DIY #20: een miniatuur tuin maken

DIY miniatuur tuin maken
Reclame

DIY miniatuur tuin maken
Heb je al eens gehoord van een miniatuur tuin maken of je eigen sprookjestuin voor in huis? Ik kende dit eigenlijk nog niet tot ik aan het shoppen was op AliExpress (en soort Chinese Bol.com). Op die site stonden heel veel leuke kleine miniatuur diertjes, poppetjes en andere elementen. Ik vond dat zo leuk dat ik ook zo’n tuintje wilde gaan maken. Benieuwd naar mijn tuin en hoe ik zo’n tuintje heb gemaakt, lees dan gauw verder :-).

Benodigdheden

In mijn shoplog van Aliexpress liet ik al wat aankoopjes zien voor mijn tuintje. Ze hebben echt heel veel schattige miniaturen. Ik zocht op het woord Fairy garden. De prijzen variëren per dag, mijn aankopen waren tussen de € 0,05 en € 1,91. Opa en oma waren het duurst.
mini tuin fairy garden
Naast de miniatuur elementen heb ik nog veel meer gekocht. Ik ging een beetje los ;-)… Oeps.

Voor de basis kocht ik als eerste een schaal, deze kocht ik bij Intratuin en is 35 cm in doorsnede. Ook kocht ik hydrokorrels om de schaal aan de onderkant mee op te vullen. De rest van de schaal wilde ik opvullen met steekschuim, ik had 2 pakken nodig om de schaal te vulen.

Voor de decoratie kocht ik bij Intratuin nog kleine steentjes, mos en houtsnippers. Ook kocht ik 3 baby plantjes en 3 potjes. Een tuin heeft natuurlijk wel echte planten :-). Bij Van Cranenbroek vond ik nog gekleurd grind. Om de schaal tegen lekken te beschermen gebruikte ik ook nog een plastic zak.

Advertentie

Om mijn tuin te maken gebruikte ik ook nog een broodmes, een lepeltje en een schaar.
benodigdheden miniatuur tuin

Aan de slag om je eigen mini tuin te maken

Stap 1: Als eerste legde ik een plastic zak in de schaal, met daarop hydrokorrels (om eventueel vocht op te vangen). Daarna vulde ik de schaal helemaal met steekschuim. Deze sneed ik op maat met een broodmes. Doe dit wel erg voorzichtig!
Stap 2: Een plantje planten in de tuin. Ik sneed met een broodmes de vorm van het potje uit het steekschuim. Het steekschuim haalde ik eruit en drukte het potje erin met het plantje. Ik heb er bewust voor gekozen om de plantjes met pot en al in mijn tuin te doen. Mocht een plantje namelijk dood gaan kan ik deze makkelijk wisselen :-). Ik weet namelijk hoe het hier gaat met plantjes in huis :-(.
mini tuin stap 1 en 2
Stap 3: Een vlak landschap is ook maar saai, dus heb ik met het overgebleven steekschuim een heuveltje gemaakt.
Stap 4: Tijd voor wat elementen, ik heb ervoor gekozen eerst te kijken waar ik de paden, trapjes en bruggetje wilde hebben.
miniatuur tuin stap 3 en 4
Stap 5: Toen ik tevreden was over de indeling heb ik het riviertje gemaakt met gekleurd blauw grind. Ik heb met mijn vinger een geultje gedrukt in het steekschuim en met een lepeltje heb ik deze voorzichtig gevuld met het grind.
Stap 6: Nog meer plantjes toegevoegd. Tussen de potjes heb ik mos gedaan zodat je de potjes niet meer ziet.
sprookjestuin stap 5 en 6
Stap 7: De voorgrond bij het riviertje helemaal afgemaakt met grind en nep gras.
Stap 8: Als laatste heb ik de heuvel afgemaakt met gras en grind. De zijkanten van de heuvel vond ik eigenlijk best lastig. Links voor de heuvel liggen houtsnippers en aan de rechterkant heb ik de heuvel afgewerkt met kleine steentjes. Op de top heb ik een huisje geplaatst.
mini tuintje stap 7 en 8

Het eindresultaat

Hieronder vind je foto’s en een filmpje van hoe mijn tuintje er uitziet. Wat vind je van mijn miniatuur tuin? Zou je er ook wel eentje willen gaan maken?

DIY mini tuintje

Mini tuin van boven

Advertentie

Sfeer sprookjestuin voor in huis

opa en oma element mini tuin

opa en oma element mini tuin

konijn element mini tuin

Hondje element mini tuin

mini walvis voor in tuintje

Advertentie

huisje element mini tuin

lijn

Gerelateerde artikelen:

DIY #19: Vlaggetjes stempels maken
DIY Waxinelichthouder voor kerst #18
DIY Cadeaukaartjes strijkkralen voor kerst #17
DIY String Art voor kerst #16
DIY Kerstboom maken met lintjes #15
DIY Een kerstschaal maken #14
DIY Herfst Dennenappels schilderen #13
DIY Stempel maken #12
DIY Canvas Kraamcadeau #11
DIY Roosjes van vilt #10
DIY Etagère #9
DIY Moederdag cadeau #8

Meer DIY, klik hier >

© Nobody ELSe

36 reacties

  1. Wat leuk gedaan! Ik heb vroeger eens zoiets gemaakt, maar als kind, dus die was natuurlijk lang niet zo mooi als deze. Het begint meteen te kriebelen om weer zoiets te maken.

  2. Opa en oma waren het duurst, whahaha wat wil je nu dat ik tik Els, hoe ouder, hoe beter, hoe duurder 😛 Kijk naar kaas of wijn, whahahaha

    Ik vind dit geweldig, ik kende het niet zo, maar wel de flessentuinen van vroeger en ga zo maar door, ze verzinnen van alles, heb zelf ook wel schalen opgemaakt ooit voor thuis, incluis kralenboompjes in flessen of op schaal, punt is met echte plantjes.. zodra ik ze bij elkaar wil zetten wat dan ook zou moeten kunnen … gaat het dood bij mij 😉

    Dus ik kom wel een keer bij jou kijken, hahaha

    X

  3. Ik had wel eens van de minituin gezien, ook de spullen wel gezien in de winkel, maar ik vond het veel te duur. Ik had er nooit aan gedacht dat Alie het ook verkocht. Een veel goedkopere optie natuurlijk! Ik weet niet zo goed waar ik er 1 neer zou moeten zetten, maar het idee is wel heel leuk. Ook om geld cadeau te geven denk ik. Dus misschien ga ik het toch een keer proberen

  4. Wat een goede foto’s heb je gemaakt zeg voor een mini versie. Heel goed gedaan met je creativiteit. Ik doe ook wel eens een kerststuk met oase, maar nooit zoiets. Goed gedaan en leuk idee.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.