DIY #26: Eigen lettertype maken

DIY eigen lettertype maken
Reclame

DIY eigen lettertype maken
In dit artikel laat ik je zien hoe je een eigen lettertype kunt maken. Ik dacht altijd dat het heel moeilijk was, maar toen ik de website Myscriptfont.com ontdekte, bleek het makkelijker dan gedacht.

Benodigdheden

– Printer
– A4 papier
– Scanner, die op een hoge resolutie kan scannen
– Zwarte stift of fineliner

Aan de slag met het maken van je eigen lettertype

1. Ga naar de site van Myscriptfont.com. Download het template, kies voor de PDF.
myscriptfont.com
2. Print het template. Nu kun je elke letter gaan schrijven. Probeer dit zo nauwkeurig en netjes mogelijk te doen. Schrijf niet buiten het vakje en blijf ook een beetje van de rand van het vakje vandaan.
eigen lettertype maken
4. Scan het ingevulde template in, liefst in jpg en op hoge resolutie. Upload het bestand op de website. Geef je lettertype een naam en vervolgens klik je op start.
5. Download het bestand en installeer het lettertype op je computer. Na het installeren kun je het lettertype gelijk gebruiken :-)!

Ik heb twee lettertypes gemaakt. Het eerste lettertype heb ik gemaakt met een fineliner van 0,5 mm. Ik heb gekozen voor een strakke smalle letter. Na het inscannen en verwerken op de site vond ik het lettertype iets te dik.
mijn eerste eigen lettertype
De tweede poging deed ik met een fineliner van 0,3 mm. Met dit resultaat ben ik iets blijer. Vooral de zin met alleen hoofdletters spreekt me wel aan.
tweede eigen font

Advertentie

Echt een net lettertype maken vind ik wel moeilijk. De eerste en tweede poging vind ik nog iets te rommelig. Maar ik vind het echt super leuk om te doen. Dus ik ga zeker nog meer eigen lettertypes maken.

Lijkt het jou leuk om je eigen lettertype te hebben?

lijn

Gerelateerde artikelen:

DIY #25: Waxinelichthouder maken
DIY #24: Maak je eigen quote
DIY #23: Persoonlijk Moederdagcadeau maken
DIY #22: Zelf cadeaudoosjes maken
DIY #21: Paaseieren maken en schilderen
DIY #20: een miniatuur tuin maken
DIY #19: Vlaggetjes stempels maken
DIY Waxinelichthouder voor kerst #18
DIY Cadeaukaartjes strijkkralen voor kerst #17
DIY String Art voor kerst #16
DIY Kerstboom maken met lintjes #15
DIY Een kerstschaal maken #14

Meer DIY, klik hier >

© Nobody ELSe

30 reacties

 1. Ik heb denk ik al jaren mijn eigen lettertype, op school al, dit komt omdat ik ooit mijzelf een periode heb bezig gehouden met calligraphy en dat gebruikte ik ook in mijn schoolwerk, ik schreef met vulpen en toen ik dit ging doen, knipte ik rustig de puntjes van mijn vulpennen af ook, hahahaha maar het kan ook gewoon met een rollerpen of balpen, al zijn de slingers van de g dan iets minder sierlijk 😉

  X

 2. Een hele tijd geleden zag ik het op Pinterest voorbij komen, en was het de bedoeling dat ik het ook snel zou gaan proberen maar ben het gewoon vergeten haha. Nu ik het bij jou zie krijg ik er meteen weer zin in, dus binnenkort ga ik mij eraan wagen. Prachtig handschrift heb jij!

 3. Ik had hier wel eens eerder over gehoord maar mijn handschrift is hiervoor echt te slordig, haha :p
  Ik vind jouw tweede poging wel een mooie lettertype hoor! Maar ik ben ook wel benieuwd welke soorten lettertypes je nog gaat maken 🙂

 4. Wat een leuk idee!
  Ik wil al heel lang leren om zelf lettertypes te maken en ik denk dan ook dat dit de simpele manier is en voor eigen gebruik, maar wel heel leuk dat je het deelt! Ik ga dit ieder geval sowieso een keer proberen!

 5. Wat een onwijs leuk idee! Zodra ik weer een scanner en printer heb ga ik hier meteen mee aan de slag. Ik vind trouwens de dikkere hoofdletters ook wel leuk hoor, voor een goede kop boven een artikel ofzo!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.