Bullet journal #2: Indeling en eerste gemaakte pagina’s

Bullet journal inspiratie pagina indeling inhoud
Vandaag mijn tweede artikel over mijn bullet journal. Mijn eerste artikel over bullet journaling ging vooral over mijn start en liet ik een paar pagina’s zien. Vandaag laat ik mijn nieuwe pagina’s zien in mijn journal. Deze pagina’s zijn voornamelijk pagina’s met betrekking tot de indeling en jaaroverzichten. Benieuwd? Kijk dan gauw verder :-).

Hoofdstuk Blog 2018

In mijn eerste artikel vertelde ik dat ik met 3 hoofdstukken werk in mijn bullet journal: blog, jaaroverzichten en maandoverzichten. Als eerste ben ik de titelpagina gaan maken voor het hoofdstuk blog.

Titelpagina Blog 2018
De cover van het hoofdstuk blog 2018 is niet zo spannend. In simpele handlettering heb ik de woorden “BLOG 2018” gemaakt. Daarnaast heb ik 3 dieren getekend, geïnspireerd op een afbeelding die ik vond op internet. Helaas vind ik de zebra niet zo mooi gelukt. Maar ik ben wel heel blij met de wasbeer en pinguïn.
Bullet journal ideeen inspiratie cover blog tekenen illusteren

Inhoud Blog 2018
Omdat ik in dit hoofdstuk verschillende pagina’s wil gaan maken, leek het me handig om een inhoudsopgave te maken. Ik wilde mijn eigen sfeer maken. Daarom pakte ik aquarelverf en maakte met blauw en een beetje roze een achtergrond. Deze plakte ik vervolgens met een lijmroller van de Action op mijn pagina. Ik ben echt fan van deze lijmroller!

Uit een oud notitieboekje scheurde ik een pagina met lijntjes. Deze gebruikte ik om de inhoudsopgave op te schrijven. Als laatste maakte ik de pagina af met gouden washi tape.

Tip tegen ghosting en doordrukken: Zoals je misschien weet heb ik een bullet journal gekocht met een beetje last van gosting en doordrukken (zie mijn eerste bullet journal artikel). Laat ik daar nu echt niet tegen kunnen ;-). Door op een pagina met veel doordrukken en ghosting een afbeelding te plakken zie je het gelijk niet meer ;-).

Bullet journal inhoudsopgave idee blog

Statistieken blog 2017-2018
Naast mijn eerder gemaakte pagina van unieke bezoekers per week, wilde ik ook een pagina maken met grafieken met de groei van mijn social media kanalen: Instagram, Twitter en mijn nieuwsbrief. De grafieken zijn een beetje ambitieus, maar ben met extra ruimte uitgegaan van verdubbelen van mijn aantal volgers. Maar ik verwacht dat niet hoor, maar mocht het gebeuren heb ik genoeg ruimte ;-). Met washi tape geef ik het aantal volgers aan. De washi tapes die ik gebruik komen van de Action en passen bijna precies tussen de stipjes :-).

Overzicht geschreven artikelen per week
Met mezelf heb ik afgesproken om minimaal één artikel in de week te schrijven voor mijn blog. Op deze pagina geef ik per week aan hoeveel ik er heb geschreven. Voor de beer was ik geïnspireerd door een plaatje op Pinterest. Het vuurwerk vond ik gewoon leuk om eens te tekenen.
Bullet journal blog statistieken artikelen geschreven

Hoofdstuk jaaroverzichten 2018

In dit hoofdstuk wil ik alle jaaroverzichten maken. Denk aan wandeling van het jaar, gewicht tracker, spaardoelen van het jaar enzovoorts.

Titelpagina jaaroverzichten 2018
Voor de cover van de jaaroverzichten van 2018 heb ik gekozen voor iets wat ik al zolang wilde tekenen, een krans met bloemen. Op Pinterest heb ik weer gezocht naar verschillende cirkels met verschillende bloemen om inspiratie op te doen. In tekenen ben ik niet zo goed, maar stiekem ben ik best trots op dit resultaat. Één dingetje vind ik wel jammer dat alles niet helemaal in het midden lijkt te staan, doordat er links meer bloemen getekend zijn. De cirkel had ik in het midden geplaatst. Verbeterpuntje voor de volgende keer!
Bullet journal titelpagina cover inspiratie 2018

Inhoudsopgave jaaroverzichten 2018
Om het voor mijzelf overzichtelijk te houden, heb ik er ook voor gekozen om in het hoofdstuk ‘jaaroverzicht’ een inhoudsopgave te maken. Uit een papierblok sneed ik een achtergrondje. Verder gebruikte ik uit een notitieboekje een velletje met lijntjes om de inhoud op te schrijven.
Bullet journal jaaroverzicht 2018 ideeen beginnen

Roadmap 2018
De belangrijke gebeurtenissen in 2018 wil ik vast gaan leggen op een ‘roadmap’. Het idee van een een roadmap kwam ik tegen op Pinterest. Natuurlijk heb ik wel mijn eigen versie ervan gemaakt :-).
Bullet journal indeling inspiratie roadmap 2018

Wandeling tracker
Omdat het me leuk leek om mezelf te motiveren meer te gaan wandelen wilde ik mijn wandelingen bij gaan houden. Op Pinterest en op de blog van Mindjoy zag ik al een voorbeeld van zo’n pagina met getekende boompjes. Natuurlijk heb ik er weer mijn eigen draai aangegeven. Ik zocht een mooie quote die bij deze pagina paste om te handletteren. Al snel kwam ik op de titel: “You’ll never walk alone” uit mijn favoriete voetballied. Ik mag pas een boompje tekenen als ik een wandeling heb gemaakt. Dus nu maar gauw gaan wandelen ;-).
Bullet journal wandelpagina stappenteller inspiratie ideeen

Heb je nog een leuk idee voor een pagina in mijn bullet journal?

Gerelateerde artikelen:

Bullet journal #1: een begin maken

© Nobody ELSe

Tags: , , , , , , , , ,

19 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. My Little Happiness schreef:

  Wauw Els, Je kunt niet goed tekenen zeg je, nou dit is echt super gaaf hoor! Ik kan je dit zo niet nadoen! Super creatief weer

 2. Marije schreef:

  Ik las dat je de grootte van je boompje aanpast op hoe groot je wandeling was, maar hoe hou je bij hoeveel km een groot of kleiner boompje is? Heb je per km een formaat boompje ? Zeg maar bijvoorbeeld 1km is een mini boompje tussen de vierkante halve cm (ik hoop dat je snapt wat ik hiermee bedoel😅🤣) En 2km tussen de vierkante cm?

  Of schrijf je nog bij hoeveel km dat boompje betekend?

  Ik vraag dit omdat ik binnenkort wil beginnen met wandelen (en fietsen) en dit een hele leuke layout vind maar wel ook graag duidelijk wil hebben hoeveel km ik maak☺️

  X

 3. Michelle schreef:

  Wauw wat mooi al! Net of je al jaren een Bullet Journal bij houd!

 4. Yolanda schreef:

  Wat mooi gemaakt, helemaal jouw stijl !

 5. Anita | Mindjoy schreef:

  Wat leuk om al die verschillende materialen en technieken te zien! En thnx voor de benoeming. Leuke draai heb je aan de bomen gegeven 🙂

 6. Anneke schreef:

  OOooh! Echt mooi!
  Ik ben niet zo aan het bullet journalling… Vind ikzelf persoonlijk een beetje teveel werk, maar ik koop wel Moleskine voorgedrukte agenda waar ik vanalles in prop en ik moet zeggen dat die roadmap van jou echt wel heel mooi is! Die neem ik wel over, denk ik 😉 Thanks voor de inspiratie!

 7. Simone schreef:

  Wauw, wat ziet jouw bullet journal er mooi uit zeg! Daar mag je trots op zijn hoor 🙂

 8. M.Th. schreef:

  Je mag echt wel trots zijn op je bloemenkrans! En een boompje voor iedere wandeling die je maakt, vind ik heel geinig. Ben benieuwd of het een flink bomenbos wordt!

 9. Myriam schreef:

  Ook deze pagina’s zien er weer prachtig uit. Wat kan je goed tekenen zeg!

 10. lifestylemommys schreef:

  Wat een fijn artikel weer, ik sla het vanavond meteen op op ons pinbord 😃

 11. Connie schreef:

  Els, wat wordt dit een uniek naslagwerk met allerlei creatieve herinneringen. Erg mooi gemaakt met allerlei eigengemaakte tekeningen. Complimenten!

 12. Romy schreef:

  Jeetje, wat ziet het er onwijs leuk uit, zeg! En je kunt echt heel goed tekenen. Stiekem vind ik ook die zebra eigenlijk heel erg goed gelukt! Heerlijk om hier zo mee bezig te zijn, lijkt me!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top