Budgettip: Action Mijn Hobbykaart magazine

action budgettip hobbykaart magazine
Reclame

action budgettip hobbykaart magazine
Gisteren liep ik weer eens bij de Action te snuffelen tussen de knutselspullen. Ineens viel mijn oog op een stapel hobbytijdschriften… Nog nooit gezien bij de Action. De tijdschriften bleken verschillende “Mijn Hobbykaart” pakketjes te zijn. In elk pakketje zat een magazine waarmee je kaarten kunt maken en een extraatje. Ik kende dit blad nog niet, maar was nieuwsgierig dus kocht ik twee pakketjes. In dit artikel mijn ervaringen en een paar kaarten die ik gisteren nog heb gemaakt.

Mijn hobbykaart, het leukste blad voor kaartenmakers

En dan begin ik met de prijs, het is natuurlijk niet voor niks een “Budgettip”. Elk pakketje met een magazine om kaarten te maken en een extra blaadje kostte maar € 0,99. De normale prijs volgens de cover van het blad is € 5,95. Let op: dit zijn oudere edities. Ik koos voor een winter- en zomereditie, daarbij zat een extra deco bijlage.

Met alleen het magazine kun je 30 verschillende kaarten maken. In het magazine staan instructies hoe je elke kaart maakt, diverse vellen met afbeeldingen voor de kaarten, achtergrondjes, patronen voor de 3D kaarten en vellum papier (doorzichtige papier). Bij de instructies staat ook wat je verder nog nodig hebt, denk hierbij aan een blanco kaart, lintjes en knoopjes.
mijn hobbykaart magazine action

Mijn eerste kaarten die ik heb gemaakt

Gisteren toen ik thuis kwam ben ik gelijk aan de slag gegaan om diverse kaarten te maken. Het was best moeilijk kiezen welke eerst :-).

Advertentie

Meidenkaart
Action mijn hobbykaart meidenkaart

3D kaart
Action mijn hobbykaart zomaar

Dieren verjaardagskaart
Action mijn hobbykaart dieren gefeliciteerd kaart

Verjaardagskaart
Action mijn hobbykaart zelf kaarten maken

Mijn ervaring met Mijn Hobbykaart van de Action

De enorme keuze aan verschillende kaarten vind ik erg positief. Dit zijn echt hele verschillende kaarten, denk aan diverse gelegenheden om kaarten te versturen, maar ook de designs zijn steeds anders, sommige kaarten zijn modern andere juist weer ouderwets. Voor ieder wat wils. De kaarten zijn ook makkelijk te maken. Zonder uitleg spreekt het eigenlijk ook wel voor zich.

Een groot nadeel vond ik dat niks gestanst was, ik moest dus elk vormpje zelf uitknippen of snijden. Dat kost veel tijd en ja, gemak dient de mens. En omdat het best dun papier was, scheurde het papier wel eens.

Advertentie

Maar 99 cent voor 30 kaarten om te maken… ik vind het echt een top aankoop! Ik ga binnenkort zeker nog meer kaartjes maken :-).

Wat vind jij van deze hobbytijdschriften?

© Nobody ELSe

22 reacties

    1. In het artikel van cadeaudoosjes die ik laatst plaatste gebruik ik 3d boeken van action. Verder loop ik er vaak binnen en kijk ik wat ik dan leuk vind om te maken. Dus wie weet.

  1. Wat leuk, ik heb ze nooit gezien bij de Action! De tijdschriften ken ik idd wel, maar de 5,95 was ook voor mij een reden om ze nooit te kopen. Maar voor 99 ct ga ik toch eens kijken of onze Action ze ook heeft.

  2. Dat is inderdaad wel een goede budgettip… €0,99 dat is bijna niks voor zo’n tijdschrift joh, Action komt wel vaak met iets nieuws (leuk!)
    Die 3d kaart vind ik wel erg leuk!

  3. Ik ben hier een groot fan van en heb dan ook een mega stapel liggen. In het begin gebruikte ik de boeken zoals het moest. Nu gebruik ik ze als richtlijn. Ik kijk naar de voorbeelden en haal er de spullen uit die ik nodig heb om er mijn eigen touch aan te geven. De spullen die over blijven gebruik ik voor andere kaarten. Over een tijdje ga ik trouwens op ons blog handige DIY’s geven voor kaarten die snel klaar zijn met producten die veel mensen wel in huis hebben of die weinig kosten 😀 groetjes Linda

  4. Ik ben vandaag de boeken gekocht. Ze hadden ze gelukkig nog! Bedankt voor de tip. Ze zijn erg leuk. Wel veel knippen….maar dat doe ik altijd bij de tv en maak dan naderhand een stel kaarten in een keer.
    Jouw kaarten zien er in ieder geval al erg leuk uit.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.