DIY #37: Zelf cadeaudoosjes maken, Beterschap #3

DIY Cadeaudoosje maken beterschap griep
Reclame

DIY Cadeaudoosje maken beterschap griep
Cadeaudoosjes vind ik erg leuk om zelf te maken en te versieren. In een eerder artikel maakte ik algemene cadeaudoosjes op verschillende manieren. Vandaag laat ik stap voor stap zien hoe je een cadeaudoosje maakt voor een pakje zakdoekjes. Natuurlijk weer met gratis patroon. Dit doosje is ideaal om te geven als je op ziekenbezoek gaat als iemand de griep heeft. Want zeg nu zelf, niemand wordt toch beter van een saai zakdoekjes pakje :-).

Benodigdheden voor cadeaudoosje beterschapswens

  • Printer om patroon te printen
  • gratis patroon cadeaudoosje, klik hier voor het gratis patroon
  • Dik papier, ik gebruik kraft papier
  • Dubbelzijdige tape
  • Stanleymes
  • IJzeren liniaal
  • Knutselspullen om de doosjes te versieren. Ik gebruik 3D plaatjes (Action), zwarte fineliner, stempels, stiften en stickers
  • En natuurlijk een pakje met zakdoekjes. Ik kocht kleenex maar de zakdoekjes van de Lidl passen sowieso ook.

Aan de slag met het maken van je eigen cadeaudoosje

1. Print het patroon op ware grootte. Ware grootte is belangrijk anders past het cadeaudoosje straks niet om het pakje met zakdoekjes.
2. Snij het patroon netjes uit het papier. Gebruik hiervoor de blauwe lijntjes.
3. Ga nu met je stanleymes voorzichtig over de roze stippellijnen. Snij het papier niet door, maar ril het papier zodat er een vouwlijntjes ontstaat. Hierdoor vouwt het cadeaudoosjes straks makkelijker.
4. Vouw het doosje maar plak deze nog niet in elkaar. Eerst ga je het doosje versieren. Door het doosje alvast voor te vouwen zie je goed wat de voor-, zij- en achterkant is.
5. Versier het cadeaudoosje naar wens. Ik laat 4 verschillende cadeaudoosjes zien die ik zelf heb versiert. Dit om je te inspireren :-).

Cadeaudoosje versieren met 3D plaatjes

Een super makkelijke en vrolijke manier om je doosje te versieren is door deze te versieren met 3D plaatjes. Ik kocht bij de Action een boek met verschillende plaatsje en koos een geschikte uit.
DIY Cadeaudoosje Beterschap-Beterschapskaart 3D plaatjes Action

Cadeaudoosje versieren door te handletteren

Al een tijdje oefen ik met handlettering deel 1 en deel 2. Ik vind dit erg leuk om te doen. Daarom maakt ik ook een cadeaudoosje met handlettering.
DIY-Cadeaudoosje Beterschap Beterschapskaart handletteren

Cadeaudoosje versieren met stempels

Advertentie

Een cadeaudoosje kun je ook makkelijk en snel versieren met stempels. Ik gebruik clear stamps omdat je deze makkelijk nauwkeurig kunt stempelen. De stempelafdrukken heb ik daarna ingekleurd met stiften.
DIY Cadeaudoosje Beterschap Beterschapskaart stempels versieren

Cadeaudoosje versieren met kinderen

Kinderen vinden het vaak ook leuk om te knutselen. Daarom zou je kinderen ook een cadeaudoosje kunnen laten versieren. Een makkelijke manier is om dit met vrolijke stickers te doen :-). Ik koos voor lieve stickers met veel fruit :-).
DIY Cadeaudoosje Beterschap Beterschapskaart stickers kinderen

6. Plak het doosje in elkaar. Doe dubbelzijdige tape op de lange plakrand en plak de uiteinden aan elkaar. De onderkant van het doosje kun je er nu zo invouwen.

TIP! Als je alleen de lange zijdes aan elkaar plakt en het doosje nog niet in elkaar vouwt, kun je het doosjes ook opsturen als beterschapskaart. Let wel op dat je doosje niet te zwaar is, helaas zit je wel al gauw aan de 2 postzegels.

Zou je het leuk vinden om zo’n doosje te krijgen als je de griep hebt?

Gerelateerde artikelen:

DIY #36: Zelf cadeaudoosjes maken #2
DIY #35: een miniatuur tuin maken #2
DIY #34: Bloempotjes verven Lente
DIY #33: Bloempotjes verven Winter
DIY #32: last-minute kerstcadeau / kerstversiering
DIY #31: Tafeldecoratie speciaal voor kerst
DIY #30: Een kerstkussen maken
DIY #29: Sinterklaas Surprise
DIY #28: Het maken van je eigen schilderij voor kerst
DIY #27: Sinterklaas versiering Slinger

Meer DIY, klik hier >

© Nobody ELSe

18 reacties

  1. Dit is echt een leuk idee. Je hebt zo vaak leuke en simpele ideeën. Ik zou dit in ieder geval erg leuk vinden om te krijgen. Een leuk gebaar als je wat snotterig bent.

  2. Wat een onwijs leuk idee! Hier maak je volgens mij iedere ontvanger heel blij mee. Leuk om te zien hoe je op verschillende manieren de doosjes hebt versierd.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.