Fotografie: Project Tilburg 2008

Project Tilburg
Ja, ik weet het… Soms heb ik rare ideeën. Het project Tilburg 2008 is daar zo’n voorbeeld van.

Project Tilburg is een project dat is ontstaan uit de passie voor Tilburg en de verandering in het straatbeeld in verloop der jaren. Om deze twee passies te combineren (of eigenlijk beter gezegd drie, als je fotografie ook mee telt) had ik in 2008 bedacht om alle straten van Tilburg te gaan fotograferen. En niet alleen bedacht, ook echt gedaan! Elke straat ging ik af op mijn fiets en legde ik vast met een plattegrond in de ene hand en mijn camera in de andere hand. Ik tekende elke straat die ik had gefotografeerd af. Alle oranje straten heb ik gefotografeerd. Ik heb echt uren en uren rondgefietst.

Sfeerfoto plattegrond
lijn
lijn

1732 foto’s

Ik heb toen ik de foto’s maakte vooral gelet om er zoveel mogelijk onderwerpen op te zetten, bijvoorbeeld graafmachines, boten, brievenbussen, auto’s enz. Als je de foto’s stuk voor stuk bekijkt zijn het geen bijzondere foto’s om te zien. Maar samen vormen ze een geheel. Mijn uiteindelijke collectie foto’s bestaat uit 1732 foto’s van 1732 verschillende straten in Tilburg allemaal gefotografeerd in 2008. Als dat geen tijdsbeeld geeft!

Een voorbeeld van hoe snel het kan veranderen: De Heuvel in 2008 en de Heuvel in 2014.
Heuvel Tilburg
lijn
lijn

Als ik 80 jaar oud ben…

De gehele collectie staat op mijn computer en bekijk ik nog wel eens door. Ik ben benieuwd hoe Tilburg er uitziet als ik 80 jaar ben. Dat kan ik nu natuurlijk niet weten, maar als ik straks 80 jaar oud ben, kan ik nog goed zien hoe Tilburg er in 2008 uitzag :).

Hieronder nog wat voorbeelden van een paar foto’s uit de collectie.
Project Tilburg

Project Tilburg

Project Tilburg

Project Tilburg

© Nobody ELSe

Tags: , , , ,

13 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. Jenn schreef:

  Wat een werk, maar wat een leuk project!

 2. Angelique schreef:

  Wat ontzettend leuk Els en wat een mega klus om alle straten te fotograferen. Super om op deze manier een tijdlijn te maken van de ontwikkeling van een stad. Blijf vooral doorgaan!

 3. Heel tof! Ik probeer ook wel eens op verschillende tijden foto’s te nemen van dezelfde plekken.

 4. Myriam schreef:

  Wat een leuk idee! Inderdaad, het gaat snel hoe je woonplaats in de loop der jaren verandert. Gebouwen komen en gaan, wegen veranderen.. Tof!

 5. Connie schreef:

  Zie het nu pas….. je pagina is veranderd. Leuk hoor! Duidelijk een blog met veel creativiteit!

 6. Connie schreef:

  Een gigantische klus geweest! Maar erg leuk. Zeker nu je alweer een aantal jaren verder bent en al verschillen ziet. En die verschillen komen er natuurlijk steeds meer. Ben benieuwd over b.v 5 jaar wanneer er weer foto’s van veranderingen in het straatbeeld op jouw blog staan!👍🏻

 7. M.Th. schreef:

  Je bent al aan je volgende project begonnen; de Heuvel in 2008 en de Heuvel nu? Alle straten die zijn veranderd naast elkaar zetten? Een gigantische klus overigens.

 8. Morgaine schreef:

  Jee Els… wat een goed idee, ik heb ook best wel veel straten of bijzonderheden op de foto gezet door de jaren heen, zelfs dingen die allang weer veranderd zijn, maar om dat bij elkaar te zoeken nu, dat is een crime, hahahaha Terwijl ik er wel aan gedacht heb om dat ook op blog te laten zien bijv. maar ik ben te lui.

  Maar op deze wijze, hou je het allemaal bij elkaar natuurlijk… je brengt mij op een idee 😉

  X

 9. Romy schreef:

  Wat een ontzettend leuk project en heel gaaf om op deze manier later nog eens te kijken hoe omgevingen zijn veranderd. Wat een klus moet dit zijn geweest, maar dan heb je wel iets heel speciaals 🙂

 10. Anita schreef:

  Wat gaaf Els en wat een werk ook! Leuk om het na lange tijd weer eens te doen om zo de veranderingen te zien

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top