DIY #41: Sinterklaas versiering, sinterklaas krans

DIY Sinterklaas krans knutselen vilt uitleg
Reclame

DIY Sinterklaas krans knutselen vilt uitleg
Het huis versieren voor Sinterklaas vind ik altijd erg gezellig. Dit jaar heb ik een krans met vilten sinterklaas figuurtjes gemaakt. In dit artikel laat ik stap voor stap zien hoe je ook zo’n sinterklaas krans kunt maken :-). De krans is makkelijk te maken, maar kost wel wat tijd door de vele viltenfiguurtjes.

Aan de slag met het maken van je eigen sinterklaas krans

Allereerst kocht ik een krans. Ik kocht mijn strokrans bij de Action voor € 0,85. Stro vond ik wel passen bij Sinterklaas. Maar je zou ook een piepschuim cirkel kunnen gebruiken. Deze zou ik dan wel bekleden met stof :-).
Sinterklaas krans strokrans Action
Daarna maakte ik sinterklaas, Ozosnel (Amerigo) en een paar pietjes van vilt. Deze sint, het paard Ozosnel (Amerigo) en pietjes kun je ook maken door mijn eerder tutorials te bekijken, deze zijn inclusief gratis uitleg en zelfgetekende patronen :-).
Sinterklaas krans vilt amerigo pietjes sint
Natuurlijk moest de krans nog iets meer aangekleed worden en maakte ik nog extra simpele cadeautjes, een paar muiters, een staf, een paar pieten mutsjes en een paar wortels. In de staf deed ik wel een dun ijzerdraadje voor de stevigheid.
Sinterklaas krans staf cadeautjes muts mijter vilt
Daarna heb ik alles op de krans vastgemaakt. Dit deed ik met lijm uit een lijmpistool. Voor EXTRA versiering kun je nog kiezen om pepernoten en sinterklaassnoep op de krans te plakken. Maar ik wil de krans ook volgend jaar gebruiken dus heb geen dingen gebruikt die kunnen bederven. Om de krans op te hangen heb ik er ook nog een lint aan vastgemaakt. Hoe je een strik maakt, kun je zien in een eerdere tutorial “strikje maken”, in plaats van een vork gebruikte ik 4 vingers :-). Zo wordt de strik een stuk groter. En dit is dan het eindresultaat geworden!

Wat vind je van mijn DIY sinterklaas Krans?
Tutorial Sinterklaas krans DIY voorbeeld vilt

Wil je nog meer knutselen in het thema Sinterklaas?

Kijk dan in mijn overzicht van sinterklaas artikelen.
overzicht sinterklaas artikelen

Gerelateerde artikelen:

Advertentie

DIY #40: Boekenlegger en paginamarkeerder maken
DIY #39: Maak je eigen cadeaulabels kerst, incl. gratis printables
DIY #38: Je eigen kerststolp maken
DIY #37: Zelf cadeaudoosjes maken, Beterschap #3
DIY #36: Zelf cadeaudoosjes maken #2
DIY #35: een miniatuur tuin maken #2
DIY #34: Bloempotjes verven Lente
DIY #33: Bloempotjes verven Winter

Meer DIY, klik hier >

© Nobody ELSe

8 reacties

  1. Je kunt er met gemak schuimpjes op decoreren, die worden beton en blijven ‘goed’ als decoratie, dus ik zeg DOEN!

    Het is erg leuk geworden in elk geval, wie weet ga ik ook ooit zoiets maken nu ook wij weer Sint vieren de komende jaren 😉

    X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.