Bullet journal #25: De zomerse maanden van 2020

Bullet journal black journal MUS zomer
Reclame

Bullet journal black journal MUS zomer
Vandaag laat ik weer nieuwe pagina’s zien uit mijn zwarte bullet journal. Dit keer zijn het de zomerse maanden. Natuurlijk vertel ik ook uitgebreid hoe ik deze heb gemaakt :-).

Mijn Black journal, mijn zwarte bullet journal

Een tijdje was ik gestopt met mijn bullet journal. Na een review die ik schreef over de MUS black journal begon het toch weer te kriebelen en ben ik weer opnieuw begonnen. Dit keer niet een strak schema elke maand van pagina’s die ik moet maken, maar maak ik voor elke maand alleen één overzicht en daarnaast maak ik pagina’s als ik zin heb. Denk dan aan een quote, een herinnering vastleggen of gewoon een foto.

Benieuwd naar mijn eerdere pagina’s van de maanden April en mei? Bekijk dan ook dit artikel :-):
Bullet journal #24: Een nieuw begin in mijn black journal

Maandpagina Juni

Maakte ik bij de vorige maandpagina van Mei nog de fout om de dagen niet met de data uit te lijnen, heb ik dat bij de maand juni gelukkig wel gedaan :-). De basis is dus bijna hetzelfde als die van de maand Mei. Dit bevalt me wel. Veel plek om iets te schrijven.

Advertentie

Gebruikt op deze pagina:
Witte gelpen (Sakura Gelly Roll), Paintmarkers (Action)
Black journal maand juni ideeen inspiratie

Pagina pony Muis

Zoals sommige van jullie wel weten rij ik al heel lang paard. Één keer in de week ga ik naar de manege. De laatste weken rij ik eigenlijk steeds op dezelfde pony. Erg betrouwbaar, liever lui dan moe en niet zo groot. Daarom leek het mij leuk om in mijn bullet journal een pagina te maken met foto’s van Muis (de naam heb ik niet verzonnen 😉 ). De foto’s heb ik geprint op mijn Canon Selphy.

Als eerste maakte ik een opmaak met alle elementen waarbij ik nog niks vast plakte. Zo kon ik schuiven met alles tot ik tevreden was. Toen ik tevreden was, begon ik met een witte gelpen het lijstje te tekenen om de hoofdfoto. Daarna plakte ik de washi tape en het blauwe papier vast. De grote hoofdfoto plakte ik met Pritt in het lijstje. De andere twee kleine foto’s maakte ik eerst vast op een gekleurd papiertje die ik vervolgens op de pagina plakte. De pagina versierde ik verder nog met stickers.

Gebruikt op deze pagina:
Witte gelpen (Sakura Gelly Roll), stickers, washi tape, foto’s, gekleurd papier, label, fotoprinter
Black journal ideeen pagina paard

Maandpagina Juli

Bij de maand juni tekende ik golfjes. Dit vond ik zo’n leuk effect hebben dat ik op het idee kwam om voor de maand juli een grafische thema te kiezen. Als eerste zetten ik met een witte gelpen weer de basis op het papier. Deze is hetzelfde als juni. Deze indeling heeft voor nu mijn voorkeur. Na de witte basis schreef ik met een blauwe paintmarker, JULI.

De pagina versierde ik vervolgens met grafische cirkels en golven. Daarvoor gebruikte ik ook de paintmarkers. Bij de cirkels sneed ik eerst een cirkel uit wat dikker papier. Deze gebruikte ik als mal waarin ik de stipjes zette. Dit deed ik gewoon spontaan niet te netjes.

Advertentie

Gebruikt op deze pagina:
Witte gelpen (Sakura Gelly Roll), Paintmarkers (Action), dikker papier voor de mal
Black journal juli thema grafisch strak

Vakantiepagina Center Parcs De Eemhof

Eind juni gingen mijn vriend en ik op vakantie naar Center Parcs De Eemhof. Natuurlijk heb ik deze vakantie verwerkt in mijn bullet journal.

Als eerste printte ik diverse foto’s uit op mijn Canon Selphy. Deze verdeelde ik over de twee pagina’s zonder ze nog vast te plakken. Uit een plattegrond van het park knipte ik wat woorden. Toen ik tevreden was, heb ik met een paintmarker de onderkant van de pagina groen gemaakt. Daarna heb ik alle foto’s ingeplakt. Met een witte gelpen heb ik nog iets bij de foto’s geschreven.

Gebruikt op deze pagina:
Witte gelpen (Sakura Gelly Roll), Paintmarkers (Action), Canon Selphy
Black journal vakantie pagina centerparcs

Maandpagina Augustus

Werken met grafische vormen in juli vond ik zo leuk dat ik besloot om dit idee ook te gebruiken bij de maand Augustus. Als eerste zette ik met een witte gelpen het stramien met dagen op de spread. Deze opzet is hetzelfde als de maanden hiervoor.

Vervolgens maakte ik met paintmarkers gekleurde cirkels op de pagina. Ik knipte een kleine, middelgrote en grote cirkel uit dik papier en deze gebruikte ik als mal. Ik gebruikte grijze, blauwe en gele paintmarkers voor de cirkels. Met een witte gelpen maakte ik de witte cirkels. Met een zwarte gelpen schreef ik de tekst Augustus.

Advertentie

Gebruikt op deze pagina:
Witte gelpen (Sakura Gelly Roll), zwarte gelpen, Paintmarkers (Action), dik papier
Black journal augustus grafisch inspiratie

Wat vind jij van het gebruik van grafische vormen in een bullet journal?

Gerelateerde artikelen:

Bullet journal #24: Een nieuw begin in mijn black journal
Bullet journal #23: September, thema Mandala’s
Bullet journal #22: Augustus, thema Kleurrijke dieren
Bullet journal #21: Juli, thema Vrolijke Zomer
Bullet journal #20: Juni, thema otter
Bullet journal #19: Mei, thema verjaardag
Bullet journal #18: April, thema: Bosdieren

Wil je meer artikelen lezen over het onderwerp bullet journal, klik hier ->

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.
© Nobody ELSe

6 reacties

  1. Ja die Eemhof, was je in de buurt van mijn woning, was ik er zelf niet, hahahaha Mochten jullie ooit nog gaan? wie weet 😀

    Ik vind het er weer super gaaf uit zien! Ik blijf bij mijn leuke family planner die al helemaal versierd is, en die ik nog kan opleuken met stickers, momenteel staat er ; verhuizing dochter, op kleinzoon passen!!!! (volgend weekend dus) … yesssssssssss van 2 kamerwoning naar een 3 kamer met veel grotere huiskamer en aparte keuken. alleen dat al.

    X

  2. Wat leuk, al deze pagina’s! Ook heel tof, die kleuren op een zwarte achtergrond! Jullie vakantie ziet er ook heel leuk uit trouwens. Dat lammetje! <3

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.