Fotografie: Makkelijk je eigen fotostudio voor thuis maken

Fotografie eigen studio maken makkelijk budget
Helaas is de zomer weer ten einde en komen de donkere dagen er weer aan. Dit betekent dat het maken van foto’s steeds moeilijker wordt. Vandaag laat ik zien hoe ik het probleem van weinig licht heb opgelost. Ik maakte namelijk mijn eigen fotostudio voor thuis. Natuurlijk vertel ik ook hoe ik deze maakte.

Je eigen fotostudio maken

Als eerste maakte ik twee planken aan elkaar met schanieren. Mijn planken zijn wit en komen van IKEA. Deze hadden we nog over… te veel besteld. Dus dat kwam nu mooi uit.
Fotostudio maken makkelijk 1 planken boren
Ik heb gekozen voor schanieren zodat de planken ook nog makkelijk kunnen worden opgeruimd. Al is het wel de bedoeling dat in mijn geval de studio gewoon blijft staan.
Fotostudio maken makkelijk schanieren opbergen
De twee planken die aan elkaar zijn gemaakt, heb ik op een tafeltje geplaatst.
Fotostudio maken makkelijk fototafel
De rand waar de twee planken aan elkaar zitten is heel goed te zien. Dit heb ik opgelost door en groot wit vel papier vast te maken met klemmen. Zo zie je straks geen rand meer op de foto. De klemmen kocht ik bij een bouwmarkt en het vel papier komt van een hobbywinkel.
Fotostudio maken makkelijk papier klemmen

Het eindresultaat van mijn eigen gemaakte fotostudio

Zonder studiolampen en een statief zou je zo ook al foto’s kunnen maken overdag. Toch maak ik graag ’s avonds foto’s en heb ik ervoor gekozen om daglichtlampen te kopen. Mijn studiolampen zijn van bol.com (Foto Studio Softbox Kit 2x 70 W) en kostte ongeveer € 150,-. en bevallen heel goed. Het fijne aan deze lampen is dat ze worden geleverd met een softbox er omheen. Dat maakt het licht zachter.

En dit is dat het eindresultaat :-). De komende winter kan ik lekker aan de slag met mijn eigen studio.
Fotostudio maken makkelijk daglicht studio verlichting

Is een eigen fotostudio in huis ook iets voor jou?

lijn

Gerelateerde artikelen:

Fotografie: Onder- en overbelichten van een foto
Fotografie: Tips voor Instagram
Fotografie: Regel van derden
Fotografie: Diafragma, spelen met scherptediepte
Fotografie: Sluitertijd, spelen met beweging
Tips voor het maken van een fotoalbum
Fotografie: ☼ Tips voor je vakantiefoto’s ☼

© Nobody ELSe

Tags: , , , , , , , , ,

25 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. Morgaine schreef:

  Helaas zitten er toch weer kosten aan verbonden van in elk geval de lampen, hahahaha mocht ik het ooit hebben dan vast en zeker wel denk ik 😉 Nu laat ik het om stillevens te maken tegelijk mijn omslagdoeken lenen zich lastig dan, of ik moet daar weer een paspop bij verzinnen of zo… lol…

  Ik had denk ik voor de achtergrond lakens genomen, zo kun je ook nog afwisslen in keurstelling van achtergrond, kan nu ook natuurlijk.

  X

 2. Inge schreef:

  Handig die platen met scharnieren! Het blijft toch wel een gedoetje vind ik hoor, zo’n mobiele fotostudio. Ik heb wel softboxen, maar ik gebruik ze nooit. Ik vind mijn foto’s bij natuurlijk licht veel mooier (of vind mijn foto’s met de softboxen te nep).

 3. Lifebyjess schreef:

  Goed idee zeg! Ik ben wel benieuwd naar de foto die je hebt gemaakt hoe die is geworden.

 4. Jacqueline schreef:

  Handig zeg! Je brengt me op een idee ook: ik denk dat ik prima zo’n vel papier op mijn flipperkast kan bevestigen. Nu de lampen nog. 😉

 5. Leuke tips Els ☻ hier kan ik echt iets mee. Dankjewel voor het delen ☻

 6. Rebecca Denise schreef:

  Ohhh maar dit is echt ontzettend handig zeg! Ik ga mijn paps lief aankijken en dit artikeltje even doorsturen hahah

 7. Simone schreef:

  Wat een fijne tip! Ik ga hem even onthouden 🙂

 8. Evelyne schreef:

  Ik heb een mini-softbox, ook heel handig. Ik ben nl niet zo handig in die dingen. Geef mij maar een kant en klare box 😉

 9. Sophie schreef:

  Zo’n mooie fotostudio gewoon thuis, lijkt me ideaal! Ik zit nu eigenlijk al dat de foto’s weer in het weekend gemaakt moeten worden. Dit is echt een goede oplossing!

 10. Cindy schreef:

  Dat ziet er heel profi uit hoor. Heb 1 lamp met softbox en een daglichtlamp tafelmodel. Door ruimtegebrek zou ik zoiets als jij hebt niet eens kwijt kunnen.

 11. Sheila schreef:

  Heel leuk om te zien hoe jij je eigen mini studio hebt gemaakt!

 12. Super handige en makkelijke tip. Thanks voor het delen!

 13. kool-family schreef:

  Super! Voor mij wel iets te veel werk voor de paar keer dat ik het nodig heb…

 14. Lodi schreef:

  Wat gaaf gedaan! Als ik toch de ruimte zou hebben zou ik het wel weten!

 15. Yolanda schreef:

  Mooie foto studio! Ik heb 1 daglichtlamp, maar 2 zoals jij hebt is handiger en beter. Bedankt voor de tip!

 16. Ah leuk…
  Ik heb een mini foto box sinds een paar weken. Ideaal voor kleine paddenstoelfiguurtjes 😉
  Maar voor grotere dingen kan dit veel beter.

  • Els schreef:

   Mini box is ook handig, maar ik fotografeer vaak grotere dingen, vandaag toch voor de oplossing gekozen :-). Het past ook net in het washok ;-).

 17. misseagles schreef:

  Super fijn! Het is dus dat wij echt geen ruimte hebben om zoiets te laten staan anders had ik het ook wel wat gevonden. Ik heb nu een rolgordijn die ik gebruik en over een stoel heen hang. Maar dat heb ik pas sinds kort en daar maak ik dan Milo zijn foto’s mee. Of ja, sommige dan. Vind het altijd teveel werk om op te zetten haha!

 18. Romy schreef:

  Wat handig zeg, zo’n eigen fotostudio! Zeker ideaal voor in de winter als je na 4 uur geen mooie foto’s meer kunt maken. Ik zit er ook aan te denken om eens daglichtlampen te kopen, maar vind ze ook helaas erg prijzig.

 19. Carolien schreef:

  Wat leuk en handig! Moet ook maar eens gaan denken aan daglicht lampen. Vind ze alleen ze prijzig!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top