Reclame

Bullet journal #23: September, thema Mandala’s

Bullet journal September thema mandala tekenen
Reclame

Bullet journal September thema mandala tekenen
Tijd om mijn pagina’s uit mijn bullet journal van september te laten zien. Ik koos ditmaal voor het thema ‘Mandala’s’. Ik laat uitgewerkte pagina’s zien en vertel hoe ik deze heb gemaakt.

Mandala’s tekenen

Een tijdje geleden ontdekte ik het mandala teken. Al eerder maakte ik kaarten en posters. Het leuke aan mandala’s tekenen vind ik dat ik begin met tekenen in het midden van een cirkel (kan ook een kwart of halve cirkel zijn) maar ik weet nog niet hoe het gaat eindigen.

Om het teken van mandala’s eenvoudiger te maken deelde ik eerder een gratis printable om makkelijk mandala’s tekenen met een stramien van lijnen. Zo hoeft je niet iedere keer opnieuw een opzet te maken.

Cover

Advertentie

Als eerste zocht ik inspiratie op Pinterest, en deze verzamelde ik op het bord ‘Mandala tekenen’. Daarna ging ik aan de slag met het schetsen van de mandala. Als eerste printte ik mijn eigen printable om makkelijk mandala’s te tekenen. Op de printable staat al een stramien van lijnen en cirkels zodat je deze niet steeds opnieuw hoeft te maken bij een nieuw project.

Ik werk ongeveer van ring naar ring. Eerst schets ik met potlood en dan ga ik met een fineliner over de getekende lijnen. Ik werd wel steeds afgeleid door de puntjes in een bullet journal, deze had ik natuurlijk niet op de kaarten en posters die ik eerder maakte.
Bullet journal mandala schetsen
Helaas maakte ik soms ook wel eens een foutje. Met een witte gelpen heb ik dit proberen te verdoezelen.
Bullet journal mandala foutje corrigeren gelpen
Zo is mijn cover voor september uiteindelijk geworden.
Bullet journal mandala cover september

Mood tracker

De mood tracker van deze maand is ook een mandala. Elke dag van de maand heeft zijn eigen vakje/rij. Met potlood heb ik de dagen er ingeschreven.
Bullet journal mandala moodtracker
Elke dag geef ik straks een kleurtje (zie legenda) welke emotie ik die dag vond.
Bullet journal mandala mood tracker
Hieronder zie je het eindresultaat aan het einde van de maand (maand is nog niet helemaal voorbij).
Bullet journal mandala moodtracker

Tussenpagina

Om doordrukken te verbergen heb ik elke maand een tussenpagina met een quote of zin. Deze maand heb ik gekozen voor alleen een mandala. Deze tekende ik eerder en zag ik je misschien als in het artikel, DIY: Mandala tekenen.
Bullet journal mandala gelpennen action

Foto’s van de maand

Deze pagina zou geen verrassing zijn, weer mandala’s :-). Later komen op deze pagina de foto’s.
Bullet journal mandala foto maand
En zo is de pagina met foto’s uiteindelijk geworden :-).
Bujo fotos

Teken jij wel eens mandala’s?

Advertentie

Verder is dit voor de komende tijd de laatste keer dat ik pagina’s uit mijn bullet journal deel. Ik merk dat ik het maken van de pagina’s niet meer zo leuk vind. En dan vind ik dat ik er mee moet stoppen. Het moet wel leuk blijven :-). Genoeg andere creatieve hobby’s!

Gerelateerde artikelen:

Bullet journal #22: Augustus, thema Kleurrijke dieren
Bullet journal #21: Juli, thema Vrolijke Zomer
Bullet journal #20: Juni, thema otter
Bullet journal #19: Mei, thema verjaardag
Bullet journal #18: April, thema: Bosdieren
Bullet journal #17: Maart, thema Honden
Bullet journal #16: Februari, thema Valentijn en olifant

Wil je meer artikelen lezen over het onderwerp bullet journal, klik hier ->

© Nobody ELSe

Reclame

9 reacties

  1. Wat heb je dit heel mooi gemaakt. De kleuren ziet prachtig uit.

    PS: onze website heeft een nieuwe naam gekregen SKYBLOG.NL (wil je onze oude linkje van Yova aanpassen voor ons? Dank je wel alvast!)

  2. Heel mooi, en dat heb je toch heel lang vol gehouden om dit bij te houden zo. Leuk voor later, dat zeker wel, en wie weet pak je het ooit weer op, maar ik? Ik blijf bij de mooie agenda’s die voor mij passen en waar ik net zoveel in kwijt kan, zelfs tekenen zoals jij dat hebt gedaan. Maar ik blijf hier toch ouderwets in, merk ik 😉

    Mandala’s tekenen ja, dat heb ik zeker wel gedaan, met zentangels ook wel, paar jaar terug nog op werk voor mijn cliënten ontworpen, maar ook als kind, maar toen noemden we het ook wel spirograph… eigenlijk ook mandala’s achteraf gezien.

    X

  3. Wat een prachtig thema en wat zijn de mandala’s mooi geworden! Echt prachtig gedaan! Ook die tussenpagina met de felgekleurde mandala ziet er heel gaaf uit.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.