Diamond painting #14: Action Diamond painting 30×40 cm, eind 2022

Action Diamond painting 30x40 cm 2022
Reclame

Action Diamond painting 30x40 cm 2022
Yes, Action heeft weer nieuwe Diamond painting sets van 30×40 cm. Maar dit keer ben ik extra enthousiast! Er is namelijk een diamond painting set met een hond, een Welsh corgi. Mijn favoriete hondenras. In dit artikel vertel ik meer over deze nieuwe sets en laat ik natuurlijk al een diamond painting zien dit ik heb gemaakt. Het zou geen verrassing zijn dat dit de hond is ;-).

Action AVEC Diamond painting 30×40 cm

Bij Action verkopen ze nu 4 nieuwe diamond paintings 30×40 cm (merk AVEC) voor € 3,99 per stuk. Hieronder zie je de 4 verschillende designs. Elke design heeft zijn eigen bijzondere steentjes:

 • Zebra = schitterende steentjes (Shiny)
 • Vissen = Neon steentjes
 • Hond = steentjes in een andere vorm (shaped)
 • Auto = metallic steentjes

Action Diamond painting 30x40 cm 2022 verpakking

Inhoud Diamond painting 30×40 cm


De inhoud van deze diamond painting is weer hetzelfde als alle andere diamond paintings set bij Action. In de verpakking zit alles wat je nodig hebt om te diamond painten: 

 • Vel met foto met patroon en lijmlaag
 • Steentjes
 • De speciale steentjes (verschillend per set)
 • Pen
 • Sorteerbak
 • Wax (om de steentjes makkelijk op te pakken met de pen)
 • Korte instructie

Action Diamond painting 30x40 cm 2022 inhoud hond
 

Hoe werkt Diamond painting?

Advertentie

 Heb je nog nooit een diamond painting gemaakt? Ik zal even kort uitleggen wat het is. Eigenlijk is diamond painten erg makkelijk en vooral ook ontspannend om te doen. Het is in het kort: steentjes pakken op een patroon.
 
Als eerste leg je het patroon met plaklaag voor je neer. Op de afbeelding zit een plastic beschermlaag en deze trek je voorzichtig los. Je kunt zelf kiezen waar je begint met het weghalen van de beschermlaag. Ik werk het liefst in rijen of vlakken bij grotere diamond paintings zoals deze. Ik haal de beschermlaag alleen weg op de plek waar ik ook de steentjes wil gaan plakken, zo heb je geen last van de plaklaag overal. Niks is vervelender bij Diamond painting dan met je hand op de plaklaag te blijven plakken ;-).


Op het patroon staan letters, tekens en cijfers. Deze letters, tekens en cijfers komen overeen met de zakjes met de verschillende kleuren steentjes. Doe een paar steentjes van één kleur in het groene sorteerbakje. Met de pen met op de punt roze wax pak je een steentje op uit het sorteerbakje. Dit steentje plak je op de plaats waar het nummer van het zakje op het patroon staat. Hou de steentjes goed gesorteerd. Als ik klaar ben met één kleur, doe ik de steentjes weer netjes terug in het juiste zakje. Dit herhaal je steeds.  
 

Aan de slag met diamond painting Action hond, 30×40 cm

Zoals ik al vertelde, was ik helemaal blij met de hond. Een schattige Welsh corgi, mijn favoriete hondenras. De keuze was dan ook snel gemaakt om deze te gaan maken. Op de foto’s zie je het eindresultaat. Ook heb ik een detail foto gemaakt van de speciale steentjes.
Diamond painting uitleg hond

AVEC Diamond painting 30x40 cm hond

Action Diamond painting 30x40 cm detail steentjes hond
 

Van welk onderwerp maak jij graag diamond paintings?

 
De Diamond painting in dit artikel heb ik gekregen.

3 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.