Fotoreportage #16: Beekse Bergen

giraffe rennen beekse bergen
Ongeveer een jaartje geleden plaatste ik een artikel over het safaripark Beekse Bergen. Een dierentuin waar ik me liet inspireren met betrekking tot het maken van foto’s maar ook voor mijn vilten beestjes. Vandaag een artikel vol met foto’s die ik de afgelopen maanden heb gemaakt. Mijn vriend en ik hebben namelijk een abonnement :-).


Mijn vriend en ik zijn inmiddels al een aantal keren geweest. En natuurlijk nemen we allebei altijd onze camera’s mee. Je kunt met de auto op safari maar ook wandelen, met de bus of de boot. Niet elke keer zijn alle foto’s bijzonder of mooi, maar soms heb je geluk om bij een bijzonder moment te zijn.

Zoals de ene keer toen de giraffes voor onze neus lekker gingen rennen :-). Dat is toch wel een klein geluksmomentje.
giraffe beekse bergen
lijn
giraffe beekse bergen
lijn
giraffe beekse bergen
lijn
giraffe beekse bergen
lijn
Maar het is ook schattig al een klein giraffe lekker gaat drinken bij zijn/haar mama.
giraffe drinken bij moeder
lijn
Kiekeboe :-). Soms werden we zelf ook goed in de gaten gehouden :-).
hert in spiegel beekse bergen
lijn
Say cheese :-).
hert
lijn
Zebra’s blijft ik mooie dieren vrinden. In het Safaripark hebben ze een heel groot gebied om in rond te lopen. Maar je kunt natuurlijk ook lekker genieten van de zon en je schoonheidsbehandeling.
zebra beekse bergen
lijn
Door de strepen de zebra’s niet meer zien ;-).
strepen van zebra
lijn
De naam zegt het al… een LUIpaard.
luipaard
lijn
Maar ze zijn soms ook wel iets actiever… en heel soms zie je ze zelf lopen of een beetje rennen.
luipaard liggen
lijn
De leeuwen kunnen trouwens ook best goed luieren.
leeuwen
lijn
Als laatste een nijlpaard. Niet zo’n bijzondere foto maar wel echt een gaaf dier om te zien.
nijlpaard
lijn

Komen jullie veel in dierentuinen?

Mijn vriend en ik komen nu natuurlijk best veel in de Beekse Bergen. Ik vind het fijn om te zien dat de dieren zo natuurlijk mogelijk gehouden worden en ze allemaal een heel ruim verblijf hebben. Kom jij graag in een dierentuin?

lijn

Gerelateerde artikelen:

Fotoreportage #15: Vakantie Duitsland
Fotoreportage #14: Dordrecht en Rotterdam
Fotoreportage #13: Bloemen
Fotoreportage #12: Antelope Canyon
Fotoreportage #11: Land van Ooit
Fotoreportage #10: Begin van de lente
Fotoreportage #9: Taartjes maken
Fotoreportage #8: Sneeuw december 2014
Fotoreportage #7: Paddenstoelen
Fotoreportage #6: Herfstwandeling
Fotoreportage #5: Foto’s van mist
Fotoreportage #4: Ouwehands Dierenpark
Fotoreportage #3: Spoorzone Tilburg
Fotoreportage #2: Zonsopkomst
Fotoreportage #1: weekendje Zeeland

© Nobody ELSe

Tags: , , , , , , ,

22 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. Angelique schreef:

  Wauw, mooie foto’s. Vooral van de giraffe, mijn favoriet! Als het kan dan ben ik wel in de dierentuin te vinden ja, leuk!

 2. Wat een ontzettend gave foto’s van de giraffen. Knap dat je dit zo goed hebt weet vast te leggen.

 3. Claudia schreef:

  Aah die rennende giraffen zijn echt tof om te zien. Ik ben vrijdag nog naar Sea Life geweest, ook heel erg mooi om te zien. Vooral de kleurrijke visjes.

 4. Vlijtig Liesje schreef:

  Wat een leuke actiefoto’s. Die giraffes zijn echt aan het rond dartelen : )

 5. Morgaine schreef:

  Oh die giraffe foto’s met name, wauw, ja dat is zeker weten zo’n geluksmomentje, hahaha heerlijk!

  Ennuh, alle foto’s zijn prachtig en om je vraag te beantwoorden, ja ik kom er graag, maar nu houdt de entree mij nogal tegen. Maar vroeger al in Artis omdat ik uit Amsterdam kom natuurlijk, gingen we met school al voor lessen zelfs en dan eindigen nog even in het park een rondje of op de dierenboerderij zelf waar we ook eerst les kregen dan.

  Natuurlijk ook privé veel en vaak in Artis geweest, later in Burgers Bush, maar allemaal praktisch voor het digitale tijdperk, wel heb ik nog uhhhh hoe heet die ook alweer nog in mappen staan 😉 Emmen ben ik een keer geweest en mijn ouders wonen praktisch naast het dierenpark van Amersfoort maar daar ben ik zelf nog nooit geweest, maar wat nog niet is, kan komen 😉

  x

 6. kim schreef:

  Wat een prachtige foto’s! Toen ik een paar weken terug in Breda was, wilde ik naar Beekse Bergen, maar we waren toen helaas wat te laat..

 7. Anita | Mindjoy schreef:

  Vroeger vaak geweest en blijft een erg mooie plek. Ik kom eigenlijk te weinig in dierentuinen moet ik zeggen. Mooie foto’s, vooral van de giraffes.

 8. M.Th. schreef:

  Je foto’s zijn reclameplaatjes voor Safaripark Beekse Bergen! Complimenten, Els.

 9. Michelle schreef:

  Wat een mooie foto’s! Zelf kom ik erg graag in een dierentuin, mits de hokken mooi en vrij ruim zijn. Sinds wij een hondje hebben komen we er eigenlijk niet meer, het is dan toch wat lastiger om oppas te vinden. Een hond mee naar een dierentuin zal ik niet zo snel doen. Ook vergeten we het vaak omdat we vele wandelroutes nog willen uitproberen.. Stokstaartjes en katachtigen zijn zeker mijn favorieten..

 10. zomersproetje84 schreef:

  De Beekse Bergen vind ik erg leuk. Ook het speelland wat erbij zit. Als Eline groter is dan gaan wij er vast ook vaker heen. Zij is er nu 1x geweest maar maakte het niet zo bewust mee. Je hebt de prachtige dieren super mooi vastgesteld.

 11. Connie schreef:

  Weer heel erg mooie foto’s Els. De foto’s van de giraffes zijn helemaal prachtig.
  Het lievelingsdier van mij in de Beekse bergen.

 12. Marion schreef:

  Prachtige foto’s! Ik ben vorig jaar sinds jaren weer eens in een dierentuin geweest. Ik vind het toch niet zo fijn. Die dieren in hokken en kooien. Terwijl de dieren zelf zo prachtig zijn. Misschien moet ik toch eens de moeite nemen om naar Beekse Bergen te gaan. Dat ziet er heel anders uit!

  • Els schreef:

   Dat ben ik helemaal met je eens. Gelukkig is de beekse bergen wel anders. De meeste dieren lopen los in verschillende gebieden. Veel dieren zitten ook samen met andere soorten. De giraffe staan bijvoorbeeld ook samen met zebra’s en herten :-).

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top