DIY #21: Paaseieren maken van klei en beschilderen

paaseieren maken en schilderen
Over 2,5 weken is het al weer Pasen. Wat gaat de tijd toch snel! Het is dus de hoogste tijd voor een Do It Yourself speciaal voor de Paasdagen :-). Ditmaal een erg traditionele DIY namelijk paaseieren maken en beschilderen. Maar natuurlijk wel met een twist :-).

Benodigdheden paaseieren maken met een twist

– Klei (deze heb ik gekocht bij de Action, droog zo op, zonder te bakken)
– Verf
– Schotel voor de verf
– Kwastje
– Bakje met water
– Lange sateprikkers
– Vaas
– Opvulling voor in vaas
– Eventueel lintje en washi tape
benodigdheden paaseieren maken

Knutseltijd!

Als eerste heb ik geprobeerd om met de klei mooie eieren te boetseren. Dit ging eigenlijk lastiger dan gedacht, komt denk ik dat ik in geen jaren meer had gekleid ;-). Als een paasei naar wens was, heb ik deze nog glad gestreken met wat water. Ik heb het hele pak klei opgemaakt.
paaseieren van klei drogen
Toen ik klaar was met het kleien, heb ik in de onderkant van de paaseieren een sateprikker gestoken. Dit maakt het verven van de eieren straks een stuk makkelijker. Maar door het stokje kun je de eitjes straks ook in de vaas zetten. Laat de eieren goed drogen. Dit duurde bij mij toch wel 3 dagen.
paaseieren sateprikker
Vervolgens heb ik de eieren geverfd. Ik heb gekozen voor pasteltinten. De eieren heb ik gelijk in de vaas gezet, zo konden ze makkelijk drogen. Ik heb 2x een laagje verf aangebracht.
paaseieren geverfd en aan het drogen
Paaseieren vind ik toch wel het leukste met een patroontje. Deze heb ik nog aangebracht met witte verf. Ik merkte al gauw dat ik eigenlijk niet zo’n vast hand had met schilderen. Dus je ziet wel, ze zijn niet allemaal even strak ;-). Daarna konden de paaseieren voor het laatst goed drogen.
paaseieren patroon
Na het drogen heb ik alle sateprikkers vevangen voor nieuwe sateprikkers, omdat er verf zat op de oude. Als laatste heb ik de vaas opgevuld met vulling uit een kerstpakket en de buitenkant van de vaas versierd met een lintje en washi tape. Toen was de paasdecoratie af :-).

Hoe vind je het geworden?
paasdecocratie

lijn

Gerelateerde artikelen:

DIY #20: een miniatuur tuin maken
DIY #19: Vlaggetjes stempels maken
DIY Waxinelichthouder voor kerst #18
DIY Cadeaukaartjes strijkkralen voor kerst #17
DIY String Art voor kerst #16
DIY Kerstboom maken met lintjes #15
DIY Een kerstschaal maken #14
DIY Herfst Dennenappels schilderen #13
DIY Stempel maken #12
DIY Canvas Kraamcadeau #11
DIY Roosjes van vilt #10
DIY Etagère #9
DIY Moederdag cadeau #8

Meer DIY, klik hier >

© Nobody ELSe

Tags: , , , , , ,

28 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. buttydaantje schreef:

  Wat een tof idee!! En wat een mooie pastel kleuren verf? Zelf gemengd?

 2. Loes schreef:

  Echt een leuk idee! En het eindresultaat mag er zijn.

 3. irisgraaf schreef:

  Schattig, leuk gemaakt Els! Dit geeft toch een echt paas ei effect.

 4. debby schreef:

  Oh Els wat leuk gedaan zeg! Ik dacht toen ik de titel las dat je met echte eieren in de weer zou gaan.

 5. kim schreef:

  Super leuk Els! Dit zou ik wel een keer willen uitproberen. Helaas heb ik nu twee weken lang tentamens!

 6. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vind het hartstikke leuk geworden. En herkenbaar dat de paaseieren niet perfect van vorm zijn. Mij lukt dat ook nooit. Des te leuker vind ik ze geworden eigenlijk.

 7. Leuk dat je de eieren zelf gekleid hebt, drie dagen drogen is lang maar ik vind het dan nog altijd mooier dan de perfecte plastic eieren.

 8. twinkelbella schreef:

  Dit soort DIY lijken mij zo leuk om samen met mijn zoontje te maken. Ziet er zo vrolijk en gezellig uit!

 9. DinjaDONUT schreef:

  Wat een leuk idee! Ik heb nog van dat klei (heet dat geen boetseerklei, of zit ik dan helemaal fout) liggen maar ben van plan om er iets anders mee te maken 🙂

 10. Morgaine schreef:

  Extra tip dankzij jezelf in dit blog? Die sateprikkers, eventueel een gaatje prikken met een kaarsenstandaard… dan zou je ze later zonder stokje ook op een kaarsenstandaard met prikker kunnen zetten 😉

  hey! creativiteit of the mind! hahahaha

  X

 11. Florentine schreef:

  Zoó leuk! Wat een ontzettend vrolijk werkje is dit 🙂

 12. Inge schreef:

  Wat een vrolijke eieren! Jeetje dat het al bijna pasen is, wat gaat het snel!

 13. Esmeralda schreef:

  Wat superleuk geworden! Ik haal ook m’n neppe eitjes weer van zolder, altijd leuk met pasen!

 14. Michelle schreef:

  Wat heerlijk creatief weer!

 15. Karlien schreef:

  Heel erg mooi! Goed idee.

 16. femininonl schreef:

  Wat leuk en vrolijk! Mooi voor in huis tijdens de paasdagen.

 17. jeapiebel schreef:

  Ik sluit mij bij Monique aan wat een ontzettend leuk idee is dit. Ik wil altijd graag knutselen met paaseieren met mijn kinderen maar kom niet verder dan ei schilderen. Ik ga dit uitproberen. 🙂

 18. dirk1heidi schreef:

  Wat super leuk is deze.
  Lijk me erg leuk om als geschenkje te geven aan iemand.

 19. Connie schreef:

  Dat zal een vrolijk Pasen worden met deze vrolijke paaseieren!!!
  Leuk gedaan!!!

 20. Wat een ontzettend leuk idee! Ze zien er superschattig uit!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top