DIY #60: Cadeaukaartjes maken voor leuke activiteiten (Date cards), incl. gratis printable


Vandaag laat ik stap voor stap zien hoe je eigen cadeaukaartjes maakt waar je leuke dingen opschrijft om te doen. Ideaal om cadeau te geven met Valentijn! Deze kaartjes zijn leuk om cadeau te doen aan je partner, vriend(in) en/of kinderen. Deze kaartjes kan je maken voor het hele jaar door, maar ook voor een bepaalde periode, denk aan een vakantie.

Doel van de kaartjes

Op diverse kaartjes schrijf je een activiteit om te doen. Deze kaartjes geef je vervolgens cadeau. Het zijn dan een soort van waardebonnen. Je kunt deze beperken tot een vakantie, een bepaalde periode (zomer en kerst bijvoorbeeld), maar denk ook eens aan elke maand een leuke activiteit. Zo maak je zelf een persoonlijk cadeau en heb je tegelijkertijd steeds inspiratie voor leuke activiteiten samen.

Natuurlijk hoeven alle activiteiten niet veel geld te kosten, je kunt denken aan een avondje samen film kijken, een boswandeling, naar het strand, samen een iets lekkers koken, een taart bakken enzovoorts. Voor activiteiten op kaartjes voor kinderen kun je denken aan een hele middag films kijken, naar de speeltuin, een hele dag gamen, koekjes bakken, iets lekkers kopen bij een snoepwinkel enzovoorts.

Kaartjes maken

Print van de kaartjes
Voor het maken van de kaartjes heb ik twee verschillende gratis printables gemaakt die dienen als basis van de kaartjes. Eentje in kleur en een printable in zwart-wit voor mensen die alleen een zwart-wit printer hebben. Print de kaartjes uit. Snij of knip de kaartjes netjes uit het papier.
Kleur
Zwart-wit

Schrijven van de kaartjes
Tijd om de kaartjes te schrijven. Ik gebruik hiervoor een zwarte pen. Maar voor een nog kleurrijker effect zou je ook gekleurde gelpennen kunnen gebruiken. De kaartjes die ik heb gemaakt wil ik aan mijn vriend geven voor in onze vakantie. Ik organiseer dan de gewenste activiteit natuurlijk :-).

Kaartjes versieren
Om de kaartjes net nog iets extra te geven heb ik de kaartjes versiert. Hiervoor gebruikte ik een stickerboekje van de Action. Ik ben echt fan van de stickerboekjes van de Action. Ik gebruik deze erg vaak. Al eens eerder versierde ik er zelfgemaakte waardebonnen voor Valentijn mee en ik gebruik ze veel in mijn agenda. Vergeet ook de achterkant van de kaartjes niet om te versieren :-)!

Afwerking
De kaartjes kun je natuurlijk los geven of met een envelop erom. Ik koos ervoor om met een perforator gaatjes in de hoekjes van de kaartjes te maken en daardoor een sleutelhanger ring vast te maken. Zo blijven de kaartje netjes bij elkaar en kun je de gewenste cadeaukaart makkelijk uitscheuren voor gebruik :-).

Wie wil jij met zulke kaartjes verrassen?

Gerelateerde artikelen:

DIY #59: Vriendschapsarmbandjes maken met stap voor stap uitleg
DIY #58: Last minute winterse kerst stolp knutselen (ook leuk voor na de kerst)
DIY #57: Makkelijk en goedkoop een dieren traktatie maken (incl. gratis printable en patronen)
DIY #56: Mandala onderzetters maken
DIY #55: Kerst Rudolf bloempot
DIY #54: Slinger maken met ijsjes (incl. gratis printable hoorntjes)
DIY #53: Sleutelhangers maken met imitatieleer
DIY #52: Paint Pouring (Verf gieten), incl. filmpje

Meer DIY, klik hier >

De stickers in dit artikel heb ik gekregen.

© Nobody ELSe

Tags: , , , , , ,

11 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. Heidi schreef:

  Super leuk om te maken en dan te geven.
  Mijn probleem is dat ik soms tijd te kort heb om eens met iemand af te spreken. Tis der nog niet aan toegekomen om met mijn kleinere zus eens weg te gaan☺.

 2. Morgaine schreef:

  Als ik het dan nog weet, gaat nog wel even duren, hahaha mijn kleinzoon 😉

  X

 3. Skyblog schreef:

  Wat heb je leuke cadeau kaartjes gemaakt. Het ziet vrolijk uit. En goed idee van jou.

 4. Angelique schreef:

  Ziet er leuk uit zeg!

 5. Jenn schreef:

  Wat leuk gedaan!

 6. M.Th. schreef:

  Een heel origineel cadeau!

 7. Dat heb je leuk bedacht.. 🙂

 8. MarjonS schreef:

  Leuk idee zulke kaartjes!

 9. lifestylemommys schreef:

  Leuk zeg! Ik zou onze tweeling verrassen met deze kaartjes. Vooral nu ze kunnen lezen 😁

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top