DIY #36: Zelf cadeaudoosjes maken #2

Zelf cadeaudoosjes maken DIY gratis patroon
Reclame

Zelf cadeaudoosjes maken DIY gratis patroon
Een tijd geleden plaatste ik al eens een artikel waarin ik liet zien hoe je je eigen cadeaudoosjes maakt. Voor dit artikel van vandaag heb ik zelf een cadeaudoosje getekend, wat je gratis kunt downloaden en printen. Ik laat ook zie hoe je dit doosje knutselt en versiert. Het cadeaudoosje is geschikt voor kleine cadeautjes of bijvoorbeeld geld.

Zelf cadeaudoosjes maken

Benodigdheden:
Gratis patroon cadeaudoosje
– Printer
– Dikker A4 papier (ongeveer 160 grams)
– Stanleymes
– IJzeren liniaal
– Lijm / dubbelzijdige tape / pritt
– Vrije materiaalkeuze om het doosje te versieren. Ik gebruik een 3D stansblok (zie shoplog Action), foam tape, washi tape, clear stamps/stempels en stiften.

1. Als eerste download je het gratis patroon van het doosje. Deze heb ik zelf getekend en is gewoon een simpel rechthoekig doosje.
Patroon cadeaudoosje printen gratis
2. Print het patroon op papier naar wens. Ik zou wel wat dikker papier gebruiken, dat maakt het doosje steviger.
3. Snij nu het doosje uit het papier. Dit zijn de blauwe lijnen op het patroon (op de foto zijn de lijnen zwart, ik heb alleen een zwart-wit printer 😉 ).
Zelf cadeaudoosjes maken DIY uitsnijden
4. De gestippelde roze lijnen zijn de vouwlijnen. Ga met het stanleymes heel zachtjes over die lijntjes. Zorg dat je het papier niet doorsnijdt! Vouw het doosje zo, dat de geprinte lijnen aan de binnenkant zitten. Zet het doosje nog niet in elkaar. Door de vouwlijnen kun je nu goed zien wat de voorkant en zijkanten zijn van het doosje. Dit is makkelijker als je het doosje gaat versieren.
Cadeaudoosjes maken DIY doosje gevouwen

Wil je je cadeaudoosje niet versieren ga dan gelijk naar stap 6.

5. Het cadeaudoosje versieren

Cadeaudoosje versieren met 3d stanspapier
Dit is een makkelijke manier om je doosje te versieren. Ik kocht bij de Action een 3D stansblok met 22 vellen met gestanste afbeeldingen, dus die hoeft je niet eens te knippen… (Nou ja, als ze goed gestanst waren, helaas heb ik er toch nog veel moeten uitsnijden 😉 ).

Advertentie

Als eerste heb ik twee leuke 3D afbeeldingen gekozen, en deze uit het boek gehaald. Vervolgens heb ik deze afbeeldingen met foam tape 3D gemaakt. Op de voorkant van de doosjes heb ik deze afbeelding geplakt. De zijkanten van het eerste doosje heb ik versiert met washi tape. Dat is toch super simpel en het resultaat is toch super vrolijk :-)?
Cadeaudoosjes maken DIY 3D stansvellen action

Cadeaudoosje versieren met stempels
Je kunt het cadeaudoosje ook versieren door er van alles op te stempelen. Ik heb gekozen om clear stamps te gebruiken omdat je deze makkelijk precies op de juiste plek kunt stempelen. Maar je kunt ook gewone stempels gebruiken. Het eerste doosje heb ik alleen gestempeld. Het tweede doosje heb ik de stempel na het afdrukken ingekleurd.
Zelf cadeaudoosjes versieren DIY stempels

6. Lijm het doosje in elkaar. Je standaard blanco doosje is klaar.

Wie zou jij graag willen verrassen met een zelf gemaakt cadeaudoosje?

Gerelateerde artikelen:

DIY #35: een miniatuur tuin maken #2
DIY #34: Bloempotjes verven Lente
DIY #33: Bloempotjes verven Winter
DIY #32: last-minute kerstcadeau / kerstversiering
DIY #31: Tafeldecoratie speciaal voor kerst
DIY #30: Een kerstkussen maken
DIY #29: Sinterklaas Surprise
DIY #28: Het maken van je eigen schilderij voor kerst
DIY #27: Sinterklaas versiering Slinger
DIY #26: Eigen lettertype maken

Meer DIY, klik hier >

© Nobody ELSe

13 reacties

  1. Jouw doosjes zijn echt heel schattig geworden, ik ga ze zelf een keer namaken om verjaardagscadeaus van mijn dochters in te verpakken. Stevig karton heb ik nog wel in huis. Ik ga er een leuk motief op schilderen! Ik kijk er al naar uit om de cadeaus te geven!

  2. Ik zag ze al voorbij komen, erg lief en schattig, maar zoveel tijd erin steken doe ik dan weer niet. Wie zou ik het geven, mijn familie natuurlijk, moet het wel passen, meestal zijn mijn cadeaus wel wat groter en passen niet in dit doosje, hahaha

    X

  3. Wat een superleuke doosjes en een heel handig patroon! Ik wist niet dat ze bij Action zulke leuke stansvellen hebben. Als ik dat gisteren bij mijn bezoekje aan Action had geweten… 😉

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.