Fotoreportage #18: Openluchtmuseum Arnhem

openluchtmuseum arnhem
Het is alweer even geleden dat ik samen met mijn ouders en vriend naar het Openluchtmuseum in Arnhem ben geweest. Ik had je in het artikel van “Foto’s van September” een uitgebreid verslag beloofd. Vandaag dan het verslag :-). Hopelijk kan je door de foto’s mee genieten van deze geslaagde dag.

Openluchtmuseum Arnhem

Ken je het Openlucht Luchtmuseum in Arnhem? Al je het niet kent, hieronder vind je een korte omschrijving die ook op de site staat van het Openluchtmuseum.

Het Nederlands Openluchtmuseum neemt u mee in de geschiedenis van Nederland van de afgelopen eeuwen. De authentieke gebouwen, aanwezige ambachtslieden en tal van activiteiten brengen het museum volledig tot leven. Het Nederlands Openluchtmuseum is een uniek Nederlands museum vol met originele boerderijen, arbeidershuisjes, molens, een kerk, schooltje, melkfabriek en ophaalbrug. U vindt er zelfs een oude rijdende tram.

Onze gezellige dag

Toen we aan kwamen in het Openluchtmuseum begonnen we fanatiek met de route. En de plattegrond vasthouden en de route in de gaten houden is meestal mijn taak. En die vervul ik met veel plezier en fanatisme ;-).

Al eerste bezochten we dan ook nr 1. Een klein boerderijtje.
openluchtmuseum arnhem boerderij
lijn
Dit was het interieur van het boerderijtje.
openluchtmuseum arnhem binnenkant boerderij
lijn
Als snel kwamen we er achter dat het erg druk was in het begin van de route. Iedereen begint bij nummer 1. En natuurlijk als ervaren gids loodste ik ons alle naar een stukje verder op de route om zo de vele mensen voor te zijn. Onderweg kwamen we dit mooie uitzichtpunt tegen. Je kon ook in de molen waarvan je de schaduw op de voorgrond ziet, maar ik heb hoogtevrees en bleef fijn met mijn voetjes op de grond.
openluchtmuseum arnhem uitzicht molen
lijn
Door een paar nummertjes verder te beginnen met onze route, zijn we dus eigenlijk verder in de tijd begonnen. Bij een klein dorpje. Het leuke van het openluchtmuseum is, dat alle gebouwen oorspronkelijk ergens anders hebben gestaan. Ze zijn dus authentiek.
openluchtmuseum arnhem winkel
lijn
Ook de inhoud van deze winkel is origineel. Gezellige winkel niet?
openluchtmuseum arnhem winkel
lijn
Ook hier weer mooie uitzichtpuntje. Wat hadden we geluk met het weer!
openluchtmuseum arnhem molen
lijn
Schots en scheef vissershuisje.
openluchtmuseum arnhem huisje
lijn
Aan details is in het museum ook gedacht.
openluchtmuseum arnhem klompen
lijn
Er zijn ook veel dieren in het museum. Dit paard stond lekker in de wei voor een oude boerderij. Het paard stond heel de tijd vooraan bij het hek. Je weet als paard namelijk maar nooit of bezoekers nog een lekker appeltje bij hebben ;-).
openluchtmuseum arnhem paard
lijn
Weer een mooie inrichting van een boerderij.
openluchtmuseum arnhem inrichting
lijn
Er was ook een schattig klein kerkje.
openluchtmuseum arnhem kerk
lijn
En dan natuurlijk de arbeiderswoningen uit Tilburg :-). Zo leuk om deze te zien. Dit zijn 4 huisjes, elk huisje gaf een tijdsbeeld. Het laatste huisje had zelfs al een dakkapel en was ingericht met bruin en oranje… Dat mensen dit ooit mooi hebben gevonden, hahaha.
openluchtmuseum arnhem huisjes uit Tilburg
lijn
Nog een mooi uitzichtspunt :-).
openluchtmuseum arnhem brug
lijn
Toen we een groot deel van de route hadden gehad gingen we nog met een oude tram het park rond.
openluchtmuseum arnhem tram
lijn
Als laatste bezochten we deze boerderij. Helaas heb ik geen foto’s gemaakt van de inrichting. Ik vond deze zo leuk dat ik helemaal ben vergeten foto’s te maken… Oeps. Deze boerderij was ingericht met het interieur toen de boederij werd afgebroken en opnieuw werd opgebouwd in het museum. Dat waren de late jaren 90. Zo’n feest van herkenning, zo waren er grote leren banken, nog een echt computer, je weet wel eentje die vergeelde, een zitkuil in de tuin en niet te vergeten een Swing mobieltje op de aanrecht. Pfff, toen besefte ik me wel dat ik oud word, als er al van mijn generatie spullen in een museum liggen. En het ergste is nog, ik vond het super leuk om te zien :-).
openluchtmuseum arnhem boerderij 90 jaren
Ben jij wel eens in het Openluchtmuseum geweest?

lijn

Gerelateerde artikelen:

Fotoreportage #17: Jökulsárlón ijsmeer, IJsland
Fotoreportage #16: Beekse Bergen
Fotoreportage #15: Vakantie Duitsland
Fotoreportage #14: Dordrecht en Rotterdam
Fotoreportage #13: Bloemen
Fotoreportage #12: Antelope Canyon
Fotoreportage #11: Land van Ooit
Fotoreportage #10: Begin van de lente
Fotoreportage #9: Taartjes maken
Fotoreportage #8: Sneeuw december 2014
Fotoreportage #7: Paddenstoelen
Fotoreportage #6: Herfstwandeling

Klik hier voor nog meer fotoreportages –>

© Nobody ELSe

Tags: , , ,

35 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. Hilde schreef:

  Oh wauw wat mooi allemaal!! Ik ben er volgens mij járen geleden geweest maar kan me er niet heel veel meer van herinneren!

 2. Sheila schreef:

  Ik kom hier gemiddeld 1 keer per maand. En dan in de winter (want dan kan je er super sfeervol schaatsen, sleeën en wandelen) en zomer (want het is er gewoon heerlijk) zelfs vaker. Dit is één van mijn favo musea ter wereld en een absolute aanrader. Mensen onderschatten ook hoe groot het is en hoeveel er is te zien. Je hebt echt een hele dag nodig.

  Die Tilburgse huisjes zijn fantastisch. Het laatste huisje is voor mij een feest van herkenning, want zo zag mijn huis er exact uit toen ik opgroeide (qua inrichting dan). En ja, lekker in het oranje 🙂

 3. Florentine schreef:

  Oh gaaf! Mooie foto’s 😉
  Ik vind het hier altijd erg leuk!

 4. Lieke schreef:

  Jemig, dat is lang geleden dat ik daar ben geweest. Het ziet er reuze gezellig uit!
  Ik zal het eens op.mijn lijstje zetten om met mijn vriend heen te gaan 🙂

 5. Ysanne schreef:

  Wat een leuke foto’s! Ik ben hier nog nooit geweest, lijkt me leuk uitje!

 6. Michelle schreef:

  Wat gezellig sfeertje zo! Altijd leuk om een kijkje terug in de tijd te nemen. Mooie foto’s heb je gemaakt!

 7. Lizzy schreef:

  Wat een mooie foto’s! Lijkt me erg leuk om naartoe te gaan! 🙂 Het museum heeft echt een gezellige uitstraling vind ik!

 8. saskia schreef:

  Wat leuk en een prachtige foto’s. Ik ben er jaren geleden ook eens geweest en vond het altijd super leuk. Lijkt mij leuk om ook eens met mijn kindjes naartoe te gaan.

 9. M.Th. schreef:

  Zo gaat dat Els, met ouder worden. Nu voor jou nog een feest der herkenning. Dat gaat over in nostalgie en daarna naar de wetenschap dat je over de helft van je leven bent. Klinkt somber maar dat is niet zo bedoeld. Ik vind het altijd leuk om dingen te herkennen van vroeger. Bijv. die oranje-bruine inrichting: die dateert uit de jaren zeventig van de vorige eeuw. En ja, dat vonden wij, met veel anderen, mooi. 😏

 10. DinjaDONUT schreef:

  Het ziet er wel leuk uit allemaal! Ik ben er echt nog nooit geweest.

 11. writingmonique schreef:

  Ik ben hier vroeger weleens geweest, maar dat is al wel heel lang geleden.

 12. Prachtige foto’s! Ik woon op loopafstand van het openluchtmuseum maar kom er niet zo vaak als het dierentuin die er naast zit.

 13. wat super leuk lijkt me dit. Och en machtig mooie foto van dat paard<3

 14. Lisa schreef:

  Het Openluchtmuseum lijkt me zo leuk, ik moet er nog steeds eens heen.

 15. Marion schreef:

  Mooie foto’s! Ik moet daar ook echt eens heen. Ik ben er ooit een keer geweest toen ik nog klein was, maar dat is denk ik al wel 30 jaar geleden. Ik woon er verdorie vlakbij!

 16. Anita | Mindjoy schreef:

  Een paar jaar geleden ben ik hier wel eens geweest. Leuk om eens gezien te hebben hé 🙂

 17. Ria Kok schreef:

  Wat zien de foto’s er gezellig uit Els. Ben er nog nooit geweestmaar dit nodigt zeker uit tot een bezoek.

 18. Connie schreef:

  Ook ik vond het erg leuk en gezellig daar weer eens te zijn. Het was een hele fijne dag.
  En zo mooi om te zien dat jullie ook momenten van herkenning hadden.😜. Erg goed dat het museum ” met de tijd ” meegaat. Alle generaties kunnen zo genieten! 👍🏼

 19. Morgaine schreef:

  Whahaha jij voelt je oud? Jij moest lachen om het Tilburgse huisje waar alles oranje is, nou dat is MIJN tijd, hahahaha En ik zit al in een museum.

  Hieraan kun je dus merken dat ik er dus geweest ben, twee keer zelfs ondertussen, erg leuk en ook ik heb nog tonnen met foto’s en zelfs van de boerderij waar jij vergeten bent foto’s te maken, dus dat komt nog een keertje als de ‘nu’ foto’s even op zijn 😛

  Erg mooi, en ja het is gewoon al voor ons fototgrafen te mooi en te veel om in 1 dag te zien laat staan te fotograferen 😉

  X

 20. Nicole Orriëns schreef:

  Oh, die winkel! Daar zou ik echt zo heen willen!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top