Budgettip: Stempelkussen en sponsjes AliExpress + voorbeelden

Budgettip stempels AliExpress Papertrey ink
Reclame

Budgettip stempels AliExpress Papertrey ink
Vandaag heb ik een budgettip voor jullie. Bij AliExpress kocht ik laatst een doosje met verschillende kleuren stempelkussens. Ik wilde namelijk testen of je die inkt ook zo mooi kunt gebruiken als de duurdere stempelkussens van bijvoorbeeld Distress Inkt. In dit artikel mijn ervaring met de stempel producten van AliExpress.

Wat kocht ik bij AliExpress?

20 verschillende kleuren stempelkussens
Prijs: Hele set kostte € 4,52
Zoekterm: DIY Craft inkpad
Stempelkussens diverse kleuren Aliexpress shoplog jan2018
Sponsjes
5 sponsjes en 1 houder, eigenlijk gemaakt voor Nail Art.
Prijs: € 0,19,
Zoekterm: nail art stamper
Stempel sponsje Aliexpress shoplog jan2018

Laat de test van de stempelkussens en sponsjes beginnen!

Om de inktkussens en sponsjes goed te kunnen testen besloot ik een mini wereldje te maken. Voor deze mini kerst wereld gebruikte ik verder:

  • Snijmallen van Papertrey ink – Petite Places. Deze snijmallen mocht ik gebruiken van een hele lieve collega :-). Deze snijmal heeft ze gekocht in Amerika.
  • Dik papier
  • Pritt en alleslijm
  • Halve grote plastic kerstbal (ook te koop bij AliExpress)
  • Decoratie: Rood smal lintje voor om de plastic kerstbal, glitterlijm en nep sneeuw.

De ondergrond
Als eerste begon ik met de ondergrond. Ik gebruikte 3 kleuren groen die ik geprobeerd heb door elkaar te overvloeien.
Budgettip Stempels Stempelkussen blenden

Advertentie

Budgettip Stempels Stempelkussen AliExpress

Budgettip Stempelkussen inkt mengen
Eigenlijk was ik best verrassend hoe de kleuren zich mengden. Het is niet helemaal perfect. Maar ik was hier zeker al blij mee.

De kerk
Voor de kerk koos ik ervoor om de losse onderdelen met een stempelkussen en een sponsje te kleuren. Voor het dak koos ik rood en oranje. De raampjes zijn goud metallic. Ik ben wel verrast door het metallic effect. Ik was er helemaal blij mee. Ik heb alles wel even laten drogen voor ik de onderdelen op de kerk heb geplakt. De kerk zelf heb ik met dubbelzijdige tape in elkaar gezet.
Budgettip Stempels Papertrey Ink Petite Places
Extra dingen in landschap
De boompjes, het struikje, water en het paadje heb ik ook gekleurd met met de stempelkussens van AliExpress. Alles is vastgemaakt met Pritt.
Budgettip Stempel inkt AliExpress

Finishing touch
Op het huisje en boompjes heb ik nog glitterlijm gedaan. Vervolgens heb ik in de halve plastic bal wat nep sneeuw gedaan. Op het randje heb ik een beetje alleslijm gedaan en de ondergrond met huisjes heb ik daarna in de plastic kerstbal gedaan. Als afwerking heb ik ervoor gekozen om langs de rand nog een rood lintje te doen.
Budgettip Papertrey Ink Petite Places kerk

Extra test: Kaarten maken

Omdat ik de stempelkussen en sponsjes nog extra wilde testen heb ik nog een paar kaarten gemaakt. De wolken achtergrond en het groene gras is gemaakt met de stempelkussens en sponsjes van AliExpress. Voor de wolkenlucht heb ik 3 verschillende kleuren blauw gemengd van in het midden de donkerste kleur en naar de buitenkant steeds lichter. Dit ging weer verrassend goed, oefening baart kunst :-). De hondjes heb ik met watervaste inkt gestempeld en ingekleurd met Twinmarkers van de Action.
Budgettip kaarten maken stempelen AliExpress

Budgettip kaarten maken stempels AliExpress

Conclusie

Advertentie

De stempelkussens en de sponsjes vind ik zeker een aanrader om te kopen. Misschien zijn ze niet zo mooi als Distress Inkt. Maar de prijs van alle stempelkussens bij elkaar kosten ook minder dan één kleur Distress Inkt. Ik ben erg blij met deze aankoop en ga deze inkt zeker vaker gebruiken. Helaas kan ik nog niks vertellen of deze stempelkussens snel uitdrogen of op gaan. Ik heb ze alleen nog maar voor dit artikel getest.

© Nobody ELSe

4 reacties

  1. Dit is nu een nieuwe manier van stempelen voor mij om te zien prachtig weer, maar ooit, ja ik heb ook stempels gehad. In een tijd dat ik nog kind was en niet zo goed wist wat ik ermee aan moest, hahahaha toen was het ook eerder en meer voor iin schriften, een mooie stempel krijgen van de juf bij goed werk, en ja zo ben ik dat eigenlijk blijven zien, jij opent nieuwe deuren hier.

    X

  2. Wat een geweldige creaties, zeker dat huisje! Je maakt me enthousiast om deze inkt en sponsjes ook eens te testen. Ik gebruik op dit moment ook distress inkt, maar dat is inderdaad wel erg aan de prijs. Een goedkopere optie is zeker welkom 🙂

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.