Diamond Painting #5: Nieuwe Diamond paintings Action 30×40 cm (April 2021)

Diamond painting Action 30x40cm nieuw review
Reclame

Diamond painting Action 30x40cm nieuw review
Yes, bij Action zijn weer nieuwe diamond paintings te koop. In dit artikel laat ik de nieuwe sets zien, vertel ik over de diamond paintings en show ik de eerste diamond painting die ik al heb gemaakt.

Diamond painting Action

Bij Action liggen weer nieuwe diamond painting sets met nieuwe designs met formaat van 30×40 cm. De prijs van één diamond painting set is € 3,79 (merk AVEC). Er zijn verschillende designs waarbij er 3 versies zijn met ook andere soort steentjes (ik zag later dat er nog meer designs zijn, maar die op de foto hieronder hebben deze steentjes):

 • Leeuw met glanzende en neon steentjes
 • Dorpje met glanzende steentjes
 • Pauw met glanzende en grote steentjes
 • Mandala met glanzende en grote steentjes
 • Tropisch landschap met glanzende steentjes
 • Bloemen met glanzende steentjes

Action Diamond painting 30x40 cm assortiment nieuw
De inhoud ziet er weer goed uit. Alles is netjes verpakt. De inhoud is zoals altijd bij een diamond painting:
Steentjes, pen, sorteerbak, wax (om de steentjes makkelijk op te pakken met de pen), vel met patroon en lijmlaag en een korte instructie.
Action Diamond painting verpakking inhoud assorti

Hoe werkt Diamond painting?

Als eerste leg je het patroon met plaklaag plat voor je neer. Op het patroon zit een plastic beschermlaag en deze trek je voorzichtig los. Dit hoeft maar een klein stukje te zijn, precies het stukje wat je wilt gaan beplakken met steentjes. Laat de rest van de beschermlaag zitten. Zo blijft deze goed plakken en blijf jezelf niet steeds plakken aan de lijmlaag ;-).

Advertentie

Op het patroon staan letters, deze letters komen overeen met de zakje met steentjes. Doe een paar steentjes van één kleur in het groene sorteerbakje. Met de pen met roze wax pak je een steentje op met de punt van het pennetje. Dit steentje plak je op de juiste plaatst (het nummer op het zakje) op het patroon waar dat zelfde nummer opstaat. Kijk even goed naar de nummers op de zakjes. Er staan namelijk meerdere cijfers en letters op.

Je kunt zelf kiezen waar je begint met het weghalen van de beschermlaag. Ikzelf werk het liefst in rijen of vlakken. Ik kijk hoeveel tijd ik heb om te diamond painten. Vervolgens haal ik een stukje beschermlaag los wat ik ook gelijk ga beplakken met steentjes.

Aan de slag met diamond painting

De versie van de pauw met de grote bijzondere steentjes maakte mij het meeste benieuwd dus deze ben ik als eerste gaan maken. Ik koos ervoor om rechtsboven te beginnen, zodat ik gelijk wat grote steentjes kon plakken en zie wat het effect is.
beginnen met Diamond painting action
De kleuren van de steentjes en de grote steentjes komen goed tot zijn recht. Ook het kleurverschil tussen de steentjes is erg duidelijk en gevarieerd. Dat vind ik altijd belangrijk en mooi. Ook vind ik het saai om grote vlakken van één kleur te diamond painten en dat heeft deze pauw niet. Dat maakt voor mij het diamond printen extra leuk.
Action Diamond painting shaped diamonds
Na het eerste vlak rechtsboven besloot ik het lichaam en het hoofd van de pauw helemaal af te maken. Het blauw van de pauw springt er echt uit.
Action Diamond painting ervaingen designs
In het begin dacht ik nog, grote gevormde stenen maakt dat het niet minder mooi. Maar eigenlijk vind ik juist het tegenovergesteld, het oog en de grote stenen in de veren maken het echt af. Ze passen ook echt bij de pauw.
Action Diamond painting bijzondere steentjes oog
Het linkerdeel maakte ik vervolgens af en toen was mijn diamond painting klaar.
Action Diamond painting 40x30 cm assortiment pauw

Action Diamond Painting

Ook deze diamond painting van Action heeft mij weer niet teleurgesteld. Eigenlijk zijn ze altijd wel goed, leuke designs, mooie kleuren en niet geheel onbelangrijk genoeg steentjes. Deze serie heeft dan ook nog eens diamond paintings met net iets extra’s, als grotere stenen en neon. Ook eens leuk.

Heb jij wel eens een diamond painting van Action gemaakt?

De diamond painting in dit artikel heb ik gekregen.

© Nobody ELSe

16 reacties

 1. Hoi ik woon in België heb eentje met een uilekop maar in mijn doos zit zelfs een stekker en USB draad, weet iemand waarvoor die dient. Staat nergens op de doos vermeld.

 2. Hallo, ik ben die pauw aan het maken, erg mooi, MAAR helaas mis ik kleur nr. 3. Het zakje zit er niet bij. Heeft iemand misschien dat kleur nr. Nog en/ of over?

 3. Help, ik heb de steentjes in andere hersluitbare zakjes gedaan maar de nummers er niet bij geschreven wie kan mij helpen ??!!

 4. Hi Els, bedankt voor je uitgebreide uitleg en informatie. Dat is zeker beter dan wat Action op de website heeft staan. Die tekst was met “knip&plak” van vorig jaar opnieuw gebruikt. Weet jij toevallig waar ik nog meer designs/foto’s kan vinden? Ik ga maar een paar winkelafspraken maken en dan naar verschillende filialen toe. Groetjes Nathalie

  1. Sorry foto’s van alle versie heb ik niet. Ik weet ook niet echt waar je die zou kunnen vinden. In ieder geval succes met zoeken en veel plezier met diamond painten :-).

 5. Ik heb dit gehoord. Het is zeker mooie werk om te doen.
  Het is wel erg priegel werk om te doen.
  Ik vind wel erg mooi. Het is ook prijzig denk ik.
  Pauw ziet prachtig uit. Fijne avond.

 6. Ze zijn mooi om te zien, maar niets voor mij, ik denk dan eerder, doe mij maar ministeck ouderwets, dan kan ik het vaker gebruiken en meerdere dingen maken. Met dit soort dingen, je bent klaar, dan heb je er weer eentje, waar laat je het! Dat had ik vroeger al met schilderen op nummer bijvoorbeeld, ook zoiets. Erg leuk maar dan. Ooit is het huis vol 😉

  X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.