Fotografie: Sluitertijd, spelen met beweging

13 Responses

 1. Evelijn schreef:

  Heel goed artikel! De laatste twee foto’s, waauw. Liefs, Evelijn

 2. Lieke schreef:

  Wat een fijn artikel!
  Ik heb een compactcamera waarbij ik alles zelf in kan stellen en wil binnenkort een spiegelreflex aanschaffen. Dit artikel helpt me zeker om te gaan expirimenteren met de sluitertijd.
  Ik ben benieuwd naar de rest van de artikelen die je over fotografie gaat schrijven!

 3. Jasmine schreef:

  De perfecte foto is niet zo in een, twee, drie te maken 🙂 Mij compacte camera staat op program als dat al een functie is en meestal zoek ik een steunpunt om geen vage foto’s te krijgen, want ik ril nogal als je weet dat je niet mag bewegen.

 4. kim schreef:

  Ah wat heb je het goed uitgelegd (met behulp van jouw prachtige foto’s!). Na mijn tentamens ga ik ermee aan de slag! 🙂

 5. Marion schreef:

  Fijn artikel! Heel erg duidelijk. Ik vind het allemaal nog steeds heel erg lastig om zelf te doen, maar oefening baart kunst, dus we geven niet op!

  • Els schreef:

   Zeker niet opgeven :-). Gelukkig maken we geen gebruik meer van rolletjes. Je kunt zo veel foto’s maken als je wilt :-).

 6. Xaviera schreef:

  Wat een fijn artikel Els! 😀 Je hebt het heel duidelijk uitgelegd. Ik heb nog ontzettend veel te leren over dit soort dingen (ik fotograaf nu meestal in de AV-stand met veel scherpte-diepte) en ben dan ook gek op dit soort artikelen! Leuk dat er volgende week een artikel komt over het diafragma. Ik ben benieuwd wat ik a.s. woensdag allemaal leer bij die workshop avondfotografie. Het lijkt mij zo gaaf om van die lichtstrepen op de foto te krijgen! Mooie foto’s heb je gebruikt als voorbeeld!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.