Reclame

DIY Een kerstschaal maken #14

kerst schaal decoratie zelf maken
Reclame

kerst schaal decoratie zelf maken
Zelf vind ik het altijd erg leuk om eigen decoratie te maken. Al eerder deed ik dat voor de kerst, DIY Kersttafereel in een potje, kerstboom van vilt en een tutorial om een kerstster te maken. Omdat nu de kerst er aan zit te komen wordt het weer langzaam tijd om de herfstspulletjes netjes op te ruimen en nieuwe decoratie te gaan maken. Ik was laatst in de Action en zag allemaal leuke kerstdecoratie, die bracht me op een idee :-). In dit artikel een simpel idee om een schaal om te toveren in een waar wintersdecor.

Benodigdheden

Voor mijn schaal gebruikte ik:
– De schaal is van Xenos, in het voorjaar gekocht. De schaal is ongeveer 40 cm doorsnede.
– De herten komen van een speelgoedwinkel. Het kleine hert kostte € 4,50, het grote hert kostte € 6,99. Best prijzig, maar ik vind ze zelf heel erg mooi.
– De kerstbomen komen allemaal van de Action. De kleine bomen horen bij een decoratieset voor € 1,49. De groene kerstbomen op stam kostte € 0,95 per stuk. De kleine lichtgevende bomen waren € 1,30 per stuk. De grootste lichtgevende boom kwam op € 2,99. De bomen met licht hebben led-verlichting en werken op batterijen.
– Als laatste de sneeuw, ik kocht een hele zak van 4 liter voor € 2,99 bij Intratuin. Ik heb nog geen 1/4 gebruikt.

Natuurlijk kan er nog veel meer andere decoratie op een schaal, denk aan kerstmannen, kerstballen, kerstslingers enzovoorts. Maar omdat ons huis al best vol staat straks met kerst (ik wil onze houten kerstboom weer plaatsen en een echte boom kopen ;-)), heb ik voor een redelijk rustige schaal gekozen.

Aan de slag

Advertentie

Dit wordt nog eens een korte uitleg ;-). Als eerste heb ik alles op de schaal gezet. Het was nog best lastig om de juiste compositie te bepalen. Daarna de sneeuw verdeeld en er overheen gestrooid. Oh ja, blaas vooral niet ;-), dan zit de sneeuw overal… dat zeg ik uit ervaring. En toen was de schaal klaar :-). Wat vind je van mijn schaal?
schaal met kerstdecoratie zelf gemaakt
lijn
hertjes als kerstdecoratie
lijn
kerstbomen sneeuw en hertje
lijn

Meer DIY kerst

De komende tijd komen er speciaal voor kerst meer DIY artikelen op mijn blog. Dus blijf mijn blog in de gaten houden :-).

lijn

Gerelateerde artikelen:

DIY Herfst Dennenappels schilderen #13
DIY Stempel maken #12
DIY Canvas Kraamcadeau #11
DIY Roosjes van vilt #10
DIY Etagère #9
DIY Moederdag cadeau #8
DIY Pasen Kuikentjes op tak #7
DIY Pasen Kuiken in pot #6
DIY Pinterest Haasje #5
DIY Bloempotjes versieren #4
DIY Herinneringsbord 2015 #3
DIY Kersttafereel in een potje #2
DIY String Art #1

© Nobody ELSe

Reclame

28 reacties

  1. Ahh dit vind ik dus echt SUPERleuk!!! Ik zou ook graag zoiets willen maken! Weet alleen niet of mijn vriend het ziet zitten zoiets in huis te hebben, hij is totaaaal niet van de (kerst)versiering 😛

  2. Oh wauw wat leuk! Vorig jaar heb ik ook zoiets gemaakt en dit jaar zet ik hem gewoon weer neer. Het ziet er zo gezellig uit. De lichtgevende kerstbomen vind ik enorm gaaf, dus misschien dat ik daar nog voor ga kijken:-D

  3. Ik vind hem ontzetttend gaaf, heb er alleen weinig ruimte voor, hahaha Daarnaast, ben ik het nog steeds een beetje zat om dat allemaal te ruimen en dan weer neer te zetten. Ik ga wel genieten bij mijn ouders straks, die pakken elk jaar weer uit 😀

    X

  4. Dit is zo leuk! Ik ga ook even kijken naar nepsneeuw en de kerstboompjes bij de Action! Ik heb vorig jaar een hertje gekocht bij de Tiger, die kostte mij toen 3 euro 🙂

  5. Ow ow! Leuk, en tip: bij de kerstdecoraties bij Xenos en V&D zitten ook hertjes, als hangertje! Een klein hertje is maar 3 euro! Goedkoper! Je moet dan alleen het ophanglintje er even afknippen.
    Ik heb ze net gisteren gekocht en ik wilde er al zoiets mee doen. Ik had nog niet aan nepsneeuw gedacht, maar of dat een idee is met speelse katten… MIsschien doe ik wel iets met watten 🙂 Maar je hebt me wel geïnspireerd.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.