Bullet journal #7: maand juni uitgewerkt, onderwaterwereld thema + zonnebloem tracker

Bullet journal juni voorbeeld thema water vissen
Reclame

Bullet journal juni voorbeeld thema water vissen
Zoals elke maand werk ik in mijn bullet journal met een thema. Het thema van juni is de onderwaterwereld geworden :-). Ook heb ik een zonnebloem tracker gemaakt, waarmee ik bij kan houden hoe de groei is van mijn zelf gezaaide zonnebloemen. Ik laat je mijn pagina’s zien die ik heb gemaakt, leg uit hoe ik ze heb gemaakt en hoe ze uiteindelijk zijn uitgewerkt.

Cover Juni

De cover van juni ging in eerste instantie helemaal mis… ik tekenen en tekenen. Mooie strakke letters voor April, de rest van de maand en dagen geschreven… Al een deel van de golven getekend en dan… shit ik maak de maand Juni. Oeps, hoe ik daarbij kwam geen idee. Dan maar opnieuw beginnen.

De cover van juni is uiteindelijk gemaakt met een printje van water. Daarop het ik met strakke letters “juni” geschreven. De dagen van de maand heb ik met een witte fineliner gedaan. Om de cover iets spannender te maken heb ik met een zwarte micron fineliner nog golven getekend.
Bullet journal juni cover water

Mood tracker maand juni

De mood tracker is net zoals die van maart en mei weer helemaal anders dan mijn eerste mood trackers van januari, februari en april. Dat waren allemaal cirkels.

Advertentie

Om in het thema onderwaterwereld te blijven tekende ik een complete onderwaterwereld met rotsen, krab, kwallen, zeepaard, walvis en schildpad. De gewone vissen en haaien ga ik per dag inkleuren. De kleuren die ik voor de vissen ga gebruiken hangt af van het gevoel wat ik die dag heb, zie legenda bovenaan de pagina.

Toen ik deze mood tracker maakte in mijn bullet journaal heb ik eerst de hele wereld getekend met potlood. Om verschillende vissen te tekenen heb ik gekeken op google en Pinterest. Toen ik tevreden was heb ik alles over getrokken met een zwarte fineliner. Daarna heb ik alles ingekleurd met kleurpotloden van de Action (artist quality). Deze kleuren best fijn moet ik zeggen.
Bullet journal juni mood tracker fish ocean sea
Inmiddels was ik jarig geweest en had ik een mooie nieuwe kleurpotloden doos van mijn vriend gehad. Deze kleuren zoveel fijner dan die van de Action :-). Het invullen van mijn mood tracker van deze maand vind ik erg leuk om te doen. Toch vrolijk met al deze kleuren?
Bulet journal juni moodtracker uitgewerkt vissen

Doodle a day Juni

Na april en mei kon een doodle a day ook niet ontbreken in juni.

Als eerst plakte ik een printje van water op 2 lege pagina’s. Op aquarelpapier tekende ik 30 verschillende luchtbellen met aquarelverf. Ik gebruikte roze en blauwe verf. Deze knipte ik uit en plakte ik met pritt op het geprinte papier. Met een witte fineliner gaf ik de bellen nog iets meer diepte. Aan de onderkant tekende ik net zoals bij de cover golven.

Eigenlijk ben ik niet zo blij met deze pagina. Toch iets te druk.
Bullet journal juni Doodle a day bellen
Het invullen van deze pagina deed ik eigenlijk niet zo enthousiast. Ik denk ook dat dit de laatste keer is dat ik zo’n pagina maak in mijn bullet journal.
Bulet journal juni Doodle a day

Sleep log

Mijn slaapritme blijf ik ook deze maand bijhouden. Dit keer in de vorm van een eerder gemaakte mood tracker. Ik ben namelijk nog een beetje zoekende welke sleep tracker voor mij het beste werkt. Natuurlijk heb ik de pagina weer versiert met een getekende onderwaterwereld.
Bullet journal juni sleep log tracker
Hieronder zie je een foto waarop de pagina al een beetje is uitgewerkt.
Bulet journal juni sleep log bijhouden

Foto’s van de maand juni

Advertentie

Natuurlijk is er ook weer een spread met foto’s van de maand. Deze pagina is ook weer helemaal passend bij het thema.
Bullet journal juni foto collage dolfijn zee
Om je een indruk te geven hoe de pagina wordt met foto’s heb ik alvast een foto gemaakt met twee foto’s. Deze heb ik afgedrukt met mijn Canon Selphy.

Zonnebloem tracker

Net zoals vorig jaar kocht ik een pakje met zonnebloemzaadjes bij de Action. Vorige jaar deden die zonnebloemen het echt super goed :-). Dit jaar wil ik het dus opnieuw proberen. Om de groei, het ompotten, het buitenzetten en het resultaat bij te houden maakte ik mijn eigen zonnebloem tracker.

Voor deze pagina gebruikte ik kraft inpakpapier, design papier groen uit een papier pakket van de Action. De afbeeldingen van de vlinders en libelle, komen ook uit dit pakket. Verder tekende ik in de twee hoeken een zonnebloem met een zwarte fineliner van Pigma Micron. Om de zonnebloem wat diepte te geven heb ik met puntjes de schaduw gemaakt. Zoals je ziet is de pagina nog niet helemaal af.
Bullet journal juni moestuin zonnebloem tracker

Werk je met thema’s in een bullet journal?

Gerelateerde artikelen:

Bullet journal #6: Maand Mei uitgewerkt, thema verjaardag
Bullet journal #5: De maand April in het thema ruimte en heelal uitgewerkt
Bullet journal #4: De maand Maart in het thema geometrisch & sport tracker
Bullet journal #3: Nieuwe pagina’s en de maand februari uitgewerkt
Bullet journal #2: Indeling en eerste gemaakte pagina’s
Bullet journal #1: een begin maken

© Nobody ELSe

6 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.