Budgettip: B plaat Love2craft versleten vervangen

Action Love2Craft platen vervangen versletenn
Reclame

Action Love2Craft platen vervangen versletenn
Heb jij een Love2Craft snij- en embossingmachine van Action? Dan heb je misschien wel gemerkt dat bij intensief gebruik vooral de B plaat erg beschadigd en soms kapot gaat en deze aan vervanging toe is. In dit artikel laat ik een hele goedkope oplossing zien hoe je makkelijk de B plaat kunt vervangen.

Oplossing Action Love2Craft platen vervangen

Zoals je op mijn blog kan zien gebruik ik de Love2Craft vrij regelmatig. Ik ben echt fan van deze snij- en embossingmachine van Action. Ik gebruik de eerste snijmachine van Action als zo’n 4 jaar zonder problemen. Bij intensief gebruik verslijt de B plaat alleen, niet zo snel hoor, maar naar en paar jaar gebruiken. Om de platen langer mee te laten gaan is het belangrijk om steeds van kant te wisselen, dan trek de plaat nog wel krom maar minder. Dit is trouwens niet alleen bij de Love2Caft zo maar ook bij machines van andere merken.

Maar op een gegeven moment is de B plaat zo vaak gebruikt dat deze echt versleten is. Mijn moeder gebruikt de machine nog vaker dan ik en had zelfs een scheur in de plaat gekregen. Tijd dus om deze te vervangen. Maar dan? Helaas verkoop de Action geen vervangende platen voor de Love2Craft. Dus wat nu?
Action Love2Craft platen kapot vervangen

Goedkope oplossing B plaat vervangen Action Love2craft

En dan nu de oplossing, een hele goedkope oplossing zelfs! Bij diverse hobbywinkels verkopen ze nieuwe platen, dit omdat bij andere duurdere machines de platen ook verslijten. Maar ik heb een veel goedkopere oplossing. Bij Action verkopen ze snijmatten om te knutselen. Deze hebben dezelfde dikte als de B plaat van de Love2Craft. Knip of snij (en ben vooral heel voorzichtig!) de snijmat precies op maat van de B plaat. En klaar is je nieuwe B plaat. De volgorde van de platen blijft gewoon hetzelfde zoals in de gebruiksaanwijzing. De B plaat is nu alleen een deel van een snijmat.

Dit is natuurlijk niet de manier zoals het precies hoort, maar mijn moeder doet dit al maanden zonder elke problemen. Maar ben natuurlijk altijd voorzichtig en forceer niet, mocht het bij jou om wat voor reden niet werken. Stel je voor dat er bijvoorbeeld opeens nieuwe snijmatten zijn met een nieuwe dikte.
Action Love2Craft versleten b plaat vervangen oplossing

Advertentie

Action Love2Craft b plaat kapot vervangen versleten

Heb jij ook een Love2Craft snij- en embossingmachiine en ben je ook zo blij met deze machine?

© Nobody ELSe

49 reacties

 1. Hoi allemaal, ik heb ook zo’n apparaat, maar ik heb maar 1 b plaat en 2x c plaat, geen embossing folder erin. Hoe moet ik nou embossen? Wat uitgeprobeerd, maar heb en voel alleen maar irritatie hihihi wie o wie kan mij helpen? Alvast bedankt xx Alvast fijne jaarwisseling

 2. Ik heb mijn plastic plaat en mijn magneet plaat in heet water gelegd, onvoorstelbaar zoveel gruis uit de plastic plaat kwam. Allebei onder zwaar voorwerp gelegd en ze zijn zo recht als n waterpas. Al 2X gedaan, werkt perfect!!!

 3. Heb een snijmat gekocht,maar volgens mij is hij dunner dan de B plaat. Wel heb ik 2 C platen.
  Een vriendin van mij had platen bij de Alie Expres gekocht,maar ik weet niet of die op deze machine passen.

 4. Heb de Love2Craft bij de Action gekocht. Maar de instructies zijn anders en bij mij zitten er twee C-platen bij en een A-plaat en twee
  C-platen. Ik moet ook anders te werk gaan volgens de beschrijving. Wat moet ik doen hun voorschriften volgen of er nog een B-plaat bij kopen en werken volgens de voorbeelden die ik zie langskomen.
  Met vriendelijke groeten.
  Mariet.

 5. Het werkt geweldig. Heb net een oude mat versneden en geprobeerd en het gaat prima. Dit iseen gouden tip!!!

 6. Mijn man heeft van kunststof nieuwe platen voor mij gemaakt, maar hij heeft ze langer gelaten. Kunnen de slimline stansen er ook in 1 keer door!!

 7. Ik loop tegen het volgende aan. Als ik een snijmal heb gebruikt en wil hem dan met andere plaat embossen doet hij dit bijna nooit. Pakt het dan niet goed wat doe ik fout. Heb hem vorig jaar gekocht

 8. ik gebruik de snijmachie van sissix en bij mij zijn de platen zelfs gescheurd
  Ga deze tip ook toepassen
  alvast bedankt

 9. Heel goed deze tip.

  Het keuken snijplankje van de Action voor 49ct heeft precies hetzelfde effect en hoef je niet bij te snijden past precies zelfs van langer

 10. Wat een goed idee! De mijne van de Action was erg krom dus heb ik er 1 in China besteld. die gebruikt ik nu al een paar maanden maar helaas, die heeft al een scheur dus jou idee komt als geroepen.

 11. Ik heb de snijmat direct vanaf het begin gebruikt, dus nog een nieuwe B-plaat in de kast. Het werkt bij mij ook perfect. Mocht hij wat vies worden, of heel krom strekken, kun je hem onder warm water afspoelen en met een pan erop laten drogen. Schoon én mooi recht.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.