DIY #28: Het maken van je eigen schilderij voor kerst

kerst canvas zelf maken
Reclame

kerst canvas zelf maken
Vandaag is het weer tijd voor de eerste Kerst DIY van 2016: het maken van je eigen schilderij speciaal voor kerst. Met deze DIY maak je snel en makkelijk je eigen kerstdecoratie voor in huis :-).

Benodigdheden voor het maken van je eigen kerstschilderij

– Als eerste een canvasdoek, deze kun je op meerder plaatsen kopen. Kwaliteit is voor deze DIY niet zo belangrijk. Formaat naar eigen keuze. Mijn canvassen die ik gebruik zijn 20 bij 20 cm.
– Daarnaast natuurlijk ook verf. Ik heb gekozen voor koperkleurige verf en zwart. ik hou nu eenmaal van koper :-). Zwart heb ik gekozen omdat een mooi contrast vormt met het glanzende koper.
– Verder natuurlijk een kwast, papier, potlood of printer en carbonpapier.

Aan de slag

1. Eerst bedenk je wat je op je canvas wilt gaan schilderen. Dit kan natuurlijk van alles zijn. Als je handig bent in tekenen kun je gelijk op je canvas je kerstfiguur tekenen. Maar ben je niet zo handig in tekenen dan is het misschien handiger om op internet naar een leuk kerstsymbool te zoeken en deze uit te printen.

Ik heb er voor gekozen om mijn patronen die ik heb gemaakt voor mijn kerstkaarten te gebruiken. Deze heb ik geprint op het formaat 16×16. Kleiner als het canvas van 20×20 cm. Ik vind het leuk dat mijn canvassen en mijn kaarten in één stijl zijn :-).

Advertentie

2. Als je je patroon hebt geprint moet deze natuurlijk nog op je canvas komen. Ik heb de canvas neergelegd, daarop een stukje carbonpapier gelegd en als laatste daarop mijn patroon gelegd. Deze heb ik vervolgens overgetrokken. Door het carbonpapier verschijnt dan je patroon op het canvas.

3. Nu kan het schilderen beginnen :-). Als eerste heb ik de kopere kleur aangebracht. Ik had eerst een proefstukje geverfd en merkte dat de kopere verf helaas niet gelijk dekkend was. Zwart daar in tegen wel. Makkelijk om daarmee te eindigen. Ik heb helaas wel 3 lagen verf moeten aanbrengen van de kopere verf :-(.
ster schilderij kerst maken

4. Als laatste heb ik de zwarte delen geverfd en was de canvas klaar :-). Laat je canvas wel goed drogen!

Ben jij al bezig met kerst?

schilderijen kerst canvas

lijn

Gerelateerde artikelen:

DIY #27: Sinterklaas versiering Slinger
DIY #26: Eigen lettertype maken
DIY #25: Waxinelichthouder maken
DIY #24: Maak je eigen quote
DIY #23: Persoonlijk Moederdagcadeau maken
DIY #22: Zelf cadeaudoosjes maken
DIY #21: Paaseieren maken en schilderen
DIY #20: een miniatuur tuin maken

Advertentie

Meer DIY, klik hier >

© Nobody ELSe

19 reacties

  1. Dag Els

    Het is handig op te weten dat je op het doekje eerst een laag Gesso schildert, verkrijgbaar bij Action. Hierop houdt de verf beter en is het niet nodig om zoveel lagen verf te moeten schilderen.

  2. Super leuk ! Ben je site nog maar net aan het ontdekken maar wat een leuke ideeen heb je hierop gezet seg ! Kijk al uit naar het volgende artikel !
    Vermits het nu zomer is ga ik een zomer canvas proberen maken ! Best met acrylverf zeker ? Tips om deze aan te kopen ?

  3. Dit is dan weer iets dat ik zeg, JA, leuk, gaaf, en dit kan mee de dozen in voor hergebruik volgend jaar, hahaha Maar ik zet al jaren weinig meer neer met kerst, straks wel een kerststukje op tafel eventueel, maar dat is het dan, komt door ruimte gebrek al jaren, ezel of kerstboom, en de kat natuurlijk 😉

    X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.