Fotoreportage #20: Albufeira Portugal

portugal albufeira reisverslag
Wat een weer de afgelopen dagen! Waar is de zon? Kun je ook niet wachten tot de lente weer begint? Laatst was ik door mijn Facebook aan het bladeren en kwam ik foto’s tegen van mijn vakantie in Portugal. Omdat iedereen vast wel wat meer zon en warmte kan gebruiken, deel ik vandaag deze foto’s :-).

Zomergevoel in november

Het is alweer een paar jaar geleden dat deze vakantie was, maar het gevoel weet ik nog precies. Het was een koude november in Nederland en toen vertrok ik naar Albufeira. Het weer zou daar helaas slecht weer worden zeiden diverse weersites. Op zaterdag kwam ik aan en was het redelijk bewolkt en droog. De eerste nacht was zeer slecht… onweer, regen en nog meer regen. Bij het ontbijt was het ook nog enorm donker. Maar… rond een uur of 10 trok de lucht open en daarna was het een week met prachtig zonnig weer met 26-30 graden. Ik voelde me als een god in Portugal :-). Wat heb ik genoten. Ik snap nu ook goed dat anderen mensen gaan overwinteren in een zonnig land :-). Maar genoeg verteld, tijd voor de foto’s!

Het dorpje Albufeira, mooi gebouwd op de rotsen rond het strand.
Albufeira
Het hotel waar ik sliep lag in het centrum van Albufeira, heerlijk dichtbij de winkels en restaurantjes. Omdat we buiten het seizoen hadden geboekt, konden we een hotelkamer met zeezicht bijboeken voor € 5,-. Dat was elke cent waard. Zie op de foto het uitzicht wat ik elke dag had.
uitzicht vanaf hotel
De zonsopkomst vanaf het balkon was ook echt prachtig.
zonsopkomst albufeira
Dat geldt tevens ook bij nacht.
albufeira bij nacht

Stranden en rotsen

De Algarva, waar Albufeira deel vanuit maakt, is ook echt prachtig. Met een huurauto heb ik diverse mooie rotsen en standjes bezocht. Een blauwe zee blijft toch zo prachtig om te zien.
vuurtoren

trap naar het strand

blauwe zee strand

strand

Boottochtje

In Lagos ben ik ook nog met een bootje langs de kustlijn gevaren. Erg mooi om vanuit de zee de mooie rotsformaties te zien liggen.
boottochtje Lagos

Lagos rosten

Lagos klif

Rust

Het weekje was erg rustgevend. Heerlijke tijd om mezelf op te laden. Zelf de dieren in Portugal waren relaxt :-).
Portugal_katje

Portugal_hondje

Portugal blijf ik en fijn vakantieland vinden met vriendelijke bewoners en mooie natuur. Ben jij ook wel eens in Portugal geweest? Of ben je ook een keertje gaan “overwinteren” in een warm land?

lijn

Gerelateerde artikelen:

Fotoreportage #19: Vakantie Centerparcs
Fotoreportage #18: Openluchtmuseum Arnhem
Fotoreportage #17: Jökulsárlón ijsmeer, IJsland
Fotoreportage #16: Beekse Bergen
Fotoreportage #15: Vakantie Duitsland
Fotoreportage #14: Dordrecht en Rotterdam
Fotoreportage #13: Bloemen
Fotoreportage #12: Antelope Canyon
Fotoreportage #11: Land van Ooit
Fotoreportage #10: Begin van de lente
Fotoreportage #9: Taartjes maken
Fotoreportage #8: Sneeuw december 2014

Klik hier voor nog meer fotoreportages –>

© Nobody ELSe

Tags: , , , , ,

26 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. Prachtige foto’s. Mooie natuur.Ik ben daar nog nooit geweest.
  Veel succes met het fotograveren.

 2. Morgaine schreef:

  Wauw prachtig, en overwinteren in een warmer land, i wish…. vroeger nooit bij stil gestaan maar nu met mijn spieren ja graag! hahahaha en in Portugal ben ik nog nooit geweest, toevallig? Mijn ouders vorig jaar voor het eerst ook, hoe mooi ook, het is niet voor hen weg gelegd om er vaker naar toe te gaan, hun mening, maar dat is eerder en meer uitgaan of zoiets….

  X

 3. Marushi schreef:

  *Zucht* wat een prachtige droom foto’s zeg. Ik ben heel erg aan vakantie toe. -x-

 4. Karlien schreef:

  Heel gaaf, Portugal staat al zo lang op mijn lijst! Ziet er fantastisch uit.

 5. Ysanne schreef:

  Ik ben hier ook eens geweest, heerlijke stad!

 6. addicted2beauty schreef:

  Wauw, die foto’s! Echt prachtig!

 7. Susan schreef:

  Wat een prachtige foto’s! Op deze manier zou ik de winter ook wel doorkomen, haha

  Liefs,
  susan

 8. Angèlique schreef:

  Wat ziet dat er fantastisch uit zeg! Hele mooie foto’s. Zo wil ik er elke winter wel bijzitten haha.

 9. Leonie schreef:

  Ik ken Albufeira eigenlijk alleen qua naam. Maar het ziet er heel mooi uit daar! Gaat op mijn reis-wensen-lijstje

 10. leoniae schreef:

  Wat heerlijk! Hele mooie foto’s :)!
  Xoxo, leoniae

 11. Iris schreef:

  Wat is het daar mooi! En wat een prachtige foto’s. Ik heb gelijk een vakantie drang nu haha.

 12. Michelle schreef:

  Wat een geweldige foto’s. Dat azuur blauwe water zou je toch spontaan een duik in willen nemen. Gelukkig is het daar 26-30 graden, dus dan kan het he 😉

 13. Connie schreef:

  Prachtig!!!!! Hopelijk komt het mooie lente weer hier weer snel!!!
  Mooie foto’s.

 14. jackiedeklerk schreef:

  prachtig…
  de ouders van mijn vriendin wonen in portugal en ben nu 2x met haar mee gegaan..
  ook al heb ik voornamelijk het binnenland gezien, heb zoveel liefde voor dat land nu
  dit is echt prachtig, dat water, die omgeving ♥

 15. Het is zijn prachtige foto’s en om in november Nederland te verlaten lijkt mij zo lekker.

 16. Anita | Mindjoy schreef:

  Dat ziet er prachtig uit, maar lees ik nu goed dat je hier toen lekker alleen naartoe bent gegaan? Heerlijk!

 17. dirk1heidi schreef:

  Wat prachtig is het daar.
  Mooie foto’s meid.

 18. zazazoobeauty schreef:

  Prachtig! Ik zou er zo graag nog eens heen willen! Bij het zien van deze foto’s zou ik het liefst morgen al vertrekken. Wie weet wat deze zomer brengt… Is het ook een beetje geschikt voor kleine kids?

 19. Martine schreef:

  Wat een prachtige foto’s! Ik ben er zelf ook eens geweest. Ik vind de rotsen bij het strand zo mooi!

 20. jeapiebel schreef:

  Wat heb je hier toch prachtige foto’s. Ik was twee jaar geleden in Albufeira geweest met mijn liefde in januari. Wat een mooi en relaxte plaats en het eten is verrukkelijk.

 21. Ja dat was die 5 € extra meer dan waard. Mooie foto’s die me goesting hebben doen krijgen om in mijn eigen archief te duiken straks. 😋

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top