DIY #24: Maak je eigen quote

DIY maak je eigen quote aquarel
Reclame

DIY maak je eigen quote aquarel
Bijna een maand geleden plaatste ik een artikel over aquarellen. Ik vond dat zo leuk om te doen dat ik verder ben gaan schilderen. Vandaag een simpele DIY die ontstaan is naar aanleiding van dit aquarel artikel: maak je eigen quote. Leuk voor in huis maar ook leuk om cadeau te geven. Benieuwd hoe je zo’n quote maakt? Kijk dan gauw verder :-).


Benodigdheden
Het lijkt veel, maar ik denk dat je bijna alles standaard in huis hebt.
– Schaar
– Papier om op te schilderen, ik gebruik aquarelpapier
– Verf (bij voorkeur aquarelverf)
– Kwasten
– Schoteltje voor de verf
– Glas voor water
– Zelfklevend papier (kleur naar wens)
– Papier
– Printer
– Schaar en/of stanleymes
– Pen
– Carbonpapier om over te trekken
– Mogelijk een lijstje om je quote in te lijsten
DIY benodigdheden

Aan de slag

1. Als eerste ga ik de achtergrond maken, waar we later de quote/tekst op gaan plakken. Ik gebruik hiervoor aquarelverf, maar je kunt ook andere verf gebruiken. Mijn voorkeur gaat uit naar aquarelverf omdat deze een mooie gelaagdheid geeft. De verf is door het vele water namelijk transparant. Kies je kleuren naar wens :-).

Als eerste zet ik een eerste laag op met geel en oranje. Ik gebruik veel water. Laat de verf het werk doen en laat je verrassen (foto links). In het midden waar ik de quote wil plakken doe ik niet zoveel verf.

Als je met aquarelverf werkt houdt er dan rekening mee als de verf opdroogt dat de kleuren minder worden. Laat alles een beetje drogen. Mocht het als het opdroogt nog niet helemaal naar wens zijn, breng je gewoon nog wat verf aan (foto rechts).
DIY Quote Zelf maken aquarelverf

Advertentie

Laat de verf goed drogen! Opgedroogd ziet mijn achtergrond er zo uit :-).
achtergrond Aquarel opgedroogd
2. Heb je al een mooie quote/tekst gevonden voor in je lijstje? Meet op je achtergrond de ruimte op die je wilt gebruiken voor de tekst. Open een tekstverwerkingsprogramma, typ je tekst, kies een mooi lettertype (niet te dun) en print deze uit.

Ik heb gekozen voor “Ik vind je lief”. Mocht je deze ook willen gebruiken, download het plaatje hier.

3. Pak je zelfklevend papier, leg de achterkant naar boven. Daarop het carbonpapier en als laatste je quote/tekst. Leg de tekst er op zijn kop op! Erg belangrijk!
Trek met pen je quote over. Mocht je het niet zo goed kunnen zien, leg dan nog een wit velletje papier tussen het carbonpapier en je quote.
DIY_Zelf_maken_Quote_aquarel_overtrekken

4. Snij en knip voorzichtig je quote uit het papier.
DIY_Zelf_maken_Quote_aquarel_uitsnijden

5. Na het knippen en snijden. Plak je de quote op je achtergrond. Voor de extra versiering heb ik met een perforator nog rondjes van het zelfklevende papier gemaakt. Is zo net confetti :-). En je bent klaar.
maak je eigen quote is klaar

Je zou er nog voor kunnen kiezen om je quote in te lijsten.
DIY_Zelf_maken_Quote_aquarel_ingelijst

Wat is jouw lievelings quote/tekst?

Advertentie

lijn

Gerelateerde artikelen:

DIY #23: Persoonlijk Moederdagcadeau maken
DIY #22: Zelf cadeaudoosjes maken
DIY #21: Paaseieren maken en schilderen
DIY #20: een miniatuur tuin maken
DIY #19: Vlaggetjes stempels maken
DIY Waxinelichthouder voor kerst #18
DIY Cadeaukaartjes strijkkralen voor kerst #17
DIY String Art voor kerst #16
DIY Kerstboom maken met lintjes #15
DIY Een kerstschaal maken #14
DIY Herfst Dennenappels schilderen #13
DIY Stempel maken #12
DIY Canvas Kraamcadeau #11
DIY Roosjes van vilt #10
DIY Etagère #9
DIY Moederdag cadeau #8

Meer DIY, klik hier >

© Nobody ELSe

16 reacties

 1. Wauw Els, van ‘ik kan het niet!’ Naar zo’n prachtig werkje, iets wat mij dus niet wil lukken, om met aquarel te werken, hahaha maar dat ik het niet kan, wil niet zeggen dat ik de basics niet ken natuurlijk of eventueel nog tips heb… en 1 supertip die ik geleerd heb tijdens Teken en schilder cursus bij de Kunstlinie?

  Zet donkere koffie en thee… en gebruik dat eens om mee te spelen 😉

  X

 2. Superleuk! Heb jij er nooit over gedacht om een eigen webshop te beginnen? Alhoewel, dan wordt het misschien weer een moeten en haalt het alle plezier en ontspanning eraf.

  1. Dank je wel :-)! Een webshop wel eens over nagedacht, maar is niet echt iets voor mij. Ik geef het liever weg of ik hou het zelf :-).

 3. Wat is dit super leuk zeg wat je nu maakt. Waarom ben ik daar nooit zelf opgekomen. Ik zelf verzamel ook quots. Aquarelverf heb ik nog geen ervaring mee eigenlijk jammer.

 4. Wat een leuk idee! Ik sla de lijk even op. Wil ik ook eens maken!

  Mijn lievelingsquote? Die heb ik eigenlijk niet. Er zijn zoveel mooie quotes!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.