Zoek
Sluit dit zoekvak.

Diamond Painting #9: Action Diamond paintings canvas 29×29 cm (2022)

Diamond painting Canvas Action nieuw review
Reclame

Diamond painting Canvas Action nieuw review 2
Heb jij wel eens een diamond painting op een canvas gemaakt? Bij Action verkopen ze nu verschillende canvassen met een diamond painting erop. Dit moest ik natuurlijk uitproberen :-). In dit artikel vertel ik alles over deze diamond paintings.

Action Diamond painting canvas 29×29 cm

Bij Action verkopen ze nu 6 verschillende diamond painting canvassen voor € 2,99 per stuk (merk AVEC).
Hieronder zie je de 6 verschillende designs.
Action canvas Diamond painting verschillende designs

Inhoud Diamond painting canvas 30×30 cm

De inhoud van deze diamond painting canvassen:

 • Canvas met foto met patroon en lijmlaag
 • Steentjes
 • Pen
 • Sorteerbak
 • Wax (om de steentjes makkelijk op te pakken met de pen)
 • Korte instructie

Action canvas Diamond painting inhoud review

Hoe werkt Diamond painting?

Eigenlijk is diamond painten erg makkelijk en vooral ook ontspannend om te doen. Als eerste leg je de canvas met patroon en plaklaag voor je neer. Op het het canvas zit een plastic beschermlaag en deze trek je voorzichtig los.

Advertentie

Je kunt zelf kiezen waar je begint met het weghalen van de beschermlaag. Ik werk het liefst in rijen of vlakken bij grotere diamond paintings. Maar bij een kleinere diamond painting zoals deze haal ik eigenlijk gelijk de hele beschermlaag weg. Ik werk dan per kleur, elke kleur maak ik helemaal of voordat ik met een nieuwe kleur begin. Als ik dan toch wil stoppen, dan leg ik deze beschermlaag in zijn geheel gewoon weer over de canvas.

Op het patroon staan letters en cijfers, deze letters en cijfers komen overeen met de zakjes met de verschillende kleuren steentjes. Doe een paar steentjes van één kleur in het groene sorteerbakje. Met de pen met roze wax pak je een steentje op met de punt van het pennetje. Dit steentje plak je op de plaats waar het nummer van het zakje op het patroon staat. Kijk even goed naar de nummers en letters op de zakjes! Het juiste nummer/letter is het grootste gedrukt op het zakje.

Aan de slag met diamond painting canvas

Alle designs vond ik wel leuk, maar de ijsvogel sprak mij het meeste aan door de vele mooie felle kleuren en de mooie subtiele kleurverlopen. Deze koos ik om als eerste te gaan maken.
Action canvas Diamond painting verpakking

De hele beschermlaag haalde ik van de canvas en ik begon met steentjes plakken. Ik koos ervoor om te beginnen met de blauwe tinten. Ik merkte gelijk dat het beplakken van een canvas veel fijner is dan bij een grote diamond painting. Een canvas is handzamer en om niet steeds de plakrand aan te raken, kun je de canvas makkelijk draaien zodat je er steeds goed bij kan. De canvas is ook stevig en dat maakt dat het aanbrengen van de steentje erg goed gaat.
Review Action canvas Diamond painting ijsvogel
Na blauw plakte ik de witte en zwarte steentjes op zijn plek. Zoals je ziet op de foto, hield ik daarna alleen nog de verschillende geel-oranje tinten over om te beplakken :-).
canvas Diamond painting ACtion Review
Er zijn veel verschillende geel-oranje tinten steentjes. Dus ik was wel even bezig met de ijsvogel helemaal op te vullen.
Diamond painting canvas action ervaringen
En toen was mijn ijsvogeltje klaar. Ik vind de verschillende tinten van de steentjes op deze canvas zo mooi!
Action canvas Diamond painting steentjes

Het eindresultaat

Met het eindresultaat ben ik echt heel blij. De ijsvogel was leuk om te maken en het eindresultaat vind ik mooi. Dit komt vooral door de felle kleuren en subtiele kleurovergangen. Het werken met een diamond painting op een canvas vond ik erg fijn. Eigenlijk nog makkelijker dan een vel met een patroon. Nu de diamond painting klaar is, kun je deze ook gelijk ophangen. De diamond painting hoeft niet in een lijst, weer een voordeel. Wil je nu ook aan de slag? Ik kan deze zeker aanraden om te kopen.
Action canvas Diamond painting review ervaringen

Heb jij wel eens een diamond painting canvas gemaakt?

De diamond painting canvassen in dit artikel heb ik gekregen.

Advertentie

© Nobody ELSe

12 reacties

 1. Wat prachtig zeg, deze ijsvogel! En heel leuk idee inderdaad om een diamond painting op canvas te maken. Meteen ook een voordeel dat canvas een stuk steviger is en daardoor makkelijker blijft liggen, denk ik 🙂

 2. ze zijn erg mooi de grote zijn ook mooi heb er al ontzetten veel gemaakt en heb pas een keer wat steentje te kort gekomen even naar avec bellen en het wordt opgelost

 3. Wat mooi, Els. Schitterende kleuren en op het canvas komt het erg mooi uit. En dat je het meteen op kunt hangen is ook een voordeel. Al met al een mooi resultaat.

 4. Ik heb de kaarten met diamond painting van de Action gemaakt. Heerlijk ontspannen om te doen. Leuk om te versturen en nog leuker..om te ontvangen.

 5. Helaas is veel gehoorde klacht dat ze te weinig steentjes erbij doen en dat ze met hun eigen kleurcode werken ipv de kleurnummers. Zodat ze makkelijker bij te krijgen zijn. Maar heb op canvas nog niet geprobeerd. Wel die van de schilders.. de zwaan. Blijft leuk om eens af te wisselen en dit te dien en de prijs is heel goed betaalbaar 😊😊

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.