geen tijd ervoor om te maken. Ik deed vroeger heel veel. Wij hebben echte konijn. Schattig gedaan.

  3. Ontzettend schattig patroon!
    Ik heb al zo lang niet meer geborduurd.. Ik ben met een hele grote vintage wereldkaart bezig. Toch maar weer eens uit de kast toveren!

  4. Dit zijn echt helemaal mijn kleurtjes en wat een schattig patroon ook. Het resultaat ziet er echt supermooi en ook lief uit!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.