Bullet journal #3: Nieuwe pagina’s en de maand februari uitgewerkt

Bullet journal inspiratie paginas Februari
Reclame

Bullet journal inspiratie paginas Februari
Vandaag weer een update van mijn bullet journal. Ik heb weer een paar overzichtpagina’s gemaakt en heb gewerkt aan de maand februari. Hopelijk kan ik je inspireren met mijn pagina’s :-).


In mijn bullet journal werk ik met 3 verschillende hoofdstukken: mijn blog, jaaroverzichten en maanden (zie eerste bullet journal artikel voor uitleg). Per hoofdstuk zal ik mijn nieuwe pagina’s laten zien :-).

Hoofdstuk Blog

Pagina “ideeën voor mijn blog”
Om verschillende ideeën voor mijn blog op te schrijven vond ik het handig om daarvoor een pagina te maken in mijn bullet journal. Alleen een standaard lijstje wilde ik niet. Omdat als iemand een idee krijgt in een strip er vaak een lampje gaat branden bij het hoofd, tekende ik verschillende lampjes om daarin mijn ideeën op te schrijven.
Bullet journal inspiratie blog ideeen

Hoofdstuk Jaaroverzichten

Gewicht tracker
Elke week wil ik mijn gewicht noteren. Niet dat ik echt wil gaan lijnen, maar wil graag dit gewicht houden of iets minder :-).

Als eerste plakte ik een gekleurde achtergrond op de pagina die ik wilde gebruiken. Het was even puzzelen hoe ik de indeling wilde maken, omdat 52 weken niet zo handig is in een rechthoek. Maar uiteindelijk op 6, 8×5 en 6 vakken uitgekomen. Met het tekenen van de vakken ging ik helaas een paar keer de mist in. Gelukkig werkte ik met een los blad die ik uiteindelijk op de gekleurde achtergrond heb geplakt met een lijmroller van de action.

Advertentie

De titel heb ik gemaakt met een pastel markeerstift van Stabilo en een fineliner van Pigma Micron.
Bullet journal inspiratie gewicht tracker Februari

Maand februari

Cover februari
Natuurlijk moest er als eerste een nieuwe cover gemaakt worden. De maand februari is niet zo’n bijzondere maand qua thema’s. Ik koos ervoor om cactussen te tekenen. Die kunnen altijd :-).
Bullet journal inspiratie cover februari

Mood tracker februari
In januari had ik ook een mood tracker gemaakt. Deze wil ik elke maand herhalen maar dan op een andere manier. Voor februari koos ik ook voor een cirkel, maar dit keer maakt ik deze uitgebreider. Inplaats van één gevoel per dag, wilde ik 3 gevoelens per dag kunnen bijhouden. Ook koos ik er voor om meer gevoelens en dus ook meer kleuren te gebruiken.

Tip: helaas maakte ik een foutje. Één lijn van de verdeling van de cirkel tekende ik te lang :-(. Om dit een beetje te kunnen verbergen plakte ik van een ander pagina een stukje papier over dat lijntje. Zo zie je het iets minder. Toch vind ik het erg jammer.

Bullet journal inspiratie mood tracker Februari

Sleep tracker
Voor januari had ik deze pagina nog niet kunnen maken, ik had gekozen voor andere pagina’s. Voor februari leek het me wel leuk om een sleep tracker te maken en bij te houden. Om doordrukken en ghosting te voorkomen heb ik eerst een achtergrond gezocht. Ik wilde iets donkers. Ik vond in een oud magazine van Rituals een zwarte pagina met witte en gouden soort van sterretjes.

Uit de achterkant van mijn bullet journal heb ik een vel gescheurd en deze gebruikt om de grafiek te maken. Met een gouden gelpen heb ik de lijntjes getekend.
Mijn Bullet journal inspiratie sleep tracker Februari

Advertentie

Pagina weekendje weg Zeeland
Deze maand zijn mijn vriend en ik een weekendje weg geweest naar Kamperland. Het leek me leuk daarover een spread in mijn bullet journal te maken. Ik begin met Zeeland uit te printen en deze legde ik achter de pagina’s van de spread. Zo kon ik deze overtrekken. Op schaal uit de hand een provincie na tekenen was me iets te lastig.

Daarna heb ik uit tijdschriften diverse vellen gescheurd met bos, gras en water. Deze heb ik op mijn spread geplakt. Omdat ik nu de plattegrond van Zeeland wat saai vond heb ik deze ingekleurd met potloden.

Als laatste heb ik de diverse foto’s van de vakantie toegevoegd :-). De kleine fotootjes heb ik laten afdrukken bij de HEMA en de grotere foto met paarden komt uit mijn nieuwe fotoprinter de HP Sprocket.
Bullet journal inspiratie travel vakantie pagina

Als je een bullet journal bijhoudt, wat is jouw favoriete tracker?

Gerelateerde artikelen:

Bullet journal #2: Indeling en eerste gemaakte pagina’s
Bullet journal #1: een begin maken

© Nobody ELSe

11 reacties

  1. Wat een mooie pagina’s weer! Zo knap hoe je dat allemaal tekent. Ik houd zelf een ‘Mood, Postieve Energie en Eleanor’s gedrag in een grafiekje bij en een Sleep Tracker.

  2. Wat een mooie pagina’s, die van Zeeland is ook echt mooI! Mijn favoriete tracker is denk ik toch de habit tracker, omdat die zo lekker veelzijdig is.

  3. Door de pagina met de lampjes kreeg ik direct een idee voor het maken van een kaart.
    Je hebt super leuke pagi a’s gemaakt. Leuk dat we even mochten meekijken.

  4. Wat heb je toch veel tijd besteed aan deze pagina’s. Het resultaat mag er zijn! De pagina met lampjes, erg leuk. Wat een fantasie om het zo te doen. De pagina van zeeland ook mooi hoor! ??

  5. Wauw, wat heb je veel werk in de pagina’s gestopt. Ik vind het resultaat er heel leuk uitzien. Leuk idee van die lampjes en ook je trackers en de Zeelandpagina zien er mooi uit. Van dat te lange lijntje is door de camouflage ook echt niets meer te zien. Slim opgelost!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.