Bullet journal #18: April, thema: Bosdieren

Bullet journal April thema bosdieren inspiratie voorbeelden
Reclame

Bullet journal April thema bosdieren inspiratie voorbeelden
Vandaag laat ik mijn pagina’s van april zien uit mijn bullet journal. Voor April koos ik voor het thema bosdieren. Dit vond ik een geschikt thema, passend bij mijn vakantie in Center Parcs Heijderbos begin deze maand. Ik vertel hoe ik de verschillende pagina’s maakte en wat ik allemaal gebruikte.

De cover

Als eerst begon ik met de cover. Aan de bovenkant van de pagina tekende ik met kleurpotloden takken met bladeren.
Daarna schetste ik het hertje en het konijntje. Deze tekende ik na vanaf een afbeelding die ik vond op Pinterest. Toen ik tevreden was kleurde ik deze ook in met potlood. Het gras maakte ik met 4 verschillende groene kleurpotloden. Omdat ik de takken toch wat saai vond, voegde ik nog een eekhoorn en een vogeltje toe. Dit had ik misschien beter niet kunnen doen. De eekhoorn is een beetje mislukt ;-).

Het woord April schreef ik met een potlood. Ik maakte iets sierlijkere letters dan normaal. Meestal gebruik ik strakke letters. Het woord versierde ik daarna nog met wat bladeren.
Bujo april bosdieren cover

Mood tracker

De vorm van mijn mood tracker van April heeft een bekende vorm. Een cirkelvormige mood tracker heb ik al vaker gemaakt. Natuurlijk heb ik mijn mood tracker aangepast aan het thema van deze maand. De basiscirkel is versiert met taken en bladeren.

Advertentie

Op de voorgrond heb ik een vos en gras getekend. Eerst met potlood geschetst en vervolgens ingekleurd met kleurpotloden. Het gras bestaat uit alleen streepjes. Hiervoor gebruikte ik 4 verschillende groen tinten.
Bujo april bosdieren mood tracker voorbeeld
Zo ziet mijn ingevulde mood tracker eruit :-).
mood tracker bullet journal vorbeeld

Foto’s van de maand

Deze maand heb ik in plaats van twee pagina’s, één pagina met foto’s van de maand. Dit omdat ik nog een pagina heb gemaakt met foto’s van de vakantie begin deze maand.

Voor deze pagina koos ik weer voor gras aan de onderkant. Zo passen de pagina’s van deze maand bij elkaar. Verder heb ik met kraftpapier een soort van polaroids gemaakt. Hierin plakte ik later de foto’s en zet ik er een tekst bij. De pagina heb ik als laatste versiert met afbeeldingen uit een papierblok van Decotime (Action)
Bujo april bosdieren fotopagina
Hierbij een foto van de pagina die helemaal af is. De foto’s druk ik trouwens af met mijn Canon Selphy. Een kleine fotoprinter.
bujo pagina foto's van de maand

Quote

Elke maand maak ik een pagina met een quote. De quote vond ik deze keer wel lastig. Tot ik op Pinterest de zin ‘May the forest be with you’ tegenkwam. Deze vond ik goed passen bij mijn thema. In een tijdschrift vond ik een foto van een bos, daarop plakte ik een plaatje van een hert (ook uit het papierblok van Decotime). Als laatste schreef ik de quote op. Hiervoor gebruikte ik een fineliner en witte gelpen.
Bujo april bosdieren quote

Vakantiepagina’s Center Parcs Heijderbos

De basis van mijn vakantiepagina bestaat uit takken en gras die in de rest van de maand ook terugkomen.
Bujo april bosdieren vaknatie pagina centerparcs
Na de vakantie heb ik de pagina verder afgemaakt. Zoals je hieronder ziet.
Bujo april bos dieren getekend vakantie pagina

Pas je de thema van de maand in je bullet journal aan na wat je gaat doen die maand?

Gerelateerde artikelen:

Bullet journal #17: Maart, thema Honden
Bullet journal #16: Februari, thema Valentijn en olifant
Bullet journal #15: Januari, thema IJsbeer
Bullet journal #14: December, thema Kerst
Bullet journal #13: Nieuwe start voor 2019
Bullet journal #12: November, thema bos/buiten
Bullet journal #11: Oktober, herfst thema

Advertentie

Wil je meer artikelen lezen over het onderwerp bullet journal, klik hier ->

 

6 reacties

  1. Dat ziet er weer erg mooi uit! Jij bent wel een echte dierenliefhebber. Komt in veel van je artikelen terug.??

  2. Wauw, dit thema is zo leuk. Wat heb je de dieren mooi getekend! Echt onwijs leuk gedaan, zeg. Het zijn weer prachtige pagina’s geworden.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.