Diamond painting #1: Minion van AliExpress

Diamond painting AliExpress minion
Begin september maakte ik kennis met Diamond painting. Ik kocht een klein doosje Diamond Painting bij de Action. Het resultaat was niet zo mijn stijl, maar de techniek diamond painting vond ik wel erg leuk. Ik besloot een nieuw pakketje te kopen maar dan met andere steentjes en een andere onderwerp. Ik kocht een pakketje van een minion bij AliExpress. Minions vind ik namelijk erg leuk.

Diamond Painting AliExpress

Bij AliExpress heb je tegen leuke prijsjes veel keuze in Diamond Painting. Ik koos voor een compleet pakket met een minion erop. Hierin zaten de zelfklevende ondergrond, de steentjes (diamonds), pennetje, wax en bakje netjes bij. Dit pakket kostte € 3,95 en is 20×20 cm groot. Maat kun jezelf kiezen. Wel een stuk duurder in vergelijking met de versie van de Action.
Aliexpress shoplog diamond painting minion

Starten met diamond painting

Omdat in dit pakketje veel verschillende kleuren steentjes zaten en deze door elkaar worden gebruikt heb ik als eerste alle steentjes per zakje in een pillendoosje van de Action gedaan. Zo komen ze niet door elkaar. Op elk vakje heb ik met een sticker het nummer van de steentjes geschreven. Dat nummer is belangrijk, deze geeft aan waar de steentjes moeten komen.
Diamond painting Aliexpress sorteren doos Action opbergen
Diamond Painting is erg makkelijk. Je bepaalt waar je gaat beginnen en doet de kleur van de steentjes die je nodig hebt in een bakje. Doe een klein beetje wax aan het pennetje. Met het pennetje til je één voor één de steentjes op en plak je ze op de zelfklevende ondergrond op de juiste plaats.

TIP: Liggen er veel steentjes op zijn kop, door zachtjes het bakje ergens tegen aan te tikken draaien ze om.

Ik heb ervoor gekozen om bovenaan te beginnen en steeds ongeveer 20 in eens rijen te maken. Ik doe van die rijen steeds 1 kleur helemaal af maken. Zo hoef je niet steeds van kleur te wisselen in je bakje en kun je een deel van de beschermlaag laten zitten (zie rechts).
Diamond painting Aliexpress beginnen minion
Op deze foto zie je goed dat ik sommige kleuren al gedaan heb. Mocht je één kleur nog moeten plakken maar daar omheen zitten al steentjes? Je zult merken dat je de steentje nog iets opzij kunt drukken en er makkelijk een steentje tussen kan plaatsen.
Diamond painting Aliexpress kleuren kiezen
Het diamond painten gaat eigenlijk verrassend snel. Op deze foto ben ik al over de helft. Hier deed ik ongeveer 5 uur over, terwijl ik verwachtte dat dit veel meer tijd zou kosten. Het werkt ook wel verslavend moet ik zeggen ;-).
Diamond painting Aliexpress vlak verdeling
Als laatste bleef er wel veel wit over, dit was wel een beetje saai om te doen ;-).
Diamond painting Aliexpress veel wit saai

Het eindresultaat

En dan het eindresultaat waar ik best blij mee ben :-). Vergeleken met de Diamond painting van de Action vind ik deze steentjes een stuk mooier. Ze glanzen veel minder en zijn ook mooi vierkant. Die van de Action zijn rond. Diamond painting zelf vind ik ook nog steeds leuk. Ik denk dat ik binnenkort maar weer eens een pakketje ga kopen.
Diamond painting Aliexpress Minion eindresultaat
Diamond painting Aliexpress Minion eindresultaat detail

Tips gevraagd

Ik heb nu twee diamond painting projecten gemaakt. Nu heb ik een vraag aan de ervaren diamond painters. Wat doe je met het eindresultaat? Of heb je nog handige aanvullende tips?

© Nobody ELSe

Tags: , , ,

21 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. Audrey Hogewerf schreef:

  Wat leuk om het zo duidelijk te zien! Ik heb 11-11 2 setjes bij Ali besteld voor mijn dochters van 3 en 5 maar zat al te denken hoe dit aan te pakken ook omdat ik ze er echt mee moet helpen. Dank je wel veel duidelijker zo 😀 Kan niet wachten tot het er is 😉

 2. Heidi schreef:

  Wat leuk is dat meid

 3. Jenn schreef:

  Wat een leuke! Ik ben nu met mijn derde bezig, van Wish, en ze zijn alledrie heel verschillend. Ik heb nog geen idee wat ik met het resultaat ga doen…

 4. Wat een leuke! Ik hou van minions. Ik moet zelf nog met mijne van Belle & het beest beginnen. Erg benieuwd wat ik ervan ga vinden…

 5. Sheila @ beineffable.com schreef:

  Ik had hier dus nog nooit van gehoord. Zelf zie ik het mezelf totaal niet doen. Dan ga ik liever tekenen of kleuren, zeg maar. Maar ik vind het wel een mooier resultaat dan die van de Action. Ik kan me wel voorstellen dat het erg rustgevend werkt. Totdat je één groot vlak in één kleur moet doen. Dan lijkt het me weer doodsaai.

 6. Selfie schreef:

  Hoi Els, leuk dat Diamond Painting. Ik ga dit ook een keer proberen.. lijkt ook veel op mijn pixelfoto die in onze gang hangt.. ben wel benieuwd wat voor resultaat Diamond Painting heeft als je het met een persoonlijke foto zou doen.. groetjes, Selfie

  • Els schreef:

   Hey selfie :-), ik denk dat je dit zeker ook wel leuk zult vinden. Op AliExpress kun je ook een diamond painting bestellen met je eigen foto. Veel knutsel plezier, liefs Els

 7. Johan Mulder schreef:

  ik heb ook al verschillende gemaakt ben nu met een nyntje bezig maar heb ook een van een foto van ons kleinkind en die is erg mooi geworden maar zou het ook graag voor anderen willen doen en dan inlysten is zooo superleuk wie weet kryg ik nu wat reactie om dat te kunnen v g mulder

 8. Lies schreef:

  Wat ziet dat er leuk uit! Ik wil het zelf ook nog eens gaan proberen, want lijkt mij zo leuk en om te doen. Toen ik voor het eerst van Diamond Painting hoorde deed het mij wat denken aan Ministeck wat ik eerder veel deed haha.

 9. Michelle schreef:

  Wat leuk om het proces te zien! Ik wist wel ongeveer hoe het werkte, maar zelf heb ik er nog nooit mee gewerkt. Leuk om te zien dat in dit pakketje ook wat meer details zitten. Dat vind ik zelf altijd erg leuk in bijv. borduur- en haakwerken.

 10. Simone schreef:

  Ik weet niet hoe je het voor elkaar krijgt, Els, maar je hebt me zover dat ik het ook wil gaan proberen haha!

 11. Leonie schreef:

  Ah deze is schattig! Dat vele wit vond ik bij mijn afbeelding ook een beetje saai worden op een gegeven moment dus dat is wel herkenbaar!
  Ik heb die van mij in een lijst in de wc hangen. Ik wil ook nog een paar kleinere gaan maken (had nu 40×40) en die zou ik dan ook in lijstjes stoppen. Misschien ergens neer zetten of cadeau geven, dat ligt er een beetje aan.

 12. Ellen1979 schreef:

  Wat leuk dat je er een hebt gekocht! Ik heb er nu twee per seizoen gemaakt. En deze krijgen een plaatsje op de wc. 🙂

 13. Diana schreef:

  Ik heb er inmiddels een aantal gemaakt en die hangen allemaal ingelijst in huis. Nu het “vol” hangt, ben ik laatst er 1 gaan maken voor een vriendin. Een foto van haar hond. Ze heeft zelf het pakket betaald, want ze wilde dit heel graag. Zelf dit doen zag ze niet zitten hahaha. Dus altijd een leuk idee om op verzoek dit te maken. Jij blijft bezig en een ander is er blij mee, je laat dus iemand anders in feite jouw hobby betalen 😉 Ik maak wel vaak grote maten, want dan ben je er lekker lang mee bezig.

 14. Angélique schreef:

  Wat leuk! Ik was nieuwsgierig hoe het er nu precies aan toe gaat met diamondpainting, nu weet ik het 🙂

 15. Romy schreef:

  Wat leuk dat je zo enthousiast bent over diamond painting en het eindresultaat ziet er ook echt heel leuk uit! Het lijkt me heerlijk rustgevend (en inderdaad verslavend) om dit met een leuke serie erbij een paar uurtjes te doen 🙂

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top