Reclame

Bullet journal #9: Augustus, zomer/hawaii/tropisch thema, incl. uitgewerkte pagina’s

Bullet journal augustus thema hawaii zomer tropisch voorbeelden inspiratie
Reclame

Bullet journal augustus thema hawaii zomer tropisch voorbeelden inspiratie
Vandaag is het weer tijd om je een kijkje in mijn bullet journal te geven. Ik laat pagina’s zien uit de maand augustus in het thema zomer/hawaii/tropisch. Dit vond ik wel goed passen bij de hoge temperaturen. Deze maand heb ik weer veel getekend, maar ook gebruik gemaakt van papier met opdruk en clear stamps.

Cover augustus

Als eerste heb ik AUG en augustus getekend met potlood. Daarna heb ik zelf een palmboom getekend. Met een clear stamp van een kameleon versierde ik het woord “AUG” nog een beetje. Daarna heb ik alles over getrokken met een zwarte fineliner en ingekleurd met kleurpotloden.
Bullet journal augustus cover zomer hawaii tropisch

Mood tracker

De mood tracker moest natuurlijk ook bij het thema passen. Op Pinterest vond ik een mood tracker met ananassen. Het idee is dus een beetje van Pinterest en een beetje van mij.
Bullet journal augustus mood tracker ananas
Op deze foto is de mood tracker al voor een groot deel ingevuld.
Voorbeeld moodtracker ingevuld inspiratie

Pagina’s met quote

Advertentie

Doordrukken en ghosting (het zien van de achterliggende pagina door het papier) vind ik altijd erg storend. Daarom werk ik deze graag weg door een pagina daarover heen te plakken. Ik zocht tussen mijn papier mooie achtergronden om een quote op te handletteren. Zo vond ik een mooie aquarel achtergrond en een achtergrond met ananassen die qua kleur ook helemaal bij het thema pasten.

Voor de eerste quote koos ik voor “you’re one in a melon”. Heel vrolijk! Met potlood heb ik eerst de quote erop getekend. Daarna heb ik deze overgetrokken met een zwarte micron fineliner. Om de pagina af te maken heb ik met kleurpotloden nog een meloen getekend :-).
Bullet journal augustus quote you are one in a melon

Voor de tweede quote koos ik voor “aloha, noho me ka hau’oli”. Hawaïaans voor, be happy, gelukkig zijn. Deze heb ik ook eerst uitgewerkt met potlood en daarna overgetrokken met mijn micron fineliner. Voor wat extra kleur heb ik het woord “Hau’oli” ingekleurd.
Bullet journal augustus quote hawaii noho Me ka hau'oli

Pagina Foto’s van de maand

Foto’s van de maand blijft één van mijn favoriete pagina’s om bij te houden. Zeker ook omdat het me erg leuk lijkt voor later als ik oud ben ;-). Een soort van klein dagboek verslagje van de maand.

De spread begon ik met het tekenen van het bord met de tekst “foto’s van de maand”. Daarna heb ik de vlakken waarin de foto moeten komen met potlood getekend. Met potlood tekende ik links de palmboom en rechts de bladeren. Met clear stamps (gekocht bij AliExpress) van een papegaai, kameleon, schildpad, ananas en toekan gaf ik de pagina nog wat meer thema elementen.
Bullet journal augustus zomer Aloha foto maand
Op deze foto zie je al een pagina volgeplakt met foto’s :-). Ik gebruik voor het printen van de foto’s trouwens een Canon Selphy.
Foto canon selphy bullet journal

De zonnebloem tracker

Advertentie

De zonnebloem tracker is inmiddels ook af. Na het slakken drama zijn er gelukkig toch een paar hersteld en zijn er diverse bloemen. De grootste zonnebloem komt zelfs ruim boven de schutting uit!
bullet journal moestuin pagina zonnebloem

Wat is jouw favoriete thema voor een maand in je bullet journal? Of werk je niet met thema’s?

Gerelateerde artikelen:

Bullet journal #8: Maand juli, thema bloemen incl. uitgewerkte pagina’s
Bullet journal #7: maand juni uitgewerkt, onderwaterwereld thema + zonnebloem tracker
Bullet journal #6: Maand Mei uitgewerkt, thema verjaardag
Bullet journal #5: De maand April in het thema ruimte en heelal uitgewerkt
Bullet journal #4: De maand Maart in het thema geometrisch & sport tracker
Bullet journal #3: Nieuwe pagina’s en de maand februari uitgewerkt
Bullet journal #2: Indeling en eerste gemaakte pagina’s
Bullet journal #1: een begin maken

© Nobody ELSe

Reclame

9 reacties

  1. Je steekt, denk ik, veel tijd in je bullet journal. Maar dan heb je ook wat. Het ziet er weer fantastisch uit. Passende tekeningetjes bij het gekozen thema; heel leuk!

  2. Het thema is goed gekozen, zeker voor de warme zomer. Je hebt weer flink je best gedaan met allerlei technieken, die je m.i. Allemaal goed beheerst! Mooi hoor!??

  3. Hey wat mooi weeral seg. Vind het altijd moeilijk om eraan te beginnen omdat ik op pinterest beland en uiteindelijk niet meer weet wat ik wil omdat er zoveel keuze is.
    Vraagje, die clear stamps van aliexpres, waarom gebruik je die ? Ik zie dat je wel mooi kan tekenen dus die simpele diertjes kan je dan toch zelf tekenen . (Twijfel wat over de aankoop ervan daarmee mijn vraag )

    1. Bedankt voor het compliment. Ik gebruik clear stamps meestal niet in mijn bullet journal, maar om kaarten te maken :-). Deze stempel ik dan en kleur ik in. Op AliExpress zijn ze ook helemaal niet duur.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.