Fotografie: Urbex

Sfeerfoto Urbex fotografie
Vandaag een artikel over één van mijn favoriete onderwerpen om op de foto te zetten, de binnenkant van verlaten gebouwen, oftewel Urban exploring (afgekort Urbex).

Als urbex fotograaf ga je op pad om unieke verlaten locaties te zoeken. Het binnendringen van deze gebouwen is vaak verboden en kan ook erg gevaarlijk zijn. Het belangrijkste van deze fotografie is dat het gebouw verlaten is, maar er nog sporen zijn te vinden van het verleden. Dit vond ik altijd het mooiste van de gebouwen, de achtergebleven voorwerpen die hun eigen verhaal vertelden. Het verval geeft ook een bepaalde geheimzinnige sfeer.

Helaas heb ik al een tijdje geen urbex foto’s meer gemaakt. Ik ben namelijk niet zo’n held en na het vinden van de makkelijkste vrij bekende locaties, was het ook moeilijk om nieuwe makkelijke locaties te vinden. Ik kijk nog wel vaak op diverse sites wat andere fotografen voor prachtige foto’s maken.

Hieronder zie je wel een kleine selectie van mijn foto’s.

Een verlaten boerderij
urbex boerderij
urbex boerderij
lijn
lijn
Een station
urbex station
urbex station
urbex station
lijn
lijn
Een ziekenhuis
urbex ziekenhuis
urbex ziekenhuis
lijn
lijn
Ben je na het zien van mijn foto’s enthousiast geworden en wil je ook op pad, Bedenk dan wel dat je nooit alleen gaat. Stel dat er iets gebeurt, de andere persoon altijd hulp kan halen. Verlaten gebouwen hoeven ook niet altijd verlaten te zijn. En het belangrijkste, veel gebouwen zijn niet in topkwaliteit, hou er dus ernstig rekening mee dat bijvoorbeeld plafond, trappen en vloeren mogelijk kunnen instorten.

Een belangrijke ongeschreven regel die je niet moet vergeten als je op pad gaat:
“Laat slechts voetstappen achter, neem slechts foto’s mee”.

Tags: , , , , , ,

2 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

  1. Jos en Connie schreef:

    Urbex…..geweldig !!!! Zelf nooit gedaan……ben ook geen held :-).

  2. Roel schreef:

    Weer een leuke blog 🙂

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top