Reclame

Experimenteren met aquarelverf

experimenteren met aquarelverf
Reclame

experimenteren met aquarelverf
De laatste tijd zie ik overal van die prachtige achtergronden en tekeningen gemaakt met aquarelverf. Dit leek me ook wel eens leuk om te proberen. Vroeg deed ik wel eens aquarellen, dus het werd tijd om mijn aquarelverf en aquarelpapier blokken er weer eens bij te pakken :-). Tijd om te gaan experimenteren!

Tekenen en schilderen, een haat-liefdeverhouding

Van jongs af aan teken en schilder ik al graag. Helaas heb ik er niet echt en talent voor ;-). Vaak eindigde een teken- of schildersessie toch in een teleurstelling. De perfectionist komt dan in me naar boven en dan ben ik niet gauw tevreden. Om nu niet in dezelfde valkuil te vallen had ik me voorgenomen om gewoon te gaan experimenteren en gewoon te zien wat er gaat gebeuren. Op youtube heb ik wel eerst wat filmpjes gekeken voor inspiratie, En daarna ging ik lekker aan de slag.

Mijn geschilderde aquarellen

Tijd om mijn aquarel experimenten met je te delen :-).

Advertentie

Galaxy
Als eerste ben ik een heelal gaan maken. Deze ben ik al zo vaak tegen gekomen op internet dat ik dit zelf heel graag eens wilde proberen.
aquarel galaxy

aquarel galaxy

Boom
Op youtube kwam ik een filmpje tegen hoe je een boom met aquarelverf maakt. dat zag er makkelijker uit dan het was ;-).
boom aquarel

Patronen
Een patroon maken leek me ook wel een leuk experiment! Lekker vrolijk!
patroon confetti aquarel

patroon confetti aquarel

Advertentie

Achtergrond
Als laatste maakte ik nog een paar aquarel achtergronden. Deze wil ik nog een keertje gebruiken voor andere projecten.
aquarel achtergrond

aquarel achtergronden

De weg er naar toe of het resultaat?

Niet alles is geslaagd, maar he, het was een experiment :-). Ik heb echt veel plezier beleefd aan het schilderen en daar gaat het toch om. Met een paar aquarellen ben ik ook wel echt blij. Ik ga sommige aquarellen nog wel gebruiken voor andere projecten, denk als achtergrond onder een tekst of als achtergrond voor kaarten. Misschien ga ik binnenkort wel weer aan de slag met aquarelverf! Al met al was het dus een geslaagd experiment.

Schilder of teken jij graag?

© Nobody ELSe

Reclame

24 reacties

 1. Schilderen en tekenen is niet zo aan mij besteed, maar jij hebt hele mooie werkjes gemaakt zeg! Die achtergronden zijn ook leuk geworden, leuk om een kaart o.i.d mee te maken!

 2. Op jouw vraag hoe ik niet te antwoord natuurlijk, dat weet je al, maar weer je wat zo apart is? Met aquarel kom ik niet zo goed uit de voeten dat is niet mijn discipline, hahahaha en jij laat hier even wat zien en ik denk… wowwwwwwwwwwwwwww en youtube, daar had ik nog niet aan gedacht!

  Misschien dat maar eens doen met aquarel dan…

  X

 3. Ik schilderen met gewone acryl verf. Maar het lijkt me ook super leuk om een keertje met aquarel aan de slag te gaan. Je hebt echt mooie dingen gemaakt!

 4. Ik ben helemaal wild van die roze boom! Die vind ik echt schitterend en zou ik heus zo aan de muur hangen!

  Mijn schoonmoeder maakte vroeger ook veel aquarellen. Zelf bak ik er helaas niet zoveel van.

 5. Ik denk dat schilderen soms wordt onderschat. Ik had ook 3 jaar in de klas gezeten waar veel hier over werdgeleerd. Talent heb ik niet, mijn beste vriendin wel en ik leer veel van haar. Sommige vind ik erg mooi zeker de kleuren dat je gebruikt. Ik ben benieuwd waar je mee gaat werken. 🙂

 6. De boom is erg mooi geworden. Een foto ervan maken, af laten drukken op glas, mooi voor aan de muur!
  Een mooi foto maken is jou ook wel toevertrouwd!

 7. Ik teken en schilder ook heel graag maar ben ook zeker geen natuur talent. Wat ik wel merk is dat als ik het veel doe wel verbetering zie.

 8. Door blijven gaan! Tekenen is een kwestie van oefenen en ‘fouten’ durven maken. Want daar leer je van. Die boom is heel mooi, trouwens 🙂
  Kijk ook eens op deviantArt, daar staan vaak ook leuke tutorials en ideetjes.

 9. Ziet er mooi uit, vooral die galaxy!
  Het lijkt me ook leuk om te doen, maar ik kan nog niet eens een cirkel of vierkant tekenen dus dat houdt me altijd een beetje tegen

 10. De boom is echt prachtig geworden. Hoe vaker je het doet hoe beter je erin wordt en met jouw skills komt dat echt goed hoor 🙂

 11. Prachtig! Ik heb het vroeger ook gedaan en nog talloze tekeningen/portretten liggen. Ik heb járen getekend maar nu helaas niet echt ruimte voor om dingen te laten liggen. In onze toekomstige nieuwe woning ben ik zeker van plan het weer op te pakken. Heb een hele verhuisdoos vol met teken/schilderspullen<3

 12. Mooi gemaakt zeg! Ik vind het leuk om te doen maar ik heb echt 0 talent hiervoor haha dus meestal ziet het er niet uit 🙂

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.