DIY #19: Vlaggetjes stempels maken

zelf stempels maken met gum
Reclame

zelf stempels maken met gum
Stempels, ik vind ze zo leuk! Natuurlijk heb ik al een uitgebreide collectie. Maar net zoals dat geldt voor washi tape, kun je ook nooit genoeg stempels hebben ;-). In dit artikel laat ik je zien hoe je zelf heel gemakkelijk een vlaggetjes stempel maakt.


Een paar maanden geleden liet ik al eens zien dat je zelf een stempel kan maken. Ik kreeg toen de tip dat stempels maken ook heel makkelijk kan met een gum. Dit moest ik natuurlijk ook eens proberen. Vandaar dat ik deze stempels in dit artikel met een gum heb gemaakt. Ik kan je nu al zeggen, dat gaat erg goed.

Benodigdheden

– Een grote gum, ik kocht deze bij de Action voor € 0,55
– Glazenplaat, snijmat of harde ondergrond waarop je de stempels gaat snijden.
– Pen
– Carbonpapier
– Patroon, mijn patroon kun je hier downloaden
– Stanleymes en/of gutsjes, de gutsjes heb ik eerder gekocht bij de HEMA

LET OP!
Ben erg voorzichtig bij het gebruik van een stanleymes/gutsjes. Je bent namelijk zo uitgeschoten!

Een stempel maken

1. Maak een patroon op je gum. Ik heb mijn patroon geprint en door middel van carbon papier aangebracht op de gum. Helaas waren ook nu de lijnen op de gum niet zo goed te zien. Ik heb ze daarom nog extra overgetrokken met een pen.
patroon stempel op gum

Advertentie

2. Snij de vlaggetjes grof uit de gum.
stempel uit gum gesneden

3. Nu kun je met het stanleymes en/of de gutsjes de vlaggetjes netjes uitsnijden. Ik begin altijd met de randen. Hiervoor gebruik ik een stanleymes. Vervolgens d0e ik de kleinere vlakken met een gutsje.
gutsje een stempel maken

TIP: Zorg dat er genoeg hoogteverschil zit tussen de vlakken die je wel wilt zien als je stempelt en welke je niet wil zien als je gestempeld hebt. Anders krijg je van die zwarte vlekken van de randen van de stempel.
foto stempels zelf gemaakt

4. Als laatste heb ik bij de vlaggetjes de bovenkant eraf gesneden. Zo kun je de stempel nauwkeuriger plaatsen.
bovenkant afgesneden stempel

5. Stempelen maar!

Ik gebruik deze stempels graag op een verjaardagskaart. Als je een lijntje op papier tekent en daaronder de de vlaggetjes stempelt, krijg je een feestelijke slinger :-).

Advertentie

De letters HOERA heb ik gemaakt met een setje stempels van het alfabet van de Xenos.
kaart met stempels

Lijkt het je ook leuk om je eigen stempels te gaan maken?

lijn

Gerelateerde artikelen:

DIY Waxinelichthouder voor kerst #18
DIY Cadeaukaartjes strijkkralen voor kerst #17
DIY String Art voor kerst #16
DIY Kerstboom maken met lintjes #15
DIY Een kerstschaal maken #14
DIY Herfst Dennenappels schilderen #13
DIY Stempel maken #12
DIY Canvas Kraamcadeau #11
DIY Roosjes van vilt #10
DIY Etagère #9
DIY Moederdag cadeau #8

Meer DIY, klik hier >

© Nobody ELSe

20 reacties

  1. Ik moet echt eens gutsjes gaan kopen, stempels maken is hartstikke leuk!
    Ik probeerde het vroeger altijd van foam (ik had een aantal jaar geleden van die foam vellen gevonden bij Zeeman) maar om ze te maken van een gum lijkt me iets makkelijker 😉

  2. Heel leuk! Ik was er wel aan begonnen, met van die speciale mesjes ervoor zelfs maar ik heb het nooit afgemaakt. Ik wilde ze speciaal maken voor mijn planner, maar die planner gebruik ik amper. Dus leuk versieren vind ik dan ook zonde tijd. Maar voor kaarten en brieven is het natuurlijk ook erg leuk..

  3. Dit komt mooi op tijd … Ik was op zoek naar een manier om zelf stempels te maken (zonder een aardappel te gebruiken). Een gum is natuurlijk ook een idee (ik dacht ook aan linoleum). Misschien dat ik daar eerst eens mee ga experimenteren.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.