Bullet journal #5: De maand April in het thema ruimte en heelal uitgewerkt

Bullet journal inspiratie maand april ruimte space
Reclame

Bullet journal inspiratie maand april ruimte space
Vandaag laat ik mijn bullet journal opzet voor de maand April zien. Vorige maand koos ik voor het thema geometrisch. Deze maand wilde ik alles in het teken maken van de ruimte en het heelal. Benieuwd naar mijn nieuwe pagina’s? Lees dan gauw verder :-).

Maand april inspiratie bullet journal

Cover
Zoals ik al in de intro zei, wilde ik deze maand werken met het thema ruimte. Dat zie je in de cover gelijk terug :-). Het lettertype van het woord “april” heb ik geprobeerd te laten lijken op een sterrenbeeld. Daar omheen heb ik allemaal sterren, planeten, de aarde, een ufo en een raket getekend. Ik twijfelde of ik de pagina wilde inkleuren, maar uiteindelijk toch niet voor gekozen.
Bullet Journal inspiratie april cover ruimte

Mood tracker april
De mood tracker van deze maand is cirkelvormig. Al eerder maakte ik voor februari een mood tracker met 4 cirkels voor datum, ochtend, middag en avond, nu heb ik ervoor gekozen om een mood tracker te maken met 3 cirkels, datum, overdag en avond. De indeling van de gevoelens komt van mijn mood tracker van maart. Deze vond ik fijn werken.

Natuurlijk moest de mood tracker passen bij het thema ruimte. Daarom heb ik in het midden van de cirkel een ruimte dessin geplakt. Dit papier komt uit een papierblok van de Action genaamd “dreaming feelings”. Helemaal passend bij het thema :-). Het lettertype van MOOD heb ik ook weer in het sterrenbeeld idee gedaan van de cover (zie foto hierboven). De rest van de pagina heb ik weer versiert met tekeningen die met de ruimte te maken hebben :-).
Bullet Journal inspiratie april space ruimte mood tracker
Pagina een beetje uitgewerkt :-).
Bullet Journal inspiratie april moodtracker ingevuld

Advertentie

Doodle a day
Een pagina die ik deze maand voor het eerste maakte, doodle a day. Het idee van deze pagina is dat je elke dag van de maand een kleine tekening maakt, een zogenaamde doodle. Het lijkt me leuk om op deze manier wat te oefenen met tekenen.

De opzet van deze pagina is natuurlijk weer in het thema ruimte. Om het doordrukken en ghosting te verbergen van de mood tracker heb ik op de achtergrond weer papier uit het papierblok van de Action geplakt. De vakjes voor de doodles heb ik gemaakt met pagina’s uit de achterkant van mijn bullet journal. De vakjes zijn 4 bij 4 vierkantjes. Elke vakje is voor een dag van de maand, vandaar het nummer erin :-). De titel heb ik geschreven met een zilveren stift die ik kocht bij AliExpress. Links en rechts onderin heb ik ook nog wat washi tape geplakt.
Bullet Journal inspiratie april doodle a day pagina
Mijn eerste doodles van deze pagina.
Bullet journal inspiratie april doodle getekend

Sleep log / sleep tracker
Ook in april heb ik weer een sleep tracker gemaakt. Dit keer hou ik net zoals bij februari de tijden bij die ik heb geslapen. Om in het thema van april te blijven heb ik weer wat sterren, planeten en een raket getekend. Ook de kleuren heb ik aangepast aan het thema :-).
Bullet Journal inspiratie april sleeplog
Hierbij zie je een beetje hoe ik deze pagina heb ingevuld.
Bullet Journal inspiratie april sleeptracker

Vakantie pagina weekje weg / reis pagina
In april zijn mijn vriend en ik een heerlijk weekje weggeweest naar Friesland. Natuurlijk wilde ik daarvan een pagina maken in mijn bullet journal. Het werden uiteindelijk 4 pagina’s :-).

De eerste 2 pagina’s maakte ik weer een beetje hetzelfde als de mijn pagina van het weekendje weg in Zeeland. Ik begon weer met het tekenen van de kaart van de provincie waar we naar toe zijn gegaan. Deze trok ik over van een printje, erg makkelijk. De zee en het land kleurde ik met kleurpotloden een beetje in. Om de pagina een Fries sfeertje te geven heb ik de Friese vlag recht van Friesland getekend. Links onderin heb ik space washi tape geplakt, ik wilde wel een beetje het ruimte thema terug laten komen. De titel van de pagina heb ik eerst met potlood getekend en daarna overgetrokken met een zwarte micron fineliner. Dit was de basis.
Bullet Journal inspiratie april vakantiepagina friesland
En zo zijn de twee spreads geworden. Helaas vind ik de ruimte achtergrond bij de tweede spread net iets teveel aanwezig. Dit ga ik niet meer doen :-). Weer wat geleerd!
Bullet Journal inspiratie april vakantie friesland

Bullet Journal inspiratie april vacation page

Advertentie

Foto’s van de maand
Omdat ik nu een kleine fotopinter heb (zie artikel over de Canon Selphy) vind ik het ook leuk om iedere maand foto’s in mijn bullet journal te plakken. Hieronder zie je de opzet van deze pagina :-).
Bullet Journal inspiratie april foto overzicht maand

Wat is jouw thema voor de maand mei in je bullet journal?

Gerelateerde artikelen:

Bullet journal #4: De maand Maart in het thema geometrisch & sport tracker
Bullet journal #3: Nieuwe pagina’s en de maand februari uitgewerkt
Bullet journal #2: Indeling en eerste gemaakte pagina’s
Bullet journal #1: een begin maken

© Nobody ELSe

14 reacties

  1. Wauw, wat een onwijs mooie pagina’s weer! Ik ben jaloers op jouw tekentalent. Dit ziet er namelijk echt geweldig uit. Zo leuk ook, die kaart van Friesland!

  2. Geweldig, Els!✩ Kijk en lees je je ervaringen weleens terug of is het eenmalig maken en dan wegleggen? Dat laatste zou toch zonde zijn van al dat creatieve werk.

  3. Een hele boel technieken in een boekje! Een mooi naslagwerk. Geweldig om te zien hoe goed jij al die technieken beheerst. Van foto’s maken tot handletteren en tekenen. ??

  4. Weeral ontzettend leuke pagina’s, boordevol mooie doodles & handlettering. Knap!

    Ik vraag mij af, als je je slaap & humeur ‘trackt’, doe je daar achteraf ook iets mee? Kan je er voor jezelf iets uit afleiden? Bijv. in het begin van de week slaap je minder als tegen het einde van de week of op donderdagen voel je je doorgaans beter in je vel.

  5. Hey wat gaaf, je bent hier geweest in Friesland, hahahaha Geweldig! Ziet er top uit, en de maand mei, staat iin het teken van Pitch & Putt, een beetje, en dan de verjaardag van mijn dochter en mijn kleinzoon die dan alweer 4 weken oud zal zijn bijna als ik hem weer zie… time flies!

    X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.