DIY #19: Vlaggetjes stempels maken

zelf stempels maken met gum
Stempels, ik vind ze zo leuk! Natuurlijk heb ik al een uitgebreide collectie. Maar net zoals dat geldt voor washi tape, kun je ook nooit genoeg stempels hebben ;-). In dit artikel laat ik je zien hoe je zelf heel gemakkelijk een vlaggetjes stempel maakt.


Een paar maanden geleden liet ik al eens zien dat je zelf een stempel kan maken. Ik kreeg toen de tip dat stempels maken ook heel makkelijk kan met een gum. Dit moest ik natuurlijk ook eens proberen. Vandaar dat ik deze stempels in dit artikel met een gum heb gemaakt. Ik kan je nu al zeggen, dat gaat erg goed.

Benodigdheden

– Een grote gum, ik kocht deze bij de Action voor € 0,55
– Glazenplaat, snijmat of harde ondergrond waarop je de stempels gaat snijden.
– Pen
– Carbonpapier
– Patroon, mijn patroon kun je hier downloaden
– Stanleymes en/of gutsjes, de gutsjes heb ik eerder gekocht bij de HEMA

LET OP!
Ben erg voorzichtig bij het gebruik van een stanleymes/gutsjes. Je bent namelijk zo uitgeschoten!

Een stempel maken

1. Maak een patroon op je gum. Ik heb mijn patroon geprint en door middel van carbon papier aangebracht op de gum. Helaas waren ook nu de lijnen op de gum niet zo goed te zien. Ik heb ze daarom nog extra overgetrokken met een pen.
patroon stempel op gum

2. Snij de vlaggetjes grof uit de gum.
stempel uit gum gesneden

3. Nu kun je met het stanleymes en/of de gutsjes de vlaggetjes netjes uitsnijden. Ik begin altijd met de randen. Hiervoor gebruik ik een stanleymes. Vervolgens d0e ik de kleinere vlakken met een gutsje.
gutsje een stempel maken

TIP: Zorg dat er genoeg hoogteverschil zit tussen de vlakken die je wel wilt zien als je stempelt en welke je niet wil zien als je gestempeld hebt. Anders krijg je van die zwarte vlekken van de randen van de stempel.
foto stempels zelf gemaakt

4. Als laatste heb ik bij de vlaggetjes de bovenkant eraf gesneden. Zo kun je de stempel nauwkeuriger plaatsen.
bovenkant afgesneden stempel

5. Stempelen maar!

Ik gebruik deze stempels graag op een verjaardagskaart. Als je een lijntje op papier tekent en daaronder de de vlaggetjes stempelt, krijg je een feestelijke slinger :-).

De letters HOERA heb ik gemaakt met een setje stempels van het alfabet van de Xenos.
kaart met stempels

Lijkt het je ook leuk om je eigen stempels te gaan maken?

lijn

Gerelateerde artikelen:

DIY Waxinelichthouder voor kerst #18
DIY Cadeaukaartjes strijkkralen voor kerst #17
DIY String Art voor kerst #16
DIY Kerstboom maken met lintjes #15
DIY Een kerstschaal maken #14
DIY Herfst Dennenappels schilderen #13
DIY Stempel maken #12
DIY Canvas Kraamcadeau #11
DIY Roosjes van vilt #10
DIY Etagère #9
DIY Moederdag cadeau #8

Meer DIY, klik hier >

© Nobody ELSe

Tags: , , , , , , ,

20 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. leoniae schreef:

  Super leuk :)! Het resultaat ook! Ga ik zeker zelf ook een keer proberen.
  Xoxo, leoniae

 2. Loes schreef:

  Wat een superleuk idee!

 3. DinjaDONUT schreef:

  Ik moet echt eens gutsjes gaan kopen, stempels maken is hartstikke leuk!
  Ik probeerde het vroeger altijd van foam (ik had een aantal jaar geleden van die foam vellen gevonden bij Zeeman) maar om ze te maken van een gum lijkt me iets makkelijker 😉

 4. Michelle schreef:

  Heel leuk! Ik was er wel aan begonnen, met van die speciale mesjes ervoor zelfs maar ik heb het nooit afgemaakt. Ik wilde ze speciaal maken voor mijn planner, maar die planner gebruik ik amper. Dus leuk versieren vind ik dan ook zonde tijd. Maar voor kaarten en brieven is het natuurlijk ook erg leuk..

 5. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik vind het een leuk idee om een gum zo te bewerken en om te toveren tot stempel!

 6. Jenn schreef:

  Leuk gedaan! Ik kende de techniek met de gum al 🙂

 7. jackiedeklerk schreef:

  jaaaa leuk…
  ik heb ook een stapel gummen liggen voor dit…
  eigenlijk alleen nog maar een adressen label/tag gemaakt…

 8. daenelia schreef:

  Dit komt mooi op tijd … Ik was op zoek naar een manier om zelf stempels te maken (zonder een aardappel te gebruiken). Een gum is natuurlijk ook een idee (ik dacht ook aan linoleum). Misschien dat ik daar eerst eens mee ga experimenteren.

 9. Saskia schreef:

  Wat grappig zeg, dat ziet er echt nog eens heel erg leuk uit. En niet moeilijk, ga ik onthouden.

 10. Angèlique schreef:

  Heel erg leuk! Zo kun je lekker creatief kaartjes maken. Of een scrapbook natuurlijk. Goed idee!

 11. robin schreef:

  wat super leuk en creatief gedaan! het effect is erg leuk!

 12. Marushi schreef:

  Het eind proces ziet er echt heel leuk uit! ^^ -x-

 13. Anita | Mindjoy schreef:

  Wat onwijs leuk weer zo! Zelf maken is vaak veel leuker dan in de winkel kopen 🙂

 14. Sammie schreef:

  Erg leuk maar wat een gepiel haha

 15. dirk1heidi schreef:

  wat leuk om te zien, hoe je stempels kan maken

 16. Karlien schreef:

  Tof idee, heel leuk om eigen stempels te maken 🙂

 17. Mariska schreef:

  Oh zo leuk! Met een gum, da’s best handig 🙂

 18. Connie schreef:

  Echt heel erg leuk en creatief, Els.Ik weet je te vinden wanneer ik ze wil gebruiken. hahaha.

 19. Nesrin schreef:

  Super leuk bedacht en het gaat heel goed met een gum.

 20. Vivi schreef:

  Ik hou van handgemaakte producten. Omdat ze vol nieuwe ideeën en wijsheid.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top