Reclame

Bullet journal #28: De maanden van de lente 2021

bullet journal lentemaanden 2021 inspiratie uitleg
Reclame

bullet journal lentemaanden 2021 inspiratie uitleg
Het is weer tijd om pagina’s te laten zien uit mijn bullet journal. Dit keer de pagina’s uit mijn black journal van de maanden maart, april en mei. Natuurlijk vertel ik ook weer hoe ik deze heb gemaakt en wat ik heb gebruikt.

Mijn Black journal, bullet journal

Een tijdje was ik gestopt met mijn bullet journal, maar nu ben ik alweer ruim één jaar bezig in mijn black journal. Een bullet journal met zwarte pagina’s. Na een review die ik schreef over de MUS black journal begon het toch weer te kriebelen en ben ik weer opnieuw begonnen. Dit keer niet een strak schema elke maand van pagina’s die ik moet maken, maar maak ik voor elke maand alleen één overzicht en daarnaast maak ik pagina’s als ik zin heb. Denk dan aan een quote, een herinnering vastleggen of gewoon een foto.

Deze keer heb ik minder pagina’s dan normaal. Er mag ook gewoon niet zoveel. Dus geen extra pagina’s van een vakantie enzovoorts. Maar ik heb wel weer 3 nieuwe maandpagina’s gemaakt en natuurlijk leg ik stap voor stap uit hoe ik deze heb gemaakt en wat ik heb gebruikt.

Maandpagina maart thema Mandala

Advertentie

Mandala’s tekenen doe ik erg graag, heerlijk ontspannend. Ik heb dit al meerdere keren gedaan. Voor een complete uitleg hoe je een mandala tekent en wat een mandala is kijk eens in dit artikel: DIY #50: Mandala tekenen, incl. uitleg & printable basispatroon. Ook in mijn oude bullet journal heb ik een maand in het thema Mandala gedaan: Bullet journal #23: September, thema Mandala’s.

Bij de opzet van deze pagina begon ik met het schema van de maand. Hiervoor gebruikte ik mijn standaard vakken van 6×6 vakjes. Deze tekende ik met een witte gelpen uit de set van MUS mijn black journal pennenset. Links schreef ik ook nog het woord ‘Maart’.

De rest van de pagina versierde ik met verschillende mandala’s en doodles. Bij elke mandala begon ik in het middel met tekenen. En zo bouwde ik de mandala verder uit. Ik had hiervoor geen schets gemaakt, ik tekende deze uit de hand. Je zult dus ook wel zien dat ze allemaal niet perfect zijn. Maar het is natuurlijk handwerk :-).
bullet journal maand maart thema mandala

black journal maart mandala uitleg

Maandpagina april thema vissen

Voor april wist ik eigenlijk niet gelijk wat ik wilde, tot ik op Pinterest pagina’s zeg met vissen en koi karpers. Zoals altijd begon ik met de opzet van de dagen van de maand. Hiervoor gebruikte ik een zilveren gelpen. Met dezelfde gelpen tekende ik contouren van de vissen. Dit deed ik met de hand. Daardoor zijn ze niet allemaal even goed gelukt, maar juist het spontaan tekenen in mijn bullet journal vind ik leuk. Het hoeft niet perfect. Het is voor mijzelf. De vissen kleurde ik verder in met een roze en oranje gelpen. De pagina versierde ik nog verder met waterlelies en bellen van water. Ook hiervoor gebruikte ik de gelpennen van MUS.
black journal MUS inspiratie thema april vissen

Advertentie

black journal thema april vissen koi karpers

Maandpagina mei thema verjaardag

In mei ben ik jarig dus maakte ik het thema van de maand mei: Verjaardag. Als eerste zette ik de basis op met een roze en blauwe gelpen (MUS). Onderaan de pagina maakte ik met kleurpotloden gras. De pagina versierde ik verder met afbeeldingen van varkentjes, ballonnen en vogeltjes. Dit zijn stempels (merk Hello Blueblird) ingekleurd met Twinmarkers (Action). Deze plakte ik met Pritt in mijn black journal.
black journal maand mei thema verjaardag

black journal stempels inkleuren plakken mixed media

Met welke materialen werk jij graag in je bullet journal of black journal?

Gerelateerde artikelen:

Bullet journal #27: De winterse maanden van 2020/2021
Bullet journal #26: De herfstmaanden van 2020
Bullet journal #25: De zomerse maanden van 2020
Bullet journal #24: Een nieuw begin in mijn black journal
Bullet journal #23: September, thema Mandala’s
Bullet journal #22: Augustus, thema Kleurrijke dieren
Bullet journal #21: Juli, thema Vrolijke Zomer

Wil je meer artikelen lezen over het onderwerp bullet journal, klik hier ->

Advertentie

© Nobody ELSe

Reclame

5 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.