Reclame

Bullet journal #27: De winterse maanden van 2020/2021

Bullet journal black journal inspiratie herfst
Reclame

Bullet journal black journal inspiratie herfst
In dit artikel laat ik mijn pagina’s uit mijn bullet journal zien van de wintermaanden: december, januari en februari. Natuurlijk leg ik uit hoe ik deze heb gemaakt en vertel ik wat ik heb gebruikt.

Mijn Black journal, bullet journal

Een tijdje was ik gestopt met mijn bullet journal, maar nu ben ik alweer bijna een jaar bezig in mijn black journal. Een bullet journal met zwarte pagina’s.

Na een review die ik schreef over de MUS black journal begon het toch weer te kriebelen en ben ik weer opnieuw begonnen. Dit keer niet een strak schema elke maand van pagina’s die ik moet maken, maar maak ik voor elke maand alleen één overzicht en daarnaast maak ik pagina’s als ik zin heb. Denk dan aan een quote, een herinnering vastleggen of gewoon een foto.

Maandpagina December, thema feestdagen

Bij deze maand begon ik met de basis, het schema van de dagen van de maand. Deze maakte ik net iets anders dan de vorige maanden. Dit keer werkte ik met vakjes. De basis zette ik op met een witte gelpen. Daarna schetste ik met een potlood de kerstboom, kerstman, hert, cadeautjes enzovoorts. Op Pinterest zocht ik afbeeldingen die ik makkelijk kon natekenen.

Advertentie

Toen ik tevreden was heb ik deze ingekleurd met Paintmarkers in verschillende kleuren (Action). De pagina versierde ik verder met sneeuw. Deze maakte ik ook met de paintmarkers.

Gebruikt op deze pagina:
Black journal pennenset (MUS), Paintmarkers (Action), potlood & gum en zwarte pen
Bullet journal maand december kerst tekenen paintmarkers

Begin 2021

Een nieuw jaar vraagt natuurlijk om een nieuwe cover :-). Als eerste tekende ik de linkerpagina. Het idee van deze pagina vond ik op Pinterest. Natuurlijk wel helemaal aangepast naar eigen inzicht. Daarna maakte ik de rechterpagina. Als eerste tekende ik met potlood ’2021’ en ‘Een nieuw jaar’. Deze teksten trok ik vervolgens over met een witte gelpen. Om de tekst tekende ik uit de losse hand verschillende soorten sterretjes met een zilveren gelpen.

Tip: Maak je een foutje? Met een zwarte pen/gelpen kun je dit makkelijk corrigeren.

Gebruikt op deze pagina:
Black journal pennenset (MUS), potlood & gum en zwarte pen
Bullet journal cover jaar 2021 loading sterretjes

Jaarpagina over mijn gewicht

Advertentie

Toen ik met mijn black journal begon, heb ik een pagina gemaakt over mijn gewicht van week 10 2020 t/m week 9 2021 (zie eerder artikel). Omdat ik nu toch een start maak met het jaar 2021 dacht ik dat het handiger is om een nieuw overzicht te maken. Mijn eerste gewicht tracker liep eerst van 75 kg t/m 62 kg, maar omdat ik ben afgevallen koos ik nu voor een andere gewichtsindeling. De opzet van de pagina is verder hetzelfde gebleven, niet heel spannend maar functioneel.

Gebruikt op deze pagina:
Black journal pennenset (MUS)
Bullet journal opzet 2021 gewicht tacker

Jaarpagina sport tracker

Al eerder maakte ik een tracker om mijn hometrainer training in de te zetten (zie eerdere sport tracker). Deze tracker vond ik achteraf niet zo handig. Daarom maakte ik nu twee pagina’s met daarop de 12 maanden in strakke tabellen. Hierin kan ik nu overzichtelijk noteren wanneer, hoeveel kilometer ik heb gefietst en op welk niveau. Het is weer niet zo’n spannende pagina, maar hierbij gaat het ook meer over dat het duidelijk en makkelijk is in te vullen.

Gebruikt op deze pagina:
Black journal pennenset (MUS)
Bullet journal sport tracker sportschool hometrainer

Maandpagina Januari, thema sneeuwvlokken

Januari is weer een strakke pagina geworden. Een heel verschil met de decembermaand van hierboven :-). Ik koos wel voor dezelfde basis als de decembermaand. Ik tekende de vakken met een blauwe gelpen en de teksten met een witte gelpen. De pagina versierde ik verder met getekende sneeuwvlokken. Deze tekende ik ook met de gelpennen. Inspiratie voor de sneeuwvlokken vond ik op Pinterest en ik heb er een paar zelf bedacht.

Advertentie

Gebruikt op deze pagina:
Black journal pennenset (MUS)
Bullet journal maand januari thema winter sneeuw sneeuwvlokken

Maandpagina Februari, thema olifantje

Bij deze pagina gebruikte ik als eerste weer de gelpennen om de opzet van de maand te maken. Ook dit keer koos ik voor vakken. Februari is wel een mooie maand zo, echt een rechthoek.

De pagina versierde ik verder met grijs, daarvoor gebruikte ik een lichtgroene paintmarker. Met een roze en groene gelpen tekende ik de bloemetjes en hartjes. Als laatste plakte ik op de pagina olifantjes. Dit zijn stempels (merk MFT) ingekleurd met Twinmarkers.

Gebruikt op deze pagina:
Black journal pennenset (MUS), Paintmarkers (Action), Stempels met olifantjes (Merk MFT) & Twinmarkers (Action)
Black journal maand februari valentijn

Welke materialen gebruik jij graag in je bullet journal?

Gerelateerde artikelen:

Bullet journal #26: De herfstmaanden van 2020
Bullet journal #25: De zomerse maanden van 2020
Bullet journal #24: Een nieuw begin in mijn black journal
Bullet journal #23: September, thema Mandala’s
Bullet journal #22: Augustus, thema Kleurrijke dieren
Bullet journal #21: Juli, thema Vrolijke Zomer
Bullet journal #20: Juni, thema otter
Bullet journal #19: Mei, thema verjaardag
Bullet journal #18: April, thema: Bosdieren

Advertentie

Wil je meer artikelen lezen over het onderwerp bullet journal, klik hier ->

© Nobody ELSe

Reclame

13 reacties

 1. Amai, wat heb je jouw pagina’s mooi gepimpt. Mij lijkt het leuk om te starten met een bullet journal, maar ik houd dit meestal maar 1 dag vol. Voor mij werken lijstjes op verschillende papiertjes beter. 🙂

 2. Heel tof die zwarte pagina’s. Is weer eens iets helemaal anders.

  Ik kom je blog voor het eerst tegen en ik wilde ook even zeggen dat ik blognaam heel leuk gevonden vind 😃

 3. Wat schattig Els en wat mooi gemaakt. Het is goed te ont-dekken dat niks meer moet, maar dat het mag…..
  Is het mogelijk een fotootje te plaatsen van de stiften die jij gebruikt van Action?
  Alvast bedankt !

 4. Dat ziet er weer prachtig uit! I heb geen bullet journaal, wel heb ik mijn agenda van komende jaar wat opgesierd, maar wederom heb ik mijn family planner, en die staat al voller dan mijn agenda in de tas, hahaha Voor mij is het functie, voor onderweg, verder niet.

  X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.