Reclame

DIY #34: Bloempotjes verven CREA CROSS Lente

bloempotje verven DIY zelf maken lente
Reclame

bloempotje verven DIY zelf maken lente
Vandaag is de 11e creatieve uitdaging van de Crea Cross. Diverse bloggers maken een artikel dat te maken heeft met een thema. Deze week is het thema Lente. Hiervoor heb ik een speciale DIY gemaakt. Misschien kun je de DIY van het begin van het jaar nog herinneren waarin ik bloempotjes verfde? Deze potjes maakte ik toen in wit, zwart en brons. De kleuren die ik in de winter veel in woonaccessoires in ons huisje heb. In de lente en zomer gebruik ik in huis graag verschillende lichte kleuren. Daar horen dan ook nieuwe potjes bij. In deze DIY laat ik je zien hoe je makkelijk en goedkoop andere bloempotjes maakt voor je plantjes.

Benodigdheden voor eigen bloempotjes maken

– Bloempotjes, ik gebruik terracotta bloempotjes
– Verf, kleur naar wens. Ik gebruikte voor 3 potjes veel wit, een beetje geel, rood, blauw en zwart.
– Kwast en mogelijk verfroller, verfroller is zeker aan te raden voor de ondergrond.
– Liniaal
– Potlood

Aan de slag

1. Verf het hele terracotta bloempotje in één ondergrond kleur naar wens. Ik gebruik wit. Voor de ondergrond gebruikte ik een fijne verfroller. Dit geeft een vlak resultaat. Laat dit goed drogen.
bloempotje wit geverfd DIY eigen
2. Dan is het nu tijd om de gekleurde onderkant te maken. Mijn gekleurde rand is 3,5 cm vanaf de onderkant. Pak je liniaal en potlood. Meet vanaf de onderkant van het potje 3,5 cm af (dit kan naar wens natuurlijk meer of minder zijn). Zet op de afgemeten afstand een klein puntje met je potlood. Doe dit rondom de pot nog meerdere malen.
bloempotje verven kleuren diy
3. Meng nu de kleur die je de onderkant van de pot wilt geven. Ik heb gekozen voor licht geel, licht blauw en roze. Ik gebruikte veel wit en maar een beetje kleur. Deze kleuren heb ik met een kwast aangebracht. Eerste maakte ik een zo strak mogelijk lijntje langs de afgemeten puntjes en daarna vulde ik het vlak. Zoals je ziet is mijn randje niet helemaal strak, maar het is dan ook handgemaakt. Laat dit weer goed drogen.
onderkant bloempot verven DIY
4. Je kunt de potjes zo laten, maar je kunt er ook nog een gezichtje op schilderen. Met een klein fijn kwastje maakte ik de ogen en het mondje.
Gezichtje op bloempot schilderen
5. Zet een plantje in de potjes. Je bent klaar. Door het gezichtje lijkt het plantje net haar. Ik vond dat wel grappig.
zelf maken bloempotje voor je planten

Heb jij al een beetje de lente in je hoofd?

Advertentie

Wat houdt Crea Cross in?

Elke week is er een ander thema met betrekking tot de Crea Cross. De Crea Cross is bedacht door Kreanimo. Vandaag is het thema “Lente”. Diverse bloggers maken over dit thema een artikel ter inspiratie op het onderwerp.

Ben je geinspireert door dit artikel om ook iets met het thema Lente te gaan doen. Dat kan van alles zijn, denk aan schilderen, schrijven, DIY of bijvoorbeeld een recept. Hieronder vind je een link up. Je kunt hier komende week je links toevoegen met betrekking tot het thema lente :-).

[inlinkz_linkup id=698908 mode=1]

lijn

Gerelateerde artikelen:

Advertentie

DIY #33: Bloempotjes verven
DIY #32: last-minute kerstcadeau / kerstversiering
DIY #31: Tafeldecoratie speciaal voor kerst
DIY #30: Een kerstkussen maken
DIY #29: Sinterklaas Surprise
DIY #28: Het maken van je eigen schilderij voor kerst
DIY #27: Sinterklaas versiering Slinger
DIY #26: Eigen lettertype maken
DIY #25: Waxinelichthouder maken
DIY #24: Maak je eigen quote
DIY #23: Persoonlijk Moederdagcadeau maken

Meer DIY, klik hier >

© Nobody ELSe

Reclame

28 reacties

  1. Zo simpel kan het zijn dat oppimpen, wil ik ook nog doen, maar ja tijd en andere hobbies en werk, hahaha Ik heb hier planten in grote popcornemmers staan namelijk, maar daar zitten de planten al in, misschien maar eens een omslag haken of zo 😉

    X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.