Fotoreportage #11: Land van Ooit

waterloo soldaten
Op hemelvaartsdag zijn mijn vriend en ik gaan wandelen in de Poort van Heusden. Zo zegt je dat misschien nog niks, maar misschien wel als je hoort dat daar vroeger het attractiepark Land van Ooit was. Ben je daar wel eens geweest? Het park ging in 2007 failliet, de gemeente Heusden kocht het landgoed en stelde het recent open voor wandelaars. Mijn vriend en ik waren wel benieuwd wat er van over was en zo konden we ook herinneringen ophalen.


Na een ritje van 30 minuten kwamen we aan bij het parkeerterrein en kon de wandeling beginnen.
poort van heusden
lijn
Al lopend door het park kwamen we er achter dat we eigenlijk niet meer zoveel herkende. Veel was weg of kapot. Het bekende roze kasteel stond er nog wel.
roze kasteel land van ooit
lijn
Al kon het kasteel wel een likje verf gebruiken ;-).
detail roze kasteel
lijn
Nog een ander overgebleven “attractie” zijn de soldaten die het water in lopen, Waterloo. Zelfs het bord stond er nog.
waterloo bord
lijn
Al zijn de beelden wat verwaarloosd en het riet niet gesnoeid, het blijft toch wel erg mooi om te zien.
soldaten in water
lijn
soldaat uit de grond
lijn
waterloo soldaten
lijn
Iets verder van het roze kasteel af stonden ook nog wat vervallen gebouwen. Beter gezegd alleen maar muren ;-). Wel een triest gezicht. Ooit was het vol met bezoekers en nu is het vergane glorie.
gebouwen land van ooit
lijn
muur land van ooit
lijn
ingang
lijn
planten
lijn
planten
lijn
tunnel
lijn
Helaas was er van de rest van het park niet zoveel over. Dat geldt trouwens ook voor onze herinneringen. Mijn vriend en ik weten eigenlijk bijna na niks meer van ons bezoek toen we nog klein waren. Het park heeft helaas weinig indruk gemaakt. Natuurlijk kende we het roze kasteel nog en weten we dat Kloontje het reuze kind een bekend figuur was, maar verder wat we er konden doen in het park geen idee. Oh ja, en de slogan wisten we nog “waar kinderen de baas zijn” of zoiets…

Ook een bezoekje brengen?

Mocht je ook een bezoekje willen brengen, ik zou zeggen doen. het gebied is leuk om doorheen te wandelen met daarnaast nog wat overblijfselen van het Land van Ooit. Het park is makkelijk te bereiken en er zijn genoeg parkeerplekken. Een voordeel dat het een attractiepark was ;-).

lijn

Gerelateerde artikelen:

Fotoreportage #10: Begin van de lente
Fotoreportage #9: Taartjes maken
Fotoreportage #8: Sneeuw december 2014
Fotoreportage #7: Paddenstoelen
Fotoreportage #6: Herfstwandeling
Fotoreportage #5: Foto’s van mist
Fotoreportage #4: Ouwehands Dierenpark
Fotoreportage #3: Spoorzone Tilburg
Fotoreportage #2: Zonsopkomst
Fotoreportage #1: weekendje Zeeland

© Nobody ELSe

Tags: , , , , , , ,

36 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. Morgaine schreef:

  Die soldaten midden in het riet, is eigenlijk mooier denk ik nu dan toen? Het is veel echter zo, gezien het om soldaten gaat in opmars 😉

  Ik ben er nooit geweest, ook niet met mijn kind, het trok haar niet, en mij dus al helemaal niet! Ik ben bang dat we fervente Efteling gangers zijn en het Land van Ooit, toen dat kwam, had ze misschien wel de leeftijd maar ze heeft er werkelijk waar nooit om gevraagd, terwijl ze net zo goed de acties of tv reclames zag, maar bij de Efteling, steevast de vraag.. Wanneer gaan we weer mama!!! hahaha

  Dus nee, geen idee… en dat je zelf al zegt, dat het weinig indruk heeft gemaakt dat je er eigenlijk bijna niets meer van weet zelf? Dat zegt al genoeg, een park gedoemd om te mislukken dus toen al…

  X

 2. Reismuts schreef:

  Wat nostalgisch! Ik weet zeker dat ik er wel eens geweest ben, maar de herinneringen komen bij mij ook niet echt meer naar boven. Lijkt me wel apart daar rond te wandelen, zo tussen de vergane glorie. Toch eens een kijkje nemen. Wat moeten mensen over 100 jaar wel niet denken als ze dan dat roze kasteel vinden, haha!

 3. Marleeeentje schreef:

  Ik weet nog wel dat het land van ooit altijd op tv kwam en dat ik het zooo leuk vond! Jammer dat het zo verlaten en verwaarloosd is, ookal heeft het wel weer iets moois.

 4. Eva schreef:

  Wat gaaf dat ze dat zo openstellen voor publiek in plaats van alles weg te halen. Hier in Berlijn heb je ook een oud attractiepark dat als verlaten park een tijd lang open was voor wandelaars, erg bijzondere sfeer!

 5. de DIY Diva schreef:

  Ben er ooit geweest, toen het nog een ‘pretpark’ was. Eenmaal was genoeg… Daarna noemden wij het thuis ‘het land van Nooit-meer’. Hoewel ik gek ben op parken als de Efteling enzo, vonden wij en de kinders er weinig aan.

  • Els schreef:

   Ja, ik ben er ook één keertje geweest maar echt boeiend vond ik het niet. Terwijl het zo dichtbij was, zijn we er niet nog eens naar toe gegaan.

 6. Xaviera schreef:

  Wat leuk dat jullie hier zijn geweest! Het Land van Ooit is echt jeugdsentiment voor mij, ik ben er weleens geweest en kan mij Kloontje en Kos nog goed herinneren. Mooie foto’s heb je gemaakt!

 7. Northflix schreef:

  Wat een bijzondere plek om foto’s te maken!
  Zo met de zon ziet het er nog wel leuk uit, maar met regen of in de schemering kan ik me voorstellen dat het voor veel mensen iets engs/mysterieus heeft.
  Trouwens gefeliciteerd met de overwinning van gister! Jullie hebben een prachtig seizoen gedraaid!

 8. Petra schreef:

  Ik ben er nog nooit geweest. Mooie foto’s hen je gemaakt. Het heeft nu iets mysterieus.

 9. Kim schreef:

  Mooie foto’s heb je ervan gemaakt, ondanks dat het zo verlaten is!

 10. Zonnewolk schreef:

  Interessant om te zien! Ik wist niet dat je er nog wel gewoon heen mag! Ik ben er vroeger ook geweest, met die reuze tafel en stoelen. En de spannendste attractie: zo’n bol waar je in moest zitten en dan van een baan afgaan, maar daar mocht ik niet in.
  Mooie foto’s!

 11. BeautyGlitter schreef:

  Ik had er vroeger wat van gehoord, maar ik wist nooit dat het failliet was gegaan!

 12. Nienke schreef:

  Ik ben er vroeger ook wel eens geweest en als ik de foto’s zo zie doen ze ergens wel een belletje rinkelen maar verder weet ik er eigenlijk ook niet meer veel van.. Aan de ene kant zonde dat ze het zo laten vervallen, aan de andere kant heeft het ook wel wat…

 13. Lieke schreef:

  Ah wat super leuk..mooie plaatjes zeg! Ik ben vroeger nooit daar geweest maar herinner me Kloontje wel nog van tv.. en die zong altijd een liedje toch?

 14. Chahrazad schreef:

  Ik ben er nooit geweest. Wat een mooie foto’s!

 15. happygirl schreef:

  Ik kan me nog vaag herinneren dat ik er vroeger ook eens ben geweest. Maar toen waren waren er ook nog voorstellingen. Mooie foto’s heb je gemaakt!

 16. eilish schreef:

  Lijkt me gaag om nog eens heen te gaan. Als het niet zo ver was had ik het zeker gedaan!

 17. Vlijtig Liesje schreef:

  Het maakt een beetje weemoedig en melancholisch vind ik… Best triest die resten van een verloren tijd. Klinkt als een mooie wandeling.

 18. zomersproetje84 schreef:

  Super leuke wandeling! Ik ben er met mijn vijfde verjaardag voor het laatst geweest. Dus herinner me er niet veel van. Wel de ridders en paarden en het eten van een frietje op het grasveld.

 19. DinjaDONUT schreef:

  Ik vind het er nu een beetje creepy uit zien! Ben er vroeger misschien 2 keer geweest toen ik klein was en ik kan me er ook niet zoveel van herinneren…
  Vooral de laatste twee foto’s vind ik erg mooi!

 20. Ik ben er nog nooit geweest maar ziet er erg tof uit!

 21. Bettie schreef:

  Wow jeetje. Ik ben hier toen ik heeeeel klein was ook geweest. Jammer dat het niet meer bestaat.

 22. Jos en Connie schreef:

  O, Els wat een mooie foto’s toch weer!!! Wij gaan vast ook een keer naar het land van Ooit.
  Ga je mee??. Ik herinner me nog het paard Kos, jij niet?????
  En een grote reus en grote stoelen en tafel.

 23. Anita schreef:

  Ik ben vorig jaar nog in dat roze kasteel geweest. Gewoon nog af te huren voor feesten en partijen volgens mij. Vroeger een aantal keer in land van ooit geweest, nostalgie. Je had ook de show van rak de reiger en kloontje kwam ook nog op tv met een show. Kan mij ook nog de mensen herinneren die er rondliepen in van die mooie kostuums. Gave foto’s heb je gemaakt!

  • Els schreef:

   Dank je wel :-). Het roze kasteel zag er op een paar gebroken ramen van binnen nog best netjes uit. Ik was daar al door verrast.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top