Bullet journal #13: Nieuwe start voor 2019

Bullet journal 2019 opzet basis start inspiratie
Vandaag laat ik mijn nieuwe opzet zien van mijn bullet journal van 2019. Natuurlijk heb ik ook al een paar basis pagina’s gemaakt. Ik vertel daarbij ook hoe ik deze pagina’s gemaakt heb :-). Hopelijk kan ik je inspireren.

Nieuwe Leuchttrum

Mijn vorige bullet journal was brons, voor 2019 koos ik voor een gouden Leuchttrum. Ik koos weer voor een Leuchttrum omdat ik het mooi vind in de kast om steeds dezelfde kaften te hebben, haha. Oh ja, de kwaliteit vind ik ook fijn. Na een jaar volgeplakt te hebben zit de bronze Leuchttrum nog helemaal goed in elkaar. Wel veel ghosting trouwens :-(.

Opzet 2019

De indeling voor 2019 maak ik hetzelfde als die van 2018.
Deel 1: Blog, pagina 3 t/m 20
Deel 2: Jaaroverzichten, pagina 21 t/m 40
Deel 3: Maanden, vanaf pagina 41
Deze indeling vind ik fijn, omdat dan alles bij elkaar staat. De maanden kunnen dan zo uitgebreid mogelijk :-).

Pagina’s begin Blog 2019

Cover
Als eerste dacht ik, alles van dit hoofdstuk ga ik strak maken in alleen zwart-wit…. mislukt :-). Het ging al mis bij de cover, haha.

Als eerste tekende ik de letters.
TIP: vind je een lijn van zwarte fineliner toch te dik? Met een witte gelpen corrigeer ik dat altijd een beetje.

Toen wilde ik er toch nog wat bij… dat werd een olifantje die ik natekende, gevonden op Pinterest. Die kleurde ik uiteindelijk in. Toen heb ik het woord ‘Blog’ ook maar ingekleurd. Weg zwart-wit thema :-).
Bullet journal 2019 blog cover

Inhoud
De inhoudsopgave maakte ik ook met dieren. De dieren tekende ik na van een plaatje op Pinterest.
Bullet journal 2019 blog inhoud

Geschreven artikelen per week
Per week probeer ik altijd 2 artikelen te schrijven, ook omdat er 2 artikelen per week verschijnen op mijn blog. Om het aantal geschreven berichten een beetje bij te houden maakte ik deze pagina. De nummers staan voor de weken. De blokjes erna kan ik dan inkleuren als ik een artikel heb gemaakt.
Bullet journal 2019 blog geschreven artikelen

Statistieken blog, bezoekers
In mijn vorige bullet journal hielt ik alles per week bij. Dat vond ik toch niet zo handig. Daarom koos ik nu voor per maand. De jaren 2017 en 2018 wil ik ook zien, zodat ik de groei kan bijhouden.
Bullet journal 2019 blog unieke bezoekers

Hoogtepunten
De pagina hoogtepunten heb je misschien al eerder gezien in het artikel over het MUS stickerboek. Het hertje tekende ik weer na vanaf internet. Hoogtepunten kan van alles zijn, denk aan top aantal bezoekers of een vermelding.
Bullet journal 2019 blog hoogtepunten

Sociale media pagina
Per maand ga ik ook weer mijn aantal volgers bijhouden. De stickers die ik hier gebruikte, komen uit een stickerboekje van de Action. Het olifantje en muisje zijn geïnspireerd op een afbeelding op Pinterest. De kleuren heb ik proberen te laten passen bij de linkerpagina.
Bullet journal 2019 blog sociale media

Pagina met blog ideeën
Soms heb ik zoveel ideeën in mijn hoofd waar ik steeds maar niet aan toe kom. Om ze niet te vergeten maakte ik ook dit jaar weer een plek in mijn bullet journal om mijn ideeën op te schrijven.

Als eerste tekende ik de wolkjes. Om de pagina toch meer kleur te geven heb ik ervoor gekozen om de lucht blauw te kleuren met kleurpotloden. Het vogeltje rechts heb ik ongeveer nagetekend van Pinterest. Echt iets zelf verzinnen met tekenen vind ik wel lastig.
Bullet journal 2019 blog ideeen

Pagina’s jaaroverzichten 2019

Cover
De cover heb ik ditmaal niet zelf getekend. De afbeeldingen komen uit een papierblok van de Action.
Bullet journal 2019 cover

Jaaroverzicht 2019
Deze pagina heb je misschien al voorbij zien komen in het artikel over een stickerboek vol met stickers voor een bullet journal.
Bullet journal 2019 jaaroverzicht

Pagina’s maanden

Met de pagina’s van de maand januari ben ik nog bezig :-). Die zie je binnenkort op mijn blog verschijnen.

Ben jij al begonnen aan je bullet journal van 2019?

Gerelateerde artikelen:

Bullet journal #12: November, thema bos/buiten
Bullet journal #11: Oktober, herfst thema
Bullet journal #10: September, veren thema, incl. uitleg en uitgewerkte pagina’s
Bullet journal #9: Augustus, zomer/hawaii/tropisch thema, incl. uitgewerkte pagina’s
Bullet journal #8: Maand juli, thema bloemen incl. uitgewerkte pagina’s

Wil je meer artikelen lezen over het onderwerp bullet journal, klik hier ->

© Nobody ELSe

Tags: , , , ,

18 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. Kelly schreef:

  Ziet er echt super mooi uit! Ik zou willen dat de mijne er zo uit zag..
  Alleen een vraagje: wat ga je neerzetten bij blog statistieken? In ieder geval niet aantal bezoekers 😊

  Ga zo door en ik ga je zeker volgen voor meer leuke bujo ideeën.

 2. Nouk-san schreef:

  Dat ziet er goed uit! Ik heb nu een gouden bujo en de volgende wordt juist koper, haha. Ik maak alleen de boekjes wel helemaal af, want ik vind het zonde om met 100 pagina’s over een nieuwe te beginnen. En ik doe ook Leuchtturm nu constant omdat ik ook dezelfde boekjes wil hihi. Vorige was wit!

 3. wil ploij schreef:

  ga het dit jaar proberen het te maken ga zo door

 4. Bernardine schreef:

  Natekenen kun je als de beste en het leuke is, over een jaar weet je dat niet meer en ziet het er leuk zelf getekend uit. En als je het veel doet, dan gaat dat uit jezelf tekenen vanzelf ook beter hoor. Ik vind je bladzijden leuk!

 5. Kreanimo schreef:

  Heel mooi, Els.

  Je blog doet het goed. En plannen is key hè ❤

 6. Michelle schreef:

  Wauw dat ziet er weer prachtig uit! Ik kijk alweer uit naar als je BuJo gerelateerde blogjes. Soms begint het bij mij ook weer te kriebelen, maar ik weet na twee pogingen al wel dat het niet helemaal voor mij is weggelegd. Te perfectionistische..

  • Els schreef:

   Misschien toch gewoon beginnen :-)? Er zijn ook systemen met losse pagina’s. Dan zou je ook een pagina die je niet mooi vind kunnen weggooien. Maar ik snap je wel hoor, heb ook echt moet leren te leven dat sommige pagina’s gewoon niet mooi zijn :-(.

 7. Morgaine schreef:

  Jeetje mina, ik heb mijn Pimpelmees 2019 besteld dit keer, en is gisteren binnen gekomen, dat is op zich al een voorgedrukte bulletjournaal en wat er niet in zit, kan ik zelf aanmaken alsnog, hahaha zitten zelfs knutselpagina’s in, kwam ik van de week achter in mijn agenda van dit jaar, noooit gezien zelfs. 😉 Ik hou het lekker in tact!

  Of ik nu komend jaar meer ga knutselen en doen? Schrijven zeker wel… daar is meer dan genoeg ruimte voor, maar dat plakken en knippen, voor mij blijft het toch iets meer zakelijk denk ik, B12 nu afbouwen etc…. veel rekenwerk. 😉

  X

 8. Connie schreef:

  Het ziet er weer geweldig uit. Wat mooi getekend. Daar kun je Het hele jaar van genieten!

 9. M.Th. schreef:

  Je zegt dat je zelf niet goed bent in het verzinnen van tekeningetjes; je kunt ze anders wel héél goed natekenen of zelf een interpretatie geven van een voorbeeld. Het ziet er allemaal heel goed uit, Els, complimenten.

 10. Romy schreef:

  Wauw, echt ontzettend leuk gedaan zeg! Wat een mooie opzet al! En ik ben jaloers op jouw tekentalent. Zo mooi gedaan allemaal!

 11. Myriam schreef:

  Oh, dat ziet er al fantastisch uit. Ik heb nog een leeg bullet journal liggen.. Misschien moet ik er toch ook eens aan beginnen want het lijkt mij wel leuk om op ’t einde van het jaar in terug te bladeren.

 12. lifestylemommys schreef:

  Ooooh wat is het mooi geworden, en zo lekker overzichtelijk! Hier hou ik van. Ik ben inderdaad al begonnen en heb de maandoverzichten klaar waar ik telkens in schrijf welke artikelen ik geplaatst heb. Alleen moet ik daar nog tekeningen bij maken, dat komt nog wel hihi.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top