Reclame

DIY #74: Cadeaukaartjes maken en inpaktips voor Sinterklaas

DIY sinterklaas cadeau kaartjes labels zelf maken
Reclame

DIY sinterklaas cadeau kaartjes labels zelf maken
Vandaag laat ik stap voor stap zien hoe je zelf cadeaukaartjes kunt maken speciaal voor Sinterklaas. Ook laat ik zien hoe ik mijn cadeautjes heb ingepakt. Geschikt voor surprises en natuurlijk pakjesavond :-).

Benodigdheden voor cadeaukaartjes voor sinterklaas

Voor deze cadeaukaartjes heb je weinig nodig. Waarschijnlijk heb je alles zelf al in huis. Dus ook nog eens budgetproof :-).

  • Papier, kleur naar wens. Ik gebruik zwart papier. Kraftpapier is bijvoorbeeld ook heel leuk.
  • Witte gelpen. Deze pennen schrijven mooi op zwart papier. Heb je andere gekleurd papier pak een kleurtje naar wens.
  • Schaar, perforator en potlood of een snijmal om de labels uit het papier te halen.

Het maken van de basis van de cadeaukaartjes voor sinterklaas

De basis van mijn kaartjes maakte ik met een snijmal en de Love2Craft snij- en embossing machine (Action). Heb je niet zo’n machine dan kun je de kaartjes ook zelf uit papier knippen. Het zijn allemaal rechthoeken met aan één kant de hoekjes er afgeknipt. Voor het gaatje van het label kun je een perforator gebruiken.
DIY sinterklaas cadeaukaartjes snijmallen action

Cadeaukaartjes zelf tekenen

Advertentie

Laat je niet afschrikken door het tekenen. Ik maakte diverse cadeaukaartjes die makkelijk na te tekenen zijn en leg stap voor stap uit hoe ik ze getekend heb. Ik ben ook niet zo’n ster in tekenen. De kaartjes zijn handgemaakt, dus perfect hoeft het allemaal niet :-).

Verder gebruik je alleen een pen en papier, mislukt er eentje dan hoef je alleen een stukje papier weg te gooien. Dus gewoon lekker aan de slag gaan met tekenen en je zult verrast zijn met de cadeaulabels die je zelf kunt maken.

Tip: op zwart papier kun je niet eerst een schets met potlood maken. Wil je toch liever eerst werken met een schets dan kun je natuurlijk ander papier gebruiken.

Cadeaukaartjes met huizen
Als eerste maakte ik deze kaartjes met grachtenpandjes en huizen. Eerst tekende ik met een witte gelpen een lijn om het hele cadeaukaartje. Vervolgens tekende ik de buitenkant van de huisjes. Het eerste huisje maakte ik in het midden en vervolgens tekende ik de rest van de huisjes. De ramen en de deuren tekende ik daarna.

Op een cadeaukaartje tekende ik ook nog Ozosnel (Amerigo) en Sinterklaas en op de andere een pietje. Als laatste tekende ik de maan en de sterren aan de bovenkant van het cadeaulabel.
DIY sint en piet pakjesavond cadeaulabels

Advertentie

DIY sinterklaas cadeaukaart huisjes tekenen

Cadeaukaartjes met pietjes
Natuurlijk konden cadeaulabels met pietjes niet ontbreken. Ook bij deze kaartjes tekende ik eerst de lijn om de labels. Daarna tekende ik als eerste de pietenmuts, gevolgd door het gezicht. Bij één kaartje maakte ik een schoorsteen. En ook bij deze kaartjes koos ik voor een sterrenhemel en een maan.

Tip: Natuurlijk kun je mijn pietje natekenen maar zoek je meer inspiratie kijk eens op Pinterest :-). Daar vind je heel veel voorbeelden van getekende pietjes en sinterklazen.
DIY cadeaukaartje Sinterklaas zwarte piet inspiratie

DIY sint en piet cadeaukaartje maken uitleg

Cadeaukaartjes Sinterklaas
En wat zijn sinterklaas cadeaukaartjes zonder een versie met de sint zelf :-). Bij één kaartje tekende ik als eerste de banner. Hierop kan de naam voor wie het cadeautje is. Vervolgens tekende ik de rand om beide labels.

Advertentie

Bij het tekenen van beide Sinterklaasjes begon ik met de mijter. Daarbij maakte ik de haren links en rechts van het hoofd. De neus en snor tekende ik daarna. De baard, ogen en mantel volgde als laatste. Voor de afwerking koos ik weer voor sterren en de maan.
DIY sinterklaas cadeaukaartje tekenen Inspiratie

DIY sinterklaas cadeaulabel cadeau surprise knutselen

Cadeaukaartjes met patronen
Cadeaukaartjes met patronen zijn ook altijd leuk. Je maakt allemaal kleine tekeningetjes of teksten en tekent cadeaulabels helemaal vol. Ik begon gewoon met tekenen en schrijven en zo vulde ik de cadeaukaartjes.
DIY sinterklaas patroon tekenen naamkaartjes

DIY pakjesavond cadeaukaartjes sint en piet

Cadeaukaartjes handletteren met tekst uit sinterklaas liedjes
Voor mijn laatste cadeaukaartjes gebruikte ik teksten uit Sinterklaas liedjes. ‘Wie zoet is krijgt lekkers’ en ‘Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje’. Als eerste schreef ik de teksten. Voor elk woord gebruikte ik een ander lettertype. De cadeaukaartjes versierde ik verder met een pietenmuts en een schoen.
DIY sint naam cadeaulabels pakjesavond maken

Advertentie

DIY sinterklaas liedje naamlabel handletteren

Inspiratie Cadeautjes inpakken voor sinterklaas

Elk jaar vieren we weer sinterklaas bij mijn ouders (2020 wordt wel iets anders). We kopen dan ieder drie cadeautjes voor bij elkaar € 10,-. Daarna volgt er een spel met een dobbelsteen (DIY #73: Maak je eigen sinterklaas dobbelspel voor pakjesavond (gratis printables) ). De cadeautjes moeten natuurlijk ingepakt worden en wat is het dan leuk om mijn eigen cadeaulabels te gebruiken. Voor het inpakken van mijn cadeautjes gebruikte ik nog touw, kraft papier en sinterklaas inpakpapier gekocht bij de Wibra en Zeeman. Deze vond ik mooi passen bij mijn cadeaulabels.
DIY sinterklaas inpakken cadeautjes tips inspiratie

Vier jij dit jaar Sinterklaas?

Wil je nog meer knutselen in het thema Sinterklaas?

Ik maakte nog meer DIY artikelen met als thema Sinterklaas. Klik hier voor meer Sinterklaas en Pietjes artikelen.
Kijk dan in mijn overzicht van sinterklaas artikelen.
overzicht sinterklaas artikelen

Gerelateerde artikelen:

DIY #73: Maak je eigen sinterklaas dobbelspel voor pakjesavond (gratis printables)
DIY #72: Bladeren schaaltjes maken voor in huis (budgetproof)
DIY #71: Het schilderij met een beer maken, gratis patroon
DIY #70: Cupcake maken van filigraan (Quilling)
DIY #69: Uitleg kleine en grote volle pompons maken
DIY #68: Kleine cadeaudoosjes maken (gratis printables)
DIY #67: Houten onderzetter maken (makkelijk en budgetproof)
DIY #66: Moederdag cadeau, een persoonlijke tegoedbon incl. gratis printable

Meer DIY, klik hier >

Advertentie

© Nobody ELSe

Reclame

9 reacties

  1. Mijn dochter viert wel Sint, maar ik ben er even niet bij dit jaar, het is niet anders. Alleen overgrootouders komen voor zover ik begrijp, wel laat ik wat achter natuurlijk voor in de zak 😀

    X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.