Reclame

Bullet journal #4: De maand Maart in het thema geometrisch & sport tracker

Bullet journal inspiratie maart paginas
Reclame

Bullet journal inspiratie maart paginas
Ja hoor, ik ben nog steeds bezig met mijn bullet journaal. Een beetje verslaafd ;-). Ben je ook al begonnen met een bullet journal? In dit artikel mijn pagina’s van de maand maart en een overzichtspagina. Mogelijk kun je wat inspiratie op doen :-).

Jaaroverzichten

Paardrijlessen 2018
Het leek me handig om mijn paardrijlessen van 2018 bij te houden, een soort sport tracker. Ten eerste omdat ik na elke 10 lessen een nieuwe kaart moet kopen voor de volgende 10 lessen. Handig om te weten dus wanneer ik weer moet betalen. Ik hou er niet van om dat te laat te doen. Plus ik vind het gewoon leuk om te zien op welk paard ik heb gereden dit jaar.

Als eerste heb ik twee pagina’s uit mijn bullet journal beplakt met papier met hout dessin. Vervolgens heb ik achterin mijn journal een velletje gesneden en daar op heb ik de indeling van mijn lijstje gemaakt, datum, hoeveelste les, het paard waarop ik heb gereden en extra (voor bijzonderheden).

Advertentie

De pagina’s heb ik verder nog versiert met kraft inpakpapier, washi tape en oude foto’s van mijn favoriete pony voor altijd, Lucky.
Bullet journal inspiratie jaar paardrijden sport tracker

Maand Maart

Cover Maart
De cover is deze maand heel strak. Ik ben al een tijdje gefascineerd door diverse geometrische tekeningen. Ik heb gekozen om een geometrische vos te tekenen. Deze is een combinatie van verschillende vosjes op Pinterest. Het lettertype voor het woord maand heb ik een beetje in de stijl van het vosje geschreven.
Bullet journal inspiratie cover maart geometrisch

Mood tracker maart
Het tekenen van het geometrische vosje vond ik zo leuk dat ik nu ook een geometrisch getekend dier wilde als mood tracker. Ik koos voor een mooie ijsbeer die ik zag op internet. Deze heb ik deels nagetekend en deels aangepast naar mijn eigen wensen. Verder heb ikzelf een baby ijsbeer erbij verzonnen, want alleen moeder ijsbeer gaf te weinig vakjes voor de dagen van de maand.

Elk vakje staat voor één dag in maart. Deze ga ik inkleuren met blauw-paars-grijs tinten. Ik heb voor 5 gevoelens gekozen waaruit ik per dag kan kiezen.
Bullet journal inspiratie maart mood tracker geometrisch

Water tracker maart
Omdat ik graag meer drink, heb ik een watertracker gemaakt… nu ik er over nadenk had ik de pagina misschien beter drink tracker kunnen noemen. Op deze pagina ga ik mijn glazen drinken tellen. Mijn doel is eigenlijk 9 glazen, maar ik denk dat 5 tot en met 8 het meeste gaat voorkomen.

Advertentie

Als eerste heb ik een bijpassende achtergrond gezocht en deze op de pagina geplakt met een Action lijmroller (nog steeds verliefd op 😉 ). Hierdoor zie je de ghosting en het doordrukken van de moodtracker niet meer. Uit de achterkant van mijn bullet journal heb ik een velletje met puntjes gescheurd en deze heb ik op de achtergrond geplakt, weer met de lijmroller.

Voor elke dag heb ik een glas getekend (helaas heeft maart 31 dagen en staat 1 glaasje los), met een kleurtje kleur ik het water in het glas. Onderaan de pagina zie je de kleurtjes die horen bij het aantal glazen. De pagina heb ik verder nog versiert met geometrische zeedieren, zoals vissen, zeester en een zeepaardje. De belletjes water heb ik getekend met een fineliner.
Bullet journal inspiratie water tracker maart

Sleep tracker maart
In de vorige maand heb ik ook een sleep tracker gemaakt. Dit vond ik zo leuk en interessant om bij te houden dat ik ervoor gekozen heb om ook een sleep tracker in de maand maart te maken. Natuurlijk wel anders dan de vorige keer :-). Dit keer heb ik gekozen om het aantal uren slaap en de kwaliteit van het slapen bij te houden. De pagina heb ik qua kleur en sfeer wel een beetje laten passen bij de water tracker :-).
Bullet journal inspiratie maart sleep tracker

Ben jij meer van de geometrische en strakke pagina’s of ben je meer van de vrije pagina’s?

Gerelateerde artikelen:

Bullet journal #3: Nieuwe pagina’s en de maand februari uitgewerkt
Bullet journal #2: Indeling en eerste gemaakte pagina’s
Bullet journal #1: een begin maken

© Nobody ELSe

Reclame

10 reacties

  1. Ziet er mooi uit zeg! Je werkt ook zo netjes 🙂 bij mij zou het al gauw een rommel worden (mede dankzij mijn foei lelijke handschrift)
    En een water tracker lijkt me handig! Zelf houd ik op moment ook bij hoeveel water ik drink (maar dat turf ik gewoon ergens in een notitieboekje)

  2. Wat een leuke bullet journal heb je! Ik ben er zelf ook mee bezig 🙂 mijn site gaat vooral over reizen, maar misschien dat ik ook eens deel hoe mijn bullet journal eruit ziet!

  3. Echt superleuke pagina’s! Ik krijg hiervan ook echt zin om een bullet journal bij te houden. Wat zijn die geometrische dieren goed gelukt! En superslim idee om je paardrijlessen bij te houden. Met de foto’s erbij ziet het er ook nog eens heel leuk uit 🙂

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.