Diamond painting #28: Action Diamond painting 40×60 cm, voorjaar 2024 

Diamond painting 40x60cm Action 2024 review
Reclame

Het is al even geleden dat ik een grote diamond painting maakte. Ik ben gewoon meer fan van kleine setjes om te diamond painten. Toch ging ik weer aan de slag met een grote diamond painting, ik kan het toch niet laten ;-). Dit keer neon bloemen op het formaat 40×60 cm van Action. In dit artikel vertel ik alles over de nieuwe designs, het maken van een diamond painting en laat ik mijn eindresultaat zien.

Action Diamond painting 40×60 cm (merk Avec)

Bij Action zijn 4 nieuwe diamond painting sets 40×60 cm te koop voor € 4,37 per stuk. Hieronder zie je de 4 verschillende designs. Elke design heeft zijn eigen bijzondere steentjes:

 • Paarden = schitterende steentjes (Shiny)
 • Bloemen = neon steentjes
 • Vlinder = steentjes in een andere vorm (shaped)
 • IJsvogel = metallic steentjes

Action Diamond painting 40x60 cm verpakking

Inhoud Diamond painting

De inhoud van deze diamond painting sets is zoals de inhoud van elke diamond painting. In deze diamond painting sets zit alles wat je nodig hebt om de diamond paintings te maken:

 • Vel met foto met patroon en lijmlaag
 • Steentjes (incl. de bijzondere steentjes)
 • Pen
 • Sorteerbak
 • Wax (om de steentjes makkelijk op te pakken met de pen)
 • Instructie, al is het super makkelijk om te doen

Action Diamond painting 40x60 cm 2024 inhoud

Hoe werkt Diamond painting?

Advertentie

Heb je nog nooit een diamond painting gemaakt? Ik zal even kort uitleggen wat het is. Eigenlijk is diamond painten erg makkelijk en vooral ook ontspannend om te doen. Het is in het kort: verschillende kleuren steentjes plakken op de juiste plaats op een patroon. Door de steentjes te plakken ontstaat je diamond painting schilderij.

Als eerste leg je het patroon met plaklaag voor je neer. Op de afbeelding zit een plastic beschermlaag en deze trek je voorzichtig los. Je kunt zelf kiezen waar je begint met het weghalen van de beschermlaag. Ik haal de beschermlaag ALLEEN weg op de plek waar ik ook de steentjes wil gaan plakken, zo bescherm je de plaklaag nog even op de andere delen. En niks is vervelender bij Diamond painting dan met je hand op de plaklaag te blijven plakken ;-). Ik werk het liefst in kleine vierkantjes bij grotere diamond paintings zoals deze.

Op het patroon staan letters, tekens en cijfers. Deze letters, tekens en cijfers komen overeen met de zakjes met de verschillende kleuren steentjes. Doe een paar steentjes van één kleur in het groene sorteerbakje. Met de pen met op de punt wax pak je een steentje op uit het sorteerbakje. Dit steentje plak je op de plaats waar het nummer van het zakje op het patroon staat. Hou de steentjes goed gesorteerd. Als ik klaar ben met één kleur, doe ik de steentjes weer netjes terug in het juiste zakje. Dit herhaal je steeds tot je diamond painting af is.

Aan de slag met diamond painting Action Bloemen, neon steentjes, 40×60 cm

Eigenlijk wilde ik de diamond painting van paarden maken. Ik rij namelijk zelf paard. Maar deze diamond painting had geen bijzondere steentjes. En dat vind ik toch wel leuk! Vorige keer (Diamond painting #20: Action Diamond painting 40×60 cm, midden 2023) maakte ik een diamond painting met een schildpad met metallic steentjes. Dit keer koos ik voor de bloemen om te diamond painten. Deze diamond painting heeft neon steentjes.

De steentjes zijn wel echt neon trouwens :-).
Action Diamond painting 40x60 cm neon steentjes

Hieronder op de foto zie je delen van de diamond painting en één totaalfoto. Op de totaalfoto zie je bijna niks, zo groot is de diamond painting, maar het geeft je wel een indruk van het geheel. De kleuren komen veel beter over in de detailfoto’s :-). Ik ben helemaal fan van deze kleuren bloemen. Het maken van deze diamond painting was weer erg leuk en kostte veel tijd. Dus weer een aanrader, waar voor je geld!
Action Diamond painting 40x60 cm neon bloemen

Advertentie

Action Diamond painting bloemen neon

Action Diamond painting 40x60 cm merk avec

Action Avec Diamond painting 40x60 cm neon

Welke diamond painting heb jij als laatste gemaakt?

De Diamond paintings in dit artikel heb ik gekregen.


© Nobody ELSe

3 reacties

 1. Wat een mooie painting! De ijsvogel is denk ik wel mijn favoriet. Ik ben op dit moment met 2 diamond paintings bezig. Eentje is een olifant en de andere een soort mandala met heel veel vrolijke kleuren.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.