DIY #42: Makkelijk je eigen stickers maken met de Action

Reclame


Met knutselen in mijn agenda en bullet journal, gebruik ik graag stickers met aquarel- of verfachtergrond. Vaak koop ik deze papierblokken en stickers. Maar zelf maken is natuurlijk leuker. In dit artikel laat ik verschillende manieren zien hoe je makkelijk en vooral goedkoop je eigen stickers maakt met knutselspullen van de Action.

Bij de Action kocht ik de volgende spullen:

Parelmoer waterverf, € 1,46
Action parelmoer verf review
Acrylspray set, € 1,74
Zelf stickers maken Action acryl spray verf
Blanco stickers, 2 versies kleine en grote rechthoekjes, € 0,29 per stuk, rond 4 cm, € 0,79
Action stickervellen Office
Verder gebruikte ik nog een bordje, glas voor water en een kwast. Kleurpotloden, stempels, stempelinkt en diverse gelpennen gebruikte ik om de stickers te versieren, maar dit is naar eigen inzicht.

Stickers maken met Action Parelmoer waterverf

Als eerste deed ik een kleurentest op gewoon aquarelpapier. Zo kon ik goed zien welke kleuren mooi zijn en goed bij elkaar passen. Alle kleuren hebben een mooi pigment. Alleen de witte kleur zie je op wit natuurlijk niet zo goed ;-).
Stickers maken action parelmoer verf review

In het begin was ik een beetje sceptisch over het parelmoereffect, maar je ziet het echt goed!
Action parelmoer verf

Advertentie

Als eerste beschilderde ik verschillende blanco rechthoekige stickers met verschillende kleuren waterverf. Ook koos ik ervoor om sommige stickers helemaal te kleuren en sommige alleen in het midden. Ik heb alles daarna rustig laten drogen.
DIY stickers maken budget Action

Na het drogen zag ik vooral bij de sticker die niet helemaal beschilderd waren dat ze loslieten van het stickervel. Dit komt natuurlijk omdat het papier door het water wat uitzet of krimpt en op droge stukken sticker niet. De stickers plakte bij mij daarna nog prima (al zou ik ze wel snel gebruiken, de plaklaag wordt natuurlijk wel minder). Toch was ik hier toch niet zo blij mee, want bewaren van de stickers is zo toch lastig.
DIY stickers maken aquarel

Gelukkig had ik nog een kans met de blanco ronde stickers. Deze vellen zijn helemaal bedekt met stickerpapier waarbij de stickers zijn uitgesneden. Dit ging gelukkig wel goed.

Ik maakte één versie met één laagje parelmoer verf, twee laagjes parelmoer verf, twee verschillende kleuren verf en een versie met alleen in het midden van de sticker. Ik ben hier wel blij mee.
action stickervel aquarel

Zelf stickers maken Action aquarelverf

Stickers maken aquarel

Advertentie

Aquarel verf mengen stickers

Action spray verf

Met de acrylspray verf leek het mij ook echt leuk om stickers mee te maken. Super makkelijk ook, sprayen en klaar! Ik legde de vellen met blanco ronde stickers op een ondergrond die vies mag worden. Ik spuit met deze spray het liefst buiten. Ons gras heeft nu 6 kleuren ;-). Ik drukte een paar keer op de spuitkop, pakte een andere kleur en herhaalde dit naar wens. Laten drogen en klaar!
Stickers maken met spay verf action

Action stickers maken spray paint

Stickers versieren

Je kunt de stickers natuurlijk zo gebruiken maar je kunt zo ook nog extra versieren.

Algemene stickers met quote
Algemene stickers komen altijd van pas. Ik maakte 8 verschillende stickers met een quote. Deze stickers kan ik later gebruiken met kaarten maken of in mijn bullet journal.

Ik gebruikte een zwarte en witte gelpen. Niet alle stickers zijn even goed gelukt. Normaal maak ik eerst een schets met potlood maar op verf kun je niet goed gummen. Dus alles heb ik uit de hand gedaan.
Stickers zelf make handlettering
Herfst stickers
Rond deze tijd komen sticker met egels natuurlijk goed van pas. De stempels van de egeltjes komen van AliExpress. Ik heb Memento watervaste stempelinkt gebruikt. Hier werk ik graag mee. Als laatste heb ik de stickers ingekleurd met potlood.
Zelf stickers maken Action herfst

Advertentie

Winter stickers
Omdat ik graag vooruit werk met thema’s voor mijn bullet journal maakte ik alvast winter stickers. Dan heb ik al wat losse onderdelen als januari eraan komt… als ik de stickers nog vind passen bij het thema. Ik wil nog wel eens wisselen qua thema op het laatste moment. Maar dan kan ik de stickers vast ergens anders voor gebruiken :-).

De bovenste vier stickers heb ik gemaakt met clear stamps die ik kocht bij AliExpress. De onderste vier stickers heb ik met een zwarte en witte gelpen een handlettering variant gemaakt.
Budgettip DIY stickers maken Action

Lijkt het jou leuk om je eigen stickers te maken?

Gerelateerde artikelen:

DIY #41: Sinterklaas versiering, sinterklaas krans
DIY #40: Boekenlegger en paginamarkeerder maken
DIY #39: Maak je eigen cadeaulabels kerst, incl. gratis printables
DIY #38: Je eigen kerststolp maken
DIY #37: Zelf cadeaudoosjes maken, Beterschap #3
DIY #36: Zelf cadeaudoosjes maken #2
DIY #35: een miniatuur tuin maken #2
DIY #34: Bloempotjes verven Lente
DIY #33: Bloempotjes verven Winter

Meer DIY, klik hier >

© Nobody ELSe

19 reacties

 1. Leuk deze stickers. Ga het zeker proberen.
  Maar de ronde stickers zijn bij de action uit het assortiment gehaald zei men mij , in de action. Ik had er net nog de laatste gescoord.

 2. Ik moet bekennen dat ik het net leuk vind dat het met allemaal betaalbare spulletjes gemaakt is, het bewijs dat je daar ook leuke en mooie dingen mee kan maken. Dit maakt de drempel net iets lager vind ik om ook lekker creatief te zijn.

 3. Dit ken ik natuurlijk allemaal voor op mijn werk… maar zelf… nee… dan ga ik toch voor meer pro spullen, en ja ik heb dus parelmoer, en geloof mij, dat haalt het niet bij wat ik hier zie 😉 Maar oke, een potje kost dan ook wel 20 euro per stuk wat ik hier heb staan en ik snap dat je dat niet zomaar aankoopt…

  X

  1. De prijzen van de Action zijn gewoon fijn om veel te kunnen proberen :-). Ik geloof wel dat duurdere meeken beter zijn, gelukkig maar ;-).

 4. Wat ontzettend leuk gedaan! Die sprayverf geeft echt een leuk effect zo. Ik heb die sprayverf ook nog staan en ben nu meteen geïnspireerd om die ook eens te gaan gebruiken 🙂

 5. Super gaaf! Jouw stickers zijn zo leuk geworden ? De verfspray en de stickers heb ik enkele maanden geleden gekocht voor hetzelfde maar ik was nog niet begonnen door de drukte. Ik heb de verfspray gebruikt om de uitnodigingen te maken voor de verjaardag van de tweeling. Alleen de ronde stickers heb ik tot nu toe nog nooit kunnen vinden bij action. Dus ik ga proberen, maar weet niet of dat kan, om de rechthoekige door de cuttlebug te doen met een van de kleinere ronde stansmallen.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.