Fotografie: Makkelijk je eigen fotostudio voor thuis maken

25 Responses

 1. Morgaine schreef:

  Helaas zitten er toch weer kosten aan verbonden van in elk geval de lampen, hahahaha mocht ik het ooit hebben dan vast en zeker wel denk ik 😉 Nu laat ik het om stillevens te maken tegelijk mijn omslagdoeken lenen zich lastig dan, of ik moet daar weer een paspop bij verzinnen of zo… lol…

  Ik had denk ik voor de achtergrond lakens genomen, zo kun je ook nog afwisslen in keurstelling van achtergrond, kan nu ook natuurlijk.

  X

 2. Inge schreef:

  Handig die platen met scharnieren! Het blijft toch wel een gedoetje vind ik hoor, zo’n mobiele fotostudio. Ik heb wel softboxen, maar ik gebruik ze nooit. Ik vind mijn foto’s bij natuurlijk licht veel mooier (of vind mijn foto’s met de softboxen te nep).

 3. Lifebyjess schreef:

  Goed idee zeg! Ik ben wel benieuwd naar de foto die je hebt gemaakt hoe die is geworden.

 4. Jacqueline schreef:

  Handig zeg! Je brengt me op een idee ook: ik denk dat ik prima zo’n vel papier op mijn flipperkast kan bevestigen. Nu de lampen nog. ?

 5. Leuke tips Els ☻ hier kan ik echt iets mee. Dankjewel voor het delen ☻

 6. Rebecca Denise schreef:

  Ohhh maar dit is echt ontzettend handig zeg! Ik ga mijn paps lief aankijken en dit artikeltje even doorsturen hahah

 7. Simone schreef:

  Wat een fijne tip! Ik ga hem even onthouden 🙂

 8. Evelyne schreef:

  Ik heb een mini-softbox, ook heel handig. Ik ben nl niet zo handig in die dingen. Geef mij maar een kant en klare box 😉

 9. Sophie schreef:

  Zo’n mooie fotostudio gewoon thuis, lijkt me ideaal! Ik zit nu eigenlijk al dat de foto’s weer in het weekend gemaakt moeten worden. Dit is echt een goede oplossing!

 10. Cindy schreef:

  Dat ziet er heel profi uit hoor. Heb 1 lamp met softbox en een daglichtlamp tafelmodel. Door ruimtegebrek zou ik zoiets als jij hebt niet eens kwijt kunnen.

 11. Sheila schreef:

  Heel leuk om te zien hoe jij je eigen mini studio hebt gemaakt!

 12. Super handige en makkelijke tip. Thanks voor het delen!

 13. kool-family schreef:

  Super! Voor mij wel iets te veel werk voor de paar keer dat ik het nodig heb…

 14. Lodi schreef:

  Wat gaaf gedaan! Als ik toch de ruimte zou hebben zou ik het wel weten!

 15. Yolanda schreef:

  Mooie foto studio! Ik heb 1 daglichtlamp, maar 2 zoals jij hebt is handiger en beter. Bedankt voor de tip!

 16. Ah leuk…
  Ik heb een mini foto box sinds een paar weken. Ideaal voor kleine paddenstoelfiguurtjes ?
  Maar voor grotere dingen kan dit veel beter.

  • Els schreef:

   Mini box is ook handig, maar ik fotografeer vaak grotere dingen, vandaag toch voor de oplossing gekozen :-). Het past ook net in het washok ;-).

 17. misseagles schreef:

  Super fijn! Het is dus dat wij echt geen ruimte hebben om zoiets te laten staan anders had ik het ook wel wat gevonden. Ik heb nu een rolgordijn die ik gebruik en over een stoel heen hang. Maar dat heb ik pas sinds kort en daar maak ik dan Milo zijn foto’s mee. Of ja, sommige dan. Vind het altijd teveel werk om op te zetten haha!

 18. Romy schreef:

  Wat handig zeg, zo’n eigen fotostudio! Zeker ideaal voor in de winter als je na 4 uur geen mooie foto’s meer kunt maken. Ik zit er ook aan te denken om eens daglichtlampen te kopen, maar vind ze ook helaas erg prijzig.

 19. Carolien schreef:

  Wat leuk en handig! Moet ook maar eens gaan denken aan daglicht lampen. Vind ze alleen ze prijzig!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.