DIY #21: Paaseieren maken van klei en beschilderen

paaseieren maken en schilderen
Reclame

paaseieren maken en schilderen
Over 2,5 weken is het al weer Pasen. Wat gaat de tijd toch snel! Het is dus de hoogste tijd voor een Do It Yourself speciaal voor de Paasdagen :-). Ditmaal een erg traditionele DIY namelijk paaseieren maken en beschilderen. Maar natuurlijk wel met een twist :-).

Benodigdheden paaseieren maken met een twist

– Klei (deze heb ik gekocht bij de Action, droog zo op, zonder te bakken)
– Verf
– Schotel voor de verf
– Kwastje
– Bakje met water
– Lange sateprikkers
– Vaas
– Opvulling voor in vaas
– Eventueel lintje en washi tape
benodigdheden paaseieren maken

Knutseltijd!

Als eerste heb ik geprobeerd om met de klei mooie eieren te boetseren. Dit ging eigenlijk lastiger dan gedacht, komt denk ik dat ik in geen jaren meer had gekleid ;-). Als een paasei naar wens was, heb ik deze nog glad gestreken met wat water. Ik heb het hele pak klei opgemaakt.
paaseieren van klei drogen
Toen ik klaar was met het kleien, heb ik in de onderkant van de paaseieren een sateprikker gestoken. Dit maakt het verven van de eieren straks een stuk makkelijker. Maar door het stokje kun je de eitjes straks ook in de vaas zetten. Laat de eieren goed drogen. Dit duurde bij mij toch wel 3 dagen.
paaseieren sateprikker
Vervolgens heb ik de eieren geverfd. Ik heb gekozen voor pasteltinten. De eieren heb ik gelijk in de vaas gezet, zo konden ze makkelijk drogen. Ik heb 2x een laagje verf aangebracht.
paaseieren geverfd en aan het drogen
Paaseieren vind ik toch wel het leukste met een patroontje. Deze heb ik nog aangebracht met witte verf. Ik merkte al gauw dat ik eigenlijk niet zo’n vast hand had met schilderen. Dus je ziet wel, ze zijn niet allemaal even strak ;-). Daarna konden de paaseieren voor het laatst goed drogen.
paaseieren patroon
Na het drogen heb ik alle sateprikkers vevangen voor nieuwe sateprikkers, omdat er verf zat op de oude. Als laatste heb ik de vaas opgevuld met vulling uit een kerstpakket en de buitenkant van de vaas versierd met een lintje en washi tape. Toen was de paasdecoratie af :-).

Hoe vind je het geworden?
paasdecocratie

Advertentie

lijn

Gerelateerde artikelen:

DIY #20: een miniatuur tuin maken
DIY #19: Vlaggetjes stempels maken
DIY Waxinelichthouder voor kerst #18
DIY Cadeaukaartjes strijkkralen voor kerst #17
DIY String Art voor kerst #16
DIY Kerstboom maken met lintjes #15
DIY Een kerstschaal maken #14
DIY Herfst Dennenappels schilderen #13
DIY Stempel maken #12
DIY Canvas Kraamcadeau #11
DIY Roosjes van vilt #10
DIY Etagère #9
DIY Moederdag cadeau #8

Meer DIY, klik hier >

© Nobody ELSe

28 reacties

  1. Extra tip dankzij jezelf in dit blog? Die sateprikkers, eventueel een gaatje prikken met een kaarsenstandaard… dan zou je ze later zonder stokje ook op een kaarsenstandaard met prikker kunnen zetten 😉

    hey! creativiteit of the mind! hahahaha

    X

  2. Ik sluit mij bij Monique aan wat een ontzettend leuk idee is dit. Ik wil altijd graag knutselen met paaseieren met mijn kinderen maar kom niet verder dan ei schilderen. Ik ga dit uitproberen. 🙂

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.