DIY #23: Persoonlijk Moederdagcadeau maken

DIY moederdag cadeau zelf maken
Reclame

DIY moederdag cadeau zelf maken
Over 2,5 week is het moederdag. Heb je al nagedacht over een cadeautje voor je moeder? Vorig jaar gaf ik mijn moeder een pot cadeau met allemaal kleine cadeautjes en een cadeaubon. Dit jaar maakte ik iets zelf. In deze DIY laat ik zien hoe ik op een goedkope manier een origineel moederdagcadeau knutselde. Ik maakte een theezakjeshouder met daarop een krijttekening. Meer weten? Lees dan gauw verder :-).


Benodigdheden
– Knutselpakket “Maak je eigen theezakjeshouder” van de Action. Dit pakketje kost € 1,59 per stuk. Ik kocht er twee, eentje voor mijn moeder en eentje voor de moeder van mijn vriend. Mocht je een theezakjeshouder niet zo leuk vinden, bij de Action hadden ze ook pakketjes met “maak je eigen vogelhuisje” en “maak je eigen kastje”.
– Krijtbordverf, de roze kocht ik bij de Action voor € 1,99 en de grijze krijtbordverf zat in een DIY pakket van het Kruidvat voor € 2,99. Kleur is helemaal naar eigen smaak natuurlijk :-).
– Krijtjes, Action € 0,29.
– Kwast
– Schuurpapier
– Glas voor water om je kwast soms af te spoelen
– Bordje voor de verf
– Krant/tijdschriften om op te verven.
Benodigdheden DIY moederdag cadeau

Laten we beginnen met het moederdagcadeau maken!

1. Pak het knutselpakket uit. Zoals je zult zien zit er van alles in. Ik gebruik alleen de houten onderdelen. Naar wens kun je de andere onderdelen natuurlijk ook gebruiken als extra versiering.
DIY knutselpakket Action
2. Verf de MDF onderdelen met de krijtbordverf. Ik heb eerst één kant van het hout 2x geverfd en vervolgens de randjes. Deze heb ik goed laten drogen en later de andere kant van het MDF. Deze kant heb ik 3x geverfd omdat ik deze wilde gebruiken voor de voorkant.
Mdf hout geschilderd thezakjeshouder
3. Tijd om de theezakjeshouder in elkaar te zetten. Door de verf kan het zijn dat niet alles meer makkelijk in elkaar past. Schuur op deze plaatsen de verf een beetje van de hoekjes.
verf afschuren
4. Na het in elkaar zetten heb ik met nog wat krijtverf diverse beschadigingen nog wat bijgewerkt.
MDF figuur in elkaar gezet
5. Tijd om de theezakjeshouder te gaan versieren met een krijttekening. Wees niet bang om een foutje te maken. Met een doekje met een beetje water veeg je het krijt er zo weer af. Ook leuk om later een nieuw design te maken :-).
Krijt schoonvegen
6. Na het versieren met de krijtjes is je moederdagcadeau af :-). Ik heb er twee gemaakt. Eentje met gekleurde bolletjes en eentje met bloemetjes :-).
goedkoop moederdagcadeau maken
Moederdagcadeau zelf geknutseld

Toch liever iets kopen voor moederdag?

Ben je niet zo creatief of heb je geen tijd om iets zelf te maken? Dan kan Webprint je helpen! Zij bieden originele cadeautjes voor moederdag.

lijn

Gerelateerde artikelen:

Advertentie

DIY #22: Zelf cadeaudoosjes maken
DIY #21: Paaseieren maken en schilderen
DIY #20: een miniatuur tuin maken
DIY #19: Vlaggetjes stempels maken
DIY Waxinelichthouder voor kerst #18
DIY Cadeaukaartjes strijkkralen voor kerst #17
DIY String Art voor kerst #16
DIY Kerstboom maken met lintjes #15
DIY Een kerstschaal maken #14
DIY Herfst Dennenappels schilderen #13
DIY Stempel maken #12
DIY Canvas Kraamcadeau #11
DIY Roosjes van vilt #10
DIY Etagère #9
DIY Moederdag cadeau #8

Meer DIY, klik hier >

© Nobody ELSe

21 reacties

  1. En anders is het een idee om zo’n leuk kado-doosje te maken en daar een paar bonbons in te leggen 🙂 Mijn moeder is geen fan van moederdag. Dus ik hoef er zelf verder niet over na te denken.

  2. Hoe leuk!! Ik heb al een tijd het plan om naar Action te gaan. Binnenkort ga ik met mijn kleine kids, dan kan ik zelf mijn Moederdag cadeau maken 😉

  3. Ik mag nooit wat voor moederdag kopen of maken, daar zit een verbod op, en wat denk je? Sta ik van de week bij de Bruna, vind ik iets, waar mijn moeder al jaren naar op zoek is eigenlijk ook, en het is nog DIY ook in the end, lol… Ze hebben er eentje voor mij gereserveerd, ik ga hem vandaag of morgen even ophalen 😉 Wat, ja pas na moederdag natuurlijk… hahaha

    X

  4. Zo creatief ben ik dus echt niet, heb er niet het geduld voor hoor. Ik vind het wel erg origineel dit, leuk gedaan!

  5. Kado met foto’s dat is ook mooi. Mijn post gisteren dat zal ook een mooi moederdag kado zijn. De theepot vind ik ook enig. Zelf maken heeft wel iets speciaals alleen als je ouder wordt dan ben je minder creatief, net als ikke. 😉 hihi mooi excuus.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.